Cursus Zingen voor Beginners

Cursus Zingen voor Beginners

 

Cursus Zingen voor Beginners

De cursus Zingen voor Beginners is verder gegaan onder een nieuwe naam. Kijk gauw op de pagina Vind je Eigenwijs – basiscursus zingen, daar vind je alle informatie.


Iedereen kan zingen! Kom maar ervaren…

Vind je zingen leuk, maar eigenlijk ook wel heel erg spannend? Durf je je eigen stem niet goed te laten horen en durf je vaak niet mee te zingen? Vind je zingen leuk – bij anderen – en ben je nieuwsgierig of je het zelf ook zou kunnen? Denk je – zoals heel veel mensen – dat jij gewoon geen mooie stem hebt, of dat je geen toon kunt houden? Wil jij eens proberen of zingen iets voor jou is? Ben je nieuwsgierig wat jij allemaal kunt met je stem? Ben je benieuwd hoe de zangstem nou eigenlijk werkt? Hoe adem en stem met elkaar samenwerken?  In een serie opeenvolgende lessen leg ik je graag meer uit over het prachtige instrument wat jouw zangstem is en ga jij er zelf mee aan de slag! En ik ga jou laten zien dat jij het kunt èn durft, want echt iedereen kan (leren) zingen!

Cursus Zingen voor Beginners

Mijn allerleerste leerling, bijna 15  jaar geleden, was iemand die echt enorme angst had om te zingen. En ze heeft het geleerd – ze zingt nu vrolijk mee op verjaardagen en voelt zich vrij om haar eigen stem te laten klinken…. En daarna zijn er nog ongelofelijk veel mensen gevolgd, die allemaal zichzelf hebben verrast, door de moed die ze hadden en de mooie stem die ze bleken te hebben. En ze konden allemaal – met wat tips en aanwijzingen – leren zingen! Jij dus ook!

Inhoud van de Cursus Zingen voor Beginners

 In deze  cursus ga je de eerste basisbeginselen van het zingen leren. Ik ga je uitleggen en laten ervaren hoe jouw stem werkt en het daarmee heel veel makkelijker voor je maken om te zingen en te spreken. Onderwerpen die aan bod komen en waar mee geoefend wordt in de lessen zijn:

Zomerworkshop Muziektheater Zingen
Samen leren zingen

– ademtechniek bij het zingen
– ademsteun
– ademstroom
– klankvorming
– articuleren

– houding

We gaan oefeningen doen, waarmee je je eigen stem leert kennen en we passen het geleerde toe in makkelijke, op gehoor te leren liederen. We zingen samen in de groep, dus juist ook als je het erg spannend vindt om te zingen kun je meedoen. Solozingen komt in deze cursus nog niet aan bod. Je mag je in je eigen tempo de basis van het zingen eigen maken en jouw eigen stem verkennen.


De cursus Zingen voor Beginners is inmiddels overgegaan in een nieuwe cursus: Vind je Eigenwijs – basiscursus zingen. (Klik op de roze link als je meer informatie wil hierover).

 


Email: zingjeeigenwijs@gmail.com
Telefoon: 06-53171756 (Monique van der Hoeven)

Embody your Whole Voice