Hoogsensitief in je kracht

Hoogsensitief in je kracht

Zing je Eigenwijs heeft zich de afgelopen jaren helemaal gespecialiseerd in coachings- en lesmethoden om als hoogsensitief in je kracht te komen. Als hooggevoelig mens heb jij een set prachtige eigenschappen gekregen, die juist in de wereld van vandaag heel erg waardevol en belangrijk zijn!

Hoogsensitief in je kracht
Hoogsensitiviteit is een prachtige kracht

Dit productaanbod is ontstaan uit mijn persoonlijke bijna-halve-eeuw levenservaring als hooggevoelige, met van daaruit heel veel zelfstudie, gecombineerd met mijn professionaliteit als coach en een aanvullende opleiding op het gebied van coaching van hooggevoelige mensen. Maar vooral is dit aanbod ontstaan uit  de vele ervaringen met  klanten in de afgelopen 18 jaar die hoogsensitief zijn. Zij hebben met laten zien, dat de adem, de spreekstem en zingen fantastische en krachtige tools zijn juist voor hooggevoelige mensen.

Ben jij (hoog)sensitief?

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 20 % van de bevolking hoogsensitief is. Hoogsensitiviteit is dan een set met eigenschappen, waardoor deze mensen anders omgaan met prikkels dan minder sensitieve mensen. Als je hoogsensitief bent, is het leven hier op aarde meestal een behoorlijke uitdaging. Er komt bijna 24 uur per dag van alles op ons af, als je niet leert jezelf daar regelmatig uit te halen, word je compleet overspoeld. Hoogsensitieve mensen zijn dan ook extra gevoelig voor burn-outs.

Veel hoogsensitieven voelen zich niet zo thuis op aarde, ervaren veel angst en onrust en zijn vaak snel afgestemd op de buitenwereld, ook vaak uit zorgzaamheid, waardoor ze zichzelf dreigen te verliezen. Leren jezelf te blijven voeden, vasthouden en letterlijk van jezelf gaan houden gewoon zoals je bent, zijn voor deze groep mensen extra belangrijk.

Ook zijn er hoogsensitieve mensen die juist over een enorm goed aanpassingsvermogen beschikken, ze hebben zichzelf geleerd overal mee te kunnen doen, bijna overal tegen bestand te zijn. Als dat je overlevingsstrategie is geweest, kan het heel goed zijn dat je jezelf niet meer zo goed kunt vinden. Dat je niet goed meer onderscheid kunt maken tussen wat van jou is en wat van anderen is. Op zoek naar je eigen-wijsheid is een mooie stap voor deze mensen.

Jouw plek op aarde stralend innemen

Als leven overleven wordt, wat ik heel veel zie bij hoogsensitieven en zelf ook een aantal keren in mijn leven heb ervaren, is het niet meer mogelijk om stralend jouw plek op aarde in te nemen.

Terwijl juist dat zo belangrijk is, want precies dat is wat is het grote geschenk wat jij toe te voegen hebt aan de wereld.  Juist jouw gevoeligheid, je aanvoelen, je zorgzaamheid, je zonder woorden weten, je liefde voor de medemens, voor de wereld, je diep ervaren, je mooie inzichten, je diepgang…  Jouw prachtige gevoelige eigenschappen zijn ongelofelijk hard nodig, voor jouw directe omgeving en voor de wereld – ze brengen licht in de duisternis.

Neem dus alsjeblieft ook weer stralend jouw plek in op aarde! Zoals je als kleine dreumes nog deed: je was het (en bent nog steeds) het centrum van jouw wereld. Ik help je daar heel graag bij. Als we het samen doen, wordt het voor ons allemaal makkelijker.

De adem als poort naar je eigen-waarde

De ademhaling is letterlijk de poort naar jouw eigen-waarde. Zodra je die kunt voelen en daarmee verbonden weet te blijven in je omgang met anderen en het leven, zul je je veel krachtiger voelen. Je stapt uit je slachtofferrol en neemt het heft in eigen hand. Je ervaart zelfleiderschap en zelfliefde.

Ademen is diep luisteren in jezelf

Door middel van ademcoaching kun je weer vrij en voluit gaan ademen, wat letterlijk zorgt dat je je eigen ruimte gaat innemen. Het geeft je een tool, die je altijd bij je hebt en overal kunt inzetten voor jezelf. Een tool die je ook nog eens ongelofelijk veel informatie geeft over hoe het met je gaat en wat je nodig hebt in het moment.

Weer voluit leren ademen zorgt ook dat het veilger gaat voelen in je lichaam: je gaat ervaren dat je juist wel controle hebt, als je je over durft te geven aan de wijsheid van je adem en je eigen lichaam.

Met de Sensitive Breathing Methode begeleid ik je graag door de magische poort naar jouw eigen-wijsheid, en leer ik je hoe je daar zelf overal en altijd naar terug kun keren.

Jouw ware stem vinden en laten klinken

Zodra je je weer verbonden voelt met je zelf, je eigen waarde en zelfliefde, is het een prachtige stap om dat naar buiten te brengen. Er is niets mooiers dan je eigen stem, jouw meest unieke en bijzondere communicatiemiddel, om dat mee te doen. Je stem liegt namelijk niet! Ze geeft je altijd en overal eerlijke feedback over je eigen waarheid.

Welkom bij Zing je Eigenwijs
Jouw stem is wie jij bent – in klank

Met je stem kun je je, terwijl je toch steeds voeling met jezelf en jouw plek op aarde blijft houden, moeiteloos verbinden met anderen. De kracht van de stem is eindeloos. Je stemklank is energie die in trillig is gebracht, in beweging, en die dan ook nog eens hoorbaar is. Hoe mooi is dat?

En ook als je heel erg introvert of zelfs verlegen bent, ga je ervaren dat je gewoon op jouw manier met je stem je plek kunt innemen. Dat je gehoord wordt, zonder jezelf te hoeven overschreeuwen, zonder stemverheffing, maar gewoon als jezelf.

De Sensitive Speaking Methode heb ik speciaal ontwikkeld om hooggevoelige mensen te helpen hun eigen ware stem te vinden en er trouw aan te blijven.

Zingen: de leukste manier van werken aan jezelf

Zingen is leuk en heel bevrijdend, zeker als je het helemaal op je eigen manier mag doen. Omdat zingen ook heel spannend is, is het een geweldige manier om op een lieve en zachte manier uit je comfortzone te komen… met plezier. Zodat je een zachte stretch voelt in je persoonlijke groei, geen gescheurde zelf-liefde spier.

Zingen in een kleine groep met andere hoogsensitieven

Bij Zing je Eigenwijs zing je in een kleine groep met andere hoogevoelige mensen, zodat je je veilig voelt, in je eigen tempo mag leren en uit je comfortzone mag komen, en je heel veel herkenning ervaart, zodat je niet steeds van alles over je hooggevoeligheid hoeft uit te leggen.

Bij de Introductiecursus Sensitive Singing of de Basiscursus Sensitive Singing kun je het komen ervaren.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je graag meer weten over weer in je kracht komen met je hoogsensitiviteit? Neem gerust contact met me op voor meer informatie:

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com
tel.: 06 53171756 (Monique)