Monique van der Hoeven – over mij

Monique van der Hoeven – over mij

Wat leuk dat je verder met me wilt kennismaken!

Mijn naam is Monique van der Hoeven, ik leef inmiddels een halve eeuw op deze bijzondere wereld en dat vind ik geweldig.

Monique van der Hoeven – een halve eeuw!

 

In dit filmpje hieronder laat ik je graag persoonlijk kennismaken met mij, zodat je nog een beter beeld krijgt van wie ik ben.

En verder:

Ik ben eigenwijs (hoe kan het ook anders ;-)) – zangeres – eerlijk – (meestal) vrolijk – veelkleurig – Vissenvrouw – 1.68 meter – mezelf – intelligent – creatief – spontaan – mezzosopraan – altijd in ontwikkeling –  confronterend (maar liefdevol ;-)) – Witte Hond toon 3 – gezellig –  zangdocent – ademcoach – (hoog)gevoelig – altijd op zoek naar inspiratie – open – tante – soms dramatisch – dochter – vrijheidsliefhebber – al een beetje wijs – Limburgse – filosofisch – vaak bang – dapper –  een halve eeuw op deze wereld! – op zoek naar nog meer (eigen)wijsheid – die ik haal uit mijn ziels-wijsheid… want ik geloof dat we iets bijzonders en unieks te doen hebben op deze aarde!

Ik hou van mijn leven – mijn familie – zingen – de stem –  mijn lief – yoga – zon – veel ruimte om me heen – het strand – latte macchiato’s – chocolade – mensen die zichzelf laten zien en horen – Wie is de Mol – mensen blij met zichzelf laten zijn – katten – mijn werk – mijn stem – mezelf ontwikkelen – kletsen – inspireren – lesgeven – taal – zelf bakken –  woorden – wereldmuziek  – gezonde en eerlijke voeding – mijn vriendin – hoop en kansen – wandelen – witte wijn – alle kleuren roze – terrasjes – de zee – mooie luchten – jurkjes – klassieke muziek –  inspireren – mensen laten zien hoe mooi ze zijn en hoe bijzonder! – me verbonden voelen

Ik kan goed verbinden – bruggen bouwen – zingen – goed uitleggen – makkelijk aansluiten bij een ander – zielswensen herkennen – een veilige omgeving creëren – ruimte geven en bewaken zodat iemand iets in zichzelf helder kan krijgen – helder verwoorden waar het over gaat – mensen aanvoelen – mensen het beste in zichzelf laten zien  – zangles geven – coachen – de ander ruimte geven – ondersteunen – buiten de lijntjes denken – verbanden leggen – krachten bundelen – genieten – lachen –

Ik word niet zo blij van mensen die alles en iedereen de schuld geven  – zeuren – parachutespringen (denk ik ;-)) – spinnen – grijs weer (vooral als het dagenlang duurt) – roken – zwartgalligheid – cynisme – grote mensenmassa’s – uitlaatgassen – vis eten – pianospelen – enorme herrie – bouwwerkzaamheden – tijdgebrek – moeten haasten – onflexibel zijn – zweverigheid – met de massa meelopen – hoe onze aarde er aan toe is – machtsspelletjes – 

Nu weet je al een heleboel over me!

Mijn verhaal in het kort

Ik ben geboren op 19 maart 1968, in Drenthe, als dochter van Limburgse ouders. Mijn jeugd bracht ik voor een deel door in Spanje, in Barcelona en Madrid en daar zat ik op de Deutsche Schule. Als hoggevoelig kind vond ik het behoorlijk lastig, een paar keer verhuizen en weer opnieuw moeten beginnen, ook nog in een vreemde taal, maar het heeft me veel geleerd en gelukkig kom ik uit een heel fijn gezin, waar ik me thuis en veilig voelde.

Na mijn VWO opleiding, in Weert, volgde  een heel grote, leerzame en spannende zoektocht naar “wat ik wilde in mijn leven”. Opgevoed met het thema “zekerheid is belangrijk” heb ik de Philips Secretaresse opleiding gevolgd in Eindhoven. Toen ik 19 was, had ik een goedbetaalde baan bij Philips… maar ook een heel sterk gevoel: dit wil ik niet tot aan mijn pensioen gaan doen. En toen begon de zoektocht: ik heb Spaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd en een poosje Vrouwenstudies in Utrecht, ik heb HBO P&O gedaan, allerlei banen en baantjes gehad tot ik op een dag – bijna toevallig – mijn eerste zangles had.

Ja, ik ben zangeres!

Kerstconcert Lemster Mannenkoor
Kerstconcert Lemster Mannenkoor

En toen wist ik het zeker! Ik was toen 29 en ik heb mijn hart gevolgd en ben in Nederland en in Londen gaan studeren voor klassiek zangeres en ik ben het geworden. Ik heb met heel veel plezier ruim 10 jaar op het podium gestaan als klassiek zangsoliste. Ik zong rollen in opera’s en oratoriumpartijen en vooral zong ik in heel veel kamermuziekconcerten, het allerliefst gaf ik liedrecitals – heel veel verbinding met het publiek en veel vrijheid om het op mijn (eigenwijze) manier te doen.

Van zangeres naar zandocent en stem- en ademcoach

Zangles Jule
Zangdocent

Regelmatig kreeg ik na een concert vragen van mensen  of ik ook les gaf. Op een dag raakte een vraag van een vrouw mij heel erg: zij durfde absoluut niet te zingen en ze kon het ook niet, zei ze, want ze kon geen toon houden. Ik heb haar uitgenodigd bij mij thuis om eens wat te proberen en ik hoorde welgeteld één toon die ze kon nazingen. Dus dacht ik: als ze één toon kan nazingen, dan moet de rest ook lukken. Haar wens was, om zonder gene en zuiver “Lang zal ze leven” mee te durven zingen op een verjaardag en dat is haar gelukt. Inmiddels is deze allereerste zangles die ik gaf 20 jaar geleden. Mijn passie voor het werken met mensen en ze te inspireren hun eigen geluid te vinden en te laten horen is alleen maar gegroeid.

Ik geniet van almaar verder leren en groeien

Ik hou er enorm van me te blijven ontwikkelen en ik doe niets liever dan verder groeien en ik blijf altijd  nieuwsgierig naar hoe het prachtige instrument de menselijke stem op zijn allerbest en met de minste moeite kan werken: inmiddels heb ik naast klassieke zang, zelf ook lichte muziek en pop-muziek op mijn repertoire staan en heb ik me uitgebreid verdiept in energiewerk, ademhaling, en allerlei vormen van lichaamsbewustzijn, stembevrijding, improvisatie, stemexpressie en nog veel meer.

Leuk om kennis te maken!

 

Maak persoonlijk kennis met me

Jij bent niet voor niks op deze pagina, jij hebt een vraag of een wens over jouw stem. Is het tijd om een volgende stap te zetten en eens persoonlijk kennis met me te maken?

Neem dan nu contact met me op:

tel. 06 53171756 (Monique van der Hoeven)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Liefs, Monique