A Song a Day keeps Stress Away


A Song a Day keeps Stress Away In deze bizarre tijd rondom het Corona-virus hebben we nagedacht hoe we voor jullie helemaal online iets bijzonders kunnen betekenen. Een klant verzuchtte aan het einde van haar allereerste online les: “A song a day keeps stress away”. En toen gingen de radartjes in mijn brein in actie… want hoe waar is dat? Al snel was de gratis dagelijkse ochtendroutine geboren.

A Song a Day keeps Stress Away

A Song a Day keeps Stress Away

Op 19 maart, mijn verjaardag, deden we de try-out van deze gratis ochtendroutine met een klein groepje deelnemers, die zich na de vooraankondiging op Facebook meteen al aanmeldden. En het was LEUK! Het was BIJZONDER! en het was SAMEN! Op 20 maart zijn we gestart met de “echte” versie, met inmiddels een flinke groep.

Ieder van ons begon blijer aan de dag en met een betere focus en intentie – dit zijn een paar dingen die mensen zeiden na afloop:

“Ik raakte ontroerd tijdens het zingen”
“Prachtig mooi, ik ben diep geraakt…
“Wat mooi de verbinding met ons allen en met de natuur en alles wat leeft”
“Prachtig begin van de dag, voel me enorm met jullie verbonden”
“Heerlijk, fijn om samen te zingen. Ga toch iets meer ontspannen de dag”
” Ik wil jullie even ontzettend bedanken voor “a song a day”, het doet me zo goed iedere ochtend! Ik dacht, ik probeer het gewoon. Het is meteen mijn vaste ochtendroutine geworden, zo leuk!”
“Een feestje in mijn huiskamer”
“Mijn hart gloeit…”

En dat is wat we jou ook enorm gunnen.

Dus:

Hoe gaat het in zijn werk? 

We werken met het programma Zoom – een online vergaderprogramma wat ik al meer dan een jaar gebruik om online één-op-één zang- en stemcoachings te verzorgen. In Zoom kunnen we met een grote groep mensen bij elkaar komen en ieder vanuit ons eigen huis verbinden en samen zingen.

Wat doen we:
Elke morgen om 8.30 uur klik je op de link die je na je aanmelding van mij krijgt. Je komt dan in de Zoom-classroom en ziet de andere deelnemers. Via de chatbox kun je even kort laten weten hoe het met je gaat vandaag. Daarna geven Jolien of ik een korte meditatie/oefening/visualisatie om even te landen en in je centrum te komen. Daarna zingen we samen het lied van de dag. We zijn bijvoorbeeld in de try-out gestart met Heal the World (Michael Jackson)… De tekst krijg je telkens via de mail toegestuurd zodat je die kunt printen bijvoorbeeld. Aan het einde kun je nog even in de chatbox laten weten wat je meeneemt van de sessie.

Alles bij elkaar duurt het ongeveer 10 – 15 minuten maximaal per dag – het is echt bedoeld als verbinden en samen een ochtendroutine met zingen doen.

Je kiest zelf per dag of je er bij wil zijn of niet.

Je zingt in je eigen huis en wij, en de andere deelnemers horen jou niet (je staat namelijk op “mute”) – jullie horen ons natuurlijk wel en ook de begeleiding van de liedjes.

Wat heb je daarvoor nodig:
Als deelnemer hoef je GEEN eigen account bij Zoom te hebben om deel te kunnen nemen – je krijgt na aanmelding via e-mail een link van mij en daarmee kun je deelnemen.

Wat je wel nodig hebt:
~ een computer, laptop of tablet en Wifi
~ een koptelefoontje (evt. met microfoontje, gewoon zoals je gebruikt om te bellen werkt al prima)
~ jezelf durven laten verrassen: online samen zingen is een totaal andere beleving dan bijvoorbeeld zingen met je koor of in een groepsles… Het is in deze tijd waarin iedereen onzeker is over hoe het verder gaat enorm krachtig om de kansen te zien in dingen in plaats van alleen de beperkingen – zo leren we samen om dat nog meer te doen!

De kracht van zingen juist in deze tijd

Zingen is heel krachtig, het is verbindend en helend, het heeft voordelen op fysiek, emotioneel, mentaal èn spiritueel niveau  – daar zijn al veel onderzoeken naar gedaan. Juist in deze tijd kunnen we daar allemaal wat extra’s van gebruiken. Dit zijn een paar dingen die zingen voor ons kan doen:

  • Zingen is goed voor je immuunsysteem:
  • Zingen kalmeert je zenuwstelsel (geen overbodige luxe in deze tijd)
  • Zingen is goed voor je ademhaling en je longen, en voor de doorbloeding
  • We maken gelukshormoontjes aan als we zingen
  • Zingen geeft verbinding (ja, óók online!)
  • Zingen maakt creatief en inspireert ons
  • Zingen geeft troost en maakt minder bang

Ook jouw nieuwe ochtendroutine?

Gaat A Song a Day keeps Stress Away ook jouw nieuwe ochtendroutine worden? Leuk, dan zien we je graag in onze online classroom!

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen aan zingjeeigenwijs@gmail.com Je krijgt dan een e-mail met de benodigde informatie en met de link om in de Zoom classroom te komen de volgende ochtend.

Is je aanmelding vóór 19 uur binnen dan doe je meteen de volgende dag al mee, is het later dan wordt het een dagje later – om te zorgen dat wij ook de Stress een beetje Away kunnen houden en op tijd kunnen afschakelen 😉

Nog twijfels? Gewoon een keer proberen zou ik zeggen – bevalt het je niet, dan laat je het gewoon bij die ene keer! No problem! Eén van de voordelen van gratis en van online… 

Laten we een zang-ripple creëren samen – ieder met onze eigen-wijs!

Be a voice not an echo (Albert Einstein)