Ademcoaching

Ademcoaching

Ademcoaching? Ademen, dat doe je toch gewoon de hele dag? Jazeker, en gelukkig wel, anders zou je dit hier nu niet lezen… En toch…

Herken je dit in jouw dagelijks leven? 

 • Voel je regelmatig (veel) onrust?
 • Ben je uitgeput en moe, maar weet je niet hoe je jezelf echte rust kunt geven?

  Je eigen stem laten horen
  Onrust – en een balans die zoek is
 • Is multi-tasken je “middle-name” geworden?
 • Slaap je veel slechter of minder dan je graag zou willen?
 • Ben je vaak angstig, of heb je zelfs last van paniek-aanvallen
 • Voel je veel onrust bij het spreken (of zingen)
 • Kom je aan alles en iedereen toe behalve aan jezelf?
 • Lukt het je maar slecht om (in het hier en nu) aanwezig te zijn?
 • Voel je vaak op het moment zelf niet wat jij nou eigenlijk nodig hebt of wilt?
 • Voel je je vaak overweldigd door het leven, voel je dat het leven maar aan je voorbij trekt?
 • Voel je dat je eigenlijk niet het leven leeft wat voor jou bedoeld is?
 • Ben je uitgeput en moe, maar weet je niet hoe je jezelf echte rust kunt geven?

… dan heb ik een simpele oplossing voor je! Een oplossing die simpeler is dan je ooit had gedacht… en toch snel en krachtig resultaat geeft!

Weer vrij en voluit leren ademen 

Je realiseert het je vermoedelijk niet, of misschien wel, maar jouw adem werkt allang niet meer zoals ze is bedoeld! Ik durf na 20 jaar als stemprofessional te hebben gewerkt, waarvan de laatste 4 jaar ook als gediplomeerd ademcoach in mijn eigen adempraktijk, te beweren dat bij 90% van de mensen de adem niet meer werkt zoals zij van nature is bedoeld: vrij en voluit stromend, kalmerend voor je zenuwstelsel, als vroege signaalfunctie voor hoe het werkelijk met je gaat en voor wat je nodig hebt, als ontspanningsmiddel, als energie-gever…

Ademcoaching
Adembenemend je adem

De kracht van de natuurlijke, vrije ademhaling is enorm! Gun jij jezelf om die kracht weer toe te laten in je leven?

Want ook jij kunt die kracht weer terugvinden in jezelf.

 Door onder veilige begeleiding van mij als ademcoach te onderzoeken waar jouw adem niet vrij meer is – met andere woorden, waar fysieke blokkades zijn ontstaan, waar mentale en soms emotionele blokkades zijn ontstaan, waardoor je veel meer spanning in je lichaam vasthoudt, dan nodig (vaak zelfs als je slaapt).

Een ademanalyse laat deze foute patronen die je jezelf (onbewust en meestal uit pure overlevingsdrang) hebt aangeleerd helder zien. Door van daaruit de adem weer uit te nodigen vrij en voluit te stromen in die gebieden waar ze geblokkeerd is geraakt, krijg jij de kracht van jouw eigen adem weer terug.

Ervaar de enorme bevrijding van het weer innemen van jouw adem-ruimte!

Letterlijk weer lichter en luchtiger gaan leven

Filmpjes zangles jongeren
Lichter en luchtiger leven: ook voor jou!

Als jij voelt dat weer vrij en voluit kunnen ademen, dat letterlijk lichter en luchtiger gaan leven voor jou wel eens een missing link zou kunnen zijn (en dat is hij bij veel mensen ;-)), dan is een ademcoachingtraject voor jou. Het doel van een ademtraject is dat jij de tools in handen hebt om met jouw eigen ademhaling veel meer uit de rest van je leven te gaan halen. Met het corrigeren van onjuiste adempatronen leg je op alle vlakken van je leven een basis voor een betere toekomst.

Tijdens een intake-sessie bekijken we welk traject het beste bij jou past: een traject dat gaat over adem en lichaamsbewustzijn of een traject dat gaat over adem en de stem. Een combinatie-traject is ook mogelijk – het hangt af van jouw persoonlijke situatie en de problemen die je ervaart.

Ademcoaching geef ik in trajectvorm. Een basis-traject bestaat uit 6 wekelijkse of tweewekelijkse ademsessies van ongeveer een uur. Aansluitend op het traject bekijken we het vervolg – meestal bestaat dat uit nog een 4-6 maandelijkse sessies om het geleerde ook daadwerkelijk te integreren.

Kosten zijn € 85,– per ademsessie. Een ademtraject mag in één of twee termijnen worden betaald.

Wil je een afspraak maken of meer informatie over ademcoaching?

Neem dan contact met me op om een afspraak te maken voor een gratis telefoon- of skype-gesprek, waarin ik je meteen een aantal bruikbare tips geef voor meer ruimte in jouw leven. Stuur me een mail en ontvang het vragenformulier voor deze gratis telefoon- of skypesessie.
mail: zingjeeigenwijs@gmail.com