Traject adem- en ontspanningscoaching

Traject adem- en ontspanningscoaching

Van overleven naar LEVEN…

Van moeten naar WILLEN…

Van stress en spanning naar ONTSPANNEN GENIETEN

Ademcoaching? Ademen, dat doe je toch gewoon de hele dag? Jazeker, en gelukkig wel, anders zou je dit hier nu niet lezen… En toch…

Maar zeg eens eerlijk? Ben jij bezig met leven? Of ben je aan het overleven? Ben je jezelf aan het vertellen, dat jouw droom wel komt… als het rustiger is op je werk, als je kind minder tijd vraagt, als je partner je minder nodig heeft? Als je klaar bent met je studie, als je 30 kilo bent afgevallen…

Je leven is NU! En er is niets wat je meer in het NU brengt dan je eigen ademhaling.

Aanwezig zijn, er echt helemaal zijn in jouw leven

Bewuste ademhaling, weer vrij en voluit gaan ademen, je lichaam trainen om weer echt te kunnen ontspannen (je bent vermoedelijk, zoals vele anderen, echt vergeten hoe dat kan voelen…) zijn perfecte tools om echt AANWEZIG te zijn in je leven… om keuzes te maken vanuit liefde in plaats van vanuit angst, vanuit de overlevingsmodus.

En het hoeft niet zo! Want juist als je echt AANWEZIG gaat zijn in jouw lichaam, met je adem, als het weer veilig en goed gaat voelen met jezelf, dan is het zoveel eenvoudiger om de juiste keuzes VOOR JOU te maken! Zodat je eindelijk kapt met dat overwerken, met nooit eens tijd voor jezelf nemen, met je zorgen over geld en de toekomst…

Herken je dit in jouw dagelijks leven? 

 • Voel je regelmatig (veel) onrust?
 • Ben je uitgeput en moe, maar weet je niet hoe je jezelf echte rust kunt geven?

  Je eigen stem laten horen
  Onrust – en een balans die zoek is
 • Is multi-tasken je “middle-name” geworden?
 • Slaap je veel slechter of minder dan je graag zou willen?
 • Ben je vaak angstig, of heb je zelfs last van paniek-aanvallen
 • Voel je veel onrust bij het spreken (of zingen)
 • Kom je aan alles en iedereen toe behalve aan jezelf?
 • Lukt het je maar slecht om (in het hier en nu) aanwezig te zijn?
 • Voel je vaak op het moment zelf niet wat jij nou eigenlijk nodig hebt of wilt?
 • Voel je je vaak overweldigd door het leven, voel je dat het leven maar aan je voorbij trekt?
 • Voel je dat je eigenlijk niet het leven leeft wat voor jou bedoeld is?
 • Ben je uitgeput en moe, maar weet je niet hoe je jezelf echte rust kunt geven?

… dan heb ik een simpele oplossing voor je! Een oplossing die simpeler is dan je ooit had gedacht… en toch snel en krachtig resultaat geeft!

Weer vrij en voluit leren ademen 

Je realiseert het je vermoedelijk niet, of misschien wel, maar jouw adem werkt allang niet meer zoals ze is bedoeld! Ik durf na 20 jaar als stemprofessional te hebben gewerkt, waarvan de laatste 4 jaar ook als gediplomeerd ademcoach in mijn eigen adempraktijk, te beweren dat bij 90% van de mensen de adem niet meer werkt zoals zij van nature is bedoeld: vrij en voluit stromend, kalmerend voor je zenuwstelsel, als vroege signaalfunctie voor hoe het werkelijk met je gaat en voor wat je nodig hebt, als ontspanningsmiddel, als energie-gever…

Ademcoaching
Adembenemend je adem

De kracht van de natuurlijke, vrije ademhaling is enorm! Gun jij jezelf om die kracht weer toe te laten in je leven?

Want ook jij kunt die kracht weer terugvinden in jezelf.

 Door onder veilige begeleiding van mij als ademcoach te onderzoeken waar jouw adem niet vrij meer is – met andere woorden, waar fysieke blokkades zijn ontstaan, waar mentale en soms emotionele blokkades zijn ontstaan, waardoor je veel meer spanning in je lichaam vasthoudt, dan nodig (vaak zelfs als je slaapt).

Een ademanalyse laat deze foute patronen die je jezelf (onbewust en meestal uit pure overlevingsdrang) hebt aangeleerd helder zien. Door van daaruit de adem weer uit te nodigen vrij en voluit te stromen in die gebieden waar ze geblokkeerd is geraakt, krijg jij de kracht van jouw eigen adem weer terug.

Ervaar de enorme bevrijding van het weer innemen van jouw adem-ruimte!

Letterlijk weer lichter en luchtiger gaan leven

Filmpjes zangles jongeren
Lichter en luchtiger leven: ook voor jou!

Als jij voelt dat weer vrij en voluit kunnen ademen, dat letterlijk lichter en luchtiger gaan leven voor jou wel eens een missing link zou kunnen zijn (en dat is hij bij veel mensen ;-)), dan is een ademcoachingtraject voor jou. Het doel van een ademtraject is dat jij de tools in handen hebt om met jouw eigen ademhaling veel meer uit de rest van je leven te gaan halen. Met het corrigeren van onjuiste adempatronen leg je op alle vlakken van je leven een basis voor een betere toekomst.

Tijdens een intake-sessie bekijken we welk traject het beste bij jou past: een traject dat gaat over adem en lichaamsbewustzijn of een traject dat gaat over adem en de stem. Een combinatie-traject is ook mogelijk – het hangt af van jouw persoonlijke situatie en de problemen die je ervaart.

Ademcoaching begint altijd met een losse kennismakingssessie. Vervolgens, als we besluiten om samen aan de slag te gaan met jouw adem, volgt een traject. Een basis-traject bestaat uit 6 wekelijkse of tweewekelijkse ademsessies van ongeveer een uur. Aansluitend op het traject bekijken we het vervolg – meestal bestaat dat uit nog een 4-6 maandelijkse sessies om het geleerde ook daadwerkelijk te integreren.

Kosten zijn € 85,– per ademsessie. Een ademtraject mag in één of twee termijnen worden betaald.

Wil je een afspraak maken of meer informatie over ademcoaching?

Neem gerust contact met me op als je een afspraak wil maken voor een losse kennismakingssessie ademcoaching en/of als je graag meer informatie wil over ademtrajecten bij Zing je Eigenwijs.

tel: 06 53171756 (Monique)
mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)