Afstemmen om verdrietjes te helen

 Afstemmen om verdrietjes te helen

Afstemmen om verdrietjes te helen

Soms kan ik ineens een beetje triest worden…  Herken je dat? Als ik bijvoorbeeld een ergens een oproep voor doe vanuit mijn hart, oprecht omdat ik tot in mijn tenen voel dat ik iemand graag wil helpen, omdat ik wéét hoe ongelofelijk rot het voelt als je je niet gehoord of gezien voelt, als je je boodschap niet voor het voetlicht krijgt of alleen maar met heel veel bloed, zweet en tranen… En als er dan geen enkele reactie komt… of als ik een mooie nieuwe workshop heb ontwikkeld en er melden zich precies 0 mensen aan 😉 Ja, het gebeurt… het gebeurt elke ondernemer, en het blijft ook van tijd tot tijd gebeuren,  ook als je al meer dan 15 jaar ondernemer bent 😉

En soms raakt dat, want ja,  ik ben ook – maar – een mens, ik wil ook graag gehoord en gezien worden, net als ieder ander, en het is ook gewoon helemaal niet zo makkelijk, als je jezelf kwetsbaar opstelt, wat je bijvoorbeeld in je onderneming echt wel doet. Ik zie het ook bij veel van mijn klanten. Ze delen, ze geven, ze laten echt iets van zichzelf zien en zijn open, eerlijk en kwetsbaar… en toch… komt er dan geen reactie. Of er komt een reactie die heel anders is dan waar jij op hoopte.

En tja… dan slaat vaak de twijfel toe: zie je wel, ik doe er niet toe. Zie je wel, dat wat ik bied is niet waardevol. Of niet goed genoeg. Niet eerlijk genoeg, nog altijd heb ik niet genoeg gestudeerd, ben ik niet serieus genoeg, ben ik te duur, te star, te strak, te verlegen of juist te outgoing. Maar daar ligt het niet aan! En ik denk dat jij dat diep van binnen eigenlijk ook wel weet.

Want JIJ bent het, die jezelf niet ziet en hoort. ALTIJD! En ja, er zijn zeker heel veel mensen die jou op een bepaald moment niet zien of horen… en dat is helemaal oké. Die hoeven jou ook helemaal niet te zien of te horen. Blijkbaar zijn ze – op dit moment – niet op zoek naar wat jij roept of zegt.

Jouw taak is afstemmen… op JEZELF! En afstemmen is jezelf voelen, je diepste wezen, jezelf weer zien voor wat je werkelijk bent. En als je je daar mee verbindt met die diepe plek in jezelf en daar ademt… dan voel je dat het ver voorbij je verdriet of verdrietjes gaat. Voorbij je onzekerheid. Dat je jezelf daar mag verankeren en dat het dus echt niet zoveel uitmaakt of iemand jou wel of niet ziet. Dan kom je op een plek, diep in jezelf en verbonden met het grote geheel, dan voel je dat je precies bent waar je moet zijn, dat je het niet alleen hoeft te doen.

En dan zul je voelen dat jouw verdriet omdat je je niet gezien of gehoord voelt,  eigenlijk helemaal niets te maken heeft met anderen die jou niet zien of horen, maar alles met zelfliefde: hoor en zie jij jezelf wel echt? Want als jij jezelf helemaal ziet en hoort met liefde, gewoon zoals jij bent, dan kun je geven en delen vanuit een vol hart en zijn alle bevestigingen daarvan uit de wereld om je heen een heerlijke bonus!

Dus: zoek je vreugde op, geniet van wie jij bent en van je leven, en Zing gewoon heerlijk jouw Eigen Wijs! En als je het hardop doet, dat zingen, dan is het een heerlijke, troostende klankmassage voor jezelf, waar je 100% een beetje blijer van wordt… give it a try.

Wil je ook aan de slag met jouw eigen afstemming? Letterlijk en figuurlijk? Kijk dan eens naar het Basistraject Stemcoaching 

een kort traject wat jou gemakkelijker leert afstemmen op jouw eigen-wijsheid en wat je de kracht en mogelijkheden van jouw eigen stem als je meest authentieke communicatiemiddel laat ervaren.

 

Monique van der Hoeven