Blogs

Blogs

Regelmatig schrijf ik blogs over alles wat met de vrouwen-stem te maken heeft – de letterlijke, natuurlijk, maar ook de figuurlijke. Omdat voor mij deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wij vrouwen hebben op beide vlakken nog “wat in te halen”.  Niet omdat we traag waren hoor. Integendeel, juist omdat we ons zo enorm ontwikkeld hebben in de afgelopen 100 jaar.

Maar: voorbeelden hoe het op een vrouwelijke manier kan hebben we nog niet zo veel. Ik hoor en zie dus veel vrouwen die worstelen met echt authentiek stemgebruik en van zichzelf laten horen. Mijn blogs zijn bedoeld om je te inspireren en misschien te prikkelen. Ze laten  je zien dat het misschien ook wel anders kan dan je altijd dacht… Ik hoop dat je er van geniet ze te lezen, dat ze je inspireren en empoweren!

 

Ik inspireer je dus graag met míjn stem – ook via blogs!

Veel leesplezier:

In het menu hieronder vind je heel veel verschillende blogs die ik in de loop van de jaren schreef, vaak naar aanleiding van werk met klanten of naar aanleiding van dingen die ik las of in mijn eigen leven tegenkwam. 

Ik hoop dat ze je inspireren en dat je ze met plezier zult lezen!

O en: meld je aan voor de gratis inspiratiemails van Soul to Sassy (waar Zing je Eigenwijs een onderdeel van is). Dan ben jij als eerste op de hoogte als er een gloednieuwe blog verschijnt!

Je kunt dat hier doen: aanmelding gratis inspiratiemail Soul to Sassy

Zing je Eigenwijs en Soul to Sassy

Vanaf 2021 is Zing je Eigenwijs een onderdeel van Soul to Sassy.   Een naam die je dus ook kunt tegenkomen hier. Bij Soul to Sassy gaan we nog een stapje verder dan werken met alleen de stem. Het gaat daar over álle manieren waarop jij jezelf kunt laten zien en horen, in je werk en je persoonlijke leven. Want je staat vaker en meer in de spotlight dan je misschien denkt. En ik vind het belangrijk dat jij degene bent die bepaalt hoe je dan over komt en dat niet maar een beetje aan de mensen die jou tegenkomen overlaat. 

Zelfexpressie van binnen naar buiten houdt in dat jij aan de buitenkant laat zien wat jij belangrijk vindt om te laten zien en horen.  Daar zijn veel manieren voor, de stem is er daar één van, en zij is verwant met je taalgebruik, je woordkeuze, je lichaamstaal, je gezichtsuitdrukking. Daarnaast zijn er nog zaken als: je kleding, je persoonlijke stijl, je manier van bewegen, je keuze voor accessoires en kleuren, make-up…  Als je dat van binnen naar buiten gaat doen, is alles moeiteloos op elkaar afgestemd. Dan voel jij je zelfverzekerd en komt je binnen bij mensen. 

Misschien voel je wel dat dat jouw vervolg- weg is… hoe dan ook, of je nou klaar bent om je stem te gaan leren kennen of al een stapje verder wilt gaan, de eerste stap is: kennismaken! Boek je een gratis online ontdekkingssessie met me, zodat we eens kunnen kletsen over hoe het er voor jou uit kan zien? 

Ik ben heel benieuwd naar jou en naar je stem en ik ontmoet je graag!

Laat zien en horen wie je bent