Body Image Coaching

Body Image Coaching

Zie jij wie je wil zien, als je in de spiegel kijkt? Voel jij je goed over hoe je er uit ziet? Ben je blij met foto’s die je van jezelf ziet of als je jezelf terug ziet op een filmpje? Klopt het beeld dat je van jezelf hebt met hoe jij je voelt van binnen?

Nee?

Dan zou ik bijna zeggen: join the club! De club van vrouwen die regelmatig behoorlijk negatief over zichzelf denken en praten. Vrouwen die misschien zelfs liever niet in de spiegel kijken – die zich van binnen eigenlijk best goed voelen over zichzelf, die weten waar ze voor staan en wat ze uit willen dragen.  maar die dat (nog) niet in volle glorie aan de buitenkant bij zichzelf terug zien. Vrouwen die vaak ook niet echt weten hoe ze dat moeten doen of dat gewoon niet durven. Vrouwen die niet meer weten, hoe ze expressie geven op alle vlakken aan de nieuwe versie die ze geworden zijn. 

En ja: ondanks alle overtuigingen die we hebben over onszelf kan het. Dat je met veel plezier en liefde in de spiegel kijkt en denkt: ja! Dit klopt! Dat je foto’s en filmpjes van jezelf ziet (of maakt) en daar helemaal tevreden over bent. Dat je blij bent met jezelf. Dat alles klopt aan jou… 

Ik viel moeiteloos 30 kilo af en transformeerde mijn kleding en make-up

Hoe ik dat weet? Omdat ik – naast coach – ervaringsdeskundige ben op dit gebied. 

Jarenlang coachte ik mensen op het gebied van stem en expressie en voelde ik dat ik een waardevolle bijdrage leverde, want ik ben goed in mijn werk. Jarenlang had ik ook – eigenlijk, als ik heel eerlijk ben – een diepgeworteld gevoel dat er nog iets miste.

IK was de missing link

En ja: dat was ook zo. IK miste… Ik was de missing link die ik voelde.

Want eigenlijk keek ik al jaren niet echt in de spiegel. Ik zag mezelf niet en ik wilde mezelf ook niet echt zien. Want ik was 40 kilo te zwaar en ik voelde aan alles dat de persoon die ik in de spiegel zou zien, beslist niet was wie ik werkelijk ben.

Voor mij ging het over gewicht – gewicht wat er al vele jaren aanzat, terwijl ik diep van binnen voelde dat het niet echt bij me hoorde. Dat het niet over gewicht gaat en ging, was me meteen duidelijk… Ik liet mezelf niet zien.

Pas toen ik in staat was echt te gaan kijken naar mezelf, op alle niveaus, dus óók in de spiegel, kon ik zien hoe het niet klopte. Dat de vrouw in de spiegel absoluut niet was wie ik ben… Dat was superconfronterend en heel verdrietig.

Maar het was ook het keerpunt… 

Want vanaf dat moment, kon ik gaan voelen wie ik dan wel was in de spiegel… Ik miste lichtheid, ik miste vreugde en zichtbaarheid bij mezelf. Een heleboel kleuren die ik niet zag… maar die ik wel kon voelen.

En als ik ze kon voelen, dan kon ik ze ook gaan zien.

Binnen een ruim half jaar woog ik 30 kilo minder en was ik een totaal ander mens qua kleding en make-up. Ook qua manier van bewegen. 

Zowel mijn gewicht veranderen als mijn stijl van kleding ging moeiteloos – ik wist in elke cel welke vrouw ik wou zijn. En dus wist ik ook welke keuzes zijn zou maken en die keuzes maakte ik elke dag.

Body-image: bepaal je eigen definities van schoonheid

Voor mij is body-image niets anders, dan dat jouw binnen- en buitenkant met elkaar kloppen. Dat betekent, dat JIJ bepaalt hoe jij er uit wilt zien – niet de media of het gangbare beeld wat wij hebben van schoonheid. Het gaat over het creëren van je eigen definities van schoonheid, sexy-zijn, sportief of sensueel zijn, wat jij maar wilt.

Pas als JIJ bepaalt wat het voor jou betekent, kun je gaan samenvallen met je uiterlijk. Moeiteloos… zonder strenge diëten of urenlang jezelf afbeulen. Want je gaat het doen vanuit steeds meer liefde en waardering voor jezelf – vanuit zelfliefde.

 

It’s not what you wear, its HOW you wear it

“It’s not what you wear, it’s HOW you wear it. Dat is mijn belangrijkste ontdekking geweest. Als je de binnen en de buitenkant met elkaar in overeenstemming brengt, maakt het niet uit WAT jij wil dragen. Het maakt uit HOE je dat doet. En dat betekent: met andere ogen naar jezelf gaan kijken. Kijken hoe je staat, kijken wat JIJ mooi aan jezelf vindt, kijken wat “mooi”voor jou betekent. Wat sexy voor jou is, of wijs. Jij bepaalt wat je van jezelf laat zien en hoe je dat doet.

En precies dat hebben we nooit geleerd! We hebben geleerd te voldoen aan een plaatje wat door anderen is bedacht. Een plaatje wat we zien in de tijdschriften en op tv. Een plaatje wat in ons hoofd zit. En waar wij niet aan voldoen. Want geen enkele vrouw voldoet aan een plaatje – en ze voelt al helemaal niet dat ze “voldoet”. Pas als je eigen manier gaat ownen van hoe jij wil staan, je lichaam wil gebruiken, gebruik wil maken van kleding, make-up en accessoires wordt het een powertool.

En dat is wat ik je zo ongelofelijk gun: dat je, in plaats van jezelf elke keer maar weer op je kop te geven dat je niet slank genoeg, niet mooi genoeg, niet zakelijk genoeg, niet vrouwelijk genoeg, of juist te vrouwelijk, te sexy, niet sexy genoeg en weet ik veel wat nog meer bent, ZELF gaat bepalen wie jij in de spiegel (en op dat filmpje, dat podium, die foto’s) wil zijn.

Er is weinig meer bekrachtigend dan overal en altijd jezelf terugzien – en horen! – en in elke vezel van je lijf voelen: DIT BEN IK! En ik ben HELEMAAL OKÉ!

In plaats van anderen te laten bepalen wie jij zou moeten zijn, doe je dat voortaan gewoon lekker zelf.

Body Image Coaching

Ben jij er klaar voor om die nieuwe versie van jezelf naar buiten te gaan brengen? Dan heb ik een mooi traject voor je ontwikkeld, zodat je dat ook in een vlotte stijgende lijn kunt DOEN. Zodat je jezelf niet langer saboteert en denkt “het komt nog wel een keer”, maar er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Zodat je eindelijk dat zelfvertrouwen in je presentatie, je werk, je filmpjes en je foto’s krijgt, die je diep van binnen zo graag zou willen hebben.

In een traject van 8 sessies – tweewekelijks, dus het beslaat zo’n 4 maanden – heb jij de belangrijkste stappen op het gebied van jouw Body Image gezet en kun je daar zelf mee verder.  De sessies vinden online plaats, via Zoom.

Kosten voor het traject € 888,00  voor 8 sessies van ongeveer een uur (inclusief 21% BTW).

Ben je nieuwsgierig wat het voor jou zou kunnen betekenen en hoe we het gaan aanpakken? Maak dan nu een afspraak voor een gratis online ontdekkingssessie met me: