Dank je Wel… dat vind ik zelf ook!

Dank je wel… dat vind ik zelf ook!

 
Complimenten… de meeste vrouwen hebben er een haat-liefde verhouding mee. Want natuurlijk is het fijn als je gezien wordt, als iemand je een compliment geeft over hoe je er uit ziet of over iets wat je voor iemand betekend hebt.
 
Maar er zit van alles “op”, om het zo maar eens te zeggen. Want, zelfs als dat compliment je blij maakt en je het eigenlijk, heel, heel eerlijk, diep van binnen eens bent met een compliment, dan komt toch die ongeschreven regel dat je “bescheiden” hoort te zijn als vrouw bovendrijven. Het is arrogant en self-indulgent als je blij met jezelf bent… dat “hoort” eigenlijk niet, zeker niet voor een vrouw.
 
Zelfs als je dat doorziet inmiddels – dat jezelf leuk vinden, mooi vinden, goed vinden – helemaal niets met arrogantie of narcisme te maken heeft, zeg je vermoedelijk op z’n best: “Dank je wel” als iemand je een compliment maakt. En op z’n iets minder best: “Dank je wel, maar…. (vul maar in: het is een ouwetje, ik heb nou eenmaal makkelijk haar, het gaat me makkelijk af, dat was geen enkele moeite…. etc. etc.)”

Kun je een compliment tot in je diepste wezen ontvangen?

Maar kun je het compliment echt tot in je diepste wezen ontvangen? Ontvangen met je hart en met je lijf? Voelen hoe wáár het compliment is, hoe gemeend en hoe liefdevol het is dat iemand de moeite nam om het jou te maken.
 
Je bent niet de enige als je dat heel lastig vindt. Die valse bescheidenheid die ons is aangeleerd zit ons zo vaak in de weg. Niet alleen bij het ontvangen van complimenten uit zich die. Nee, ook bij het hoorbaar en zichtbaar worden als de volledige, hele, krachtige en eigen-wijze vrouwen die we zijn.
 

Expressie van de Vol Waardige Vrouw: gevaar!

 
Veel van mijn klanten voelen diep van binnen dat ze haar zijn: die krachtige, hele, volledige, en eigen-wijze vrouw. De Vol Waardige Vrouw, noem ik haar. Van binnen… Er zit zó veel potentie… Maar het komt er niet uit.
 
Want expressie geven aan die die héle vrouw die je bent, die volledige vrouw, vol potentie en met ongekende mogelijkheden… de Vol Waardige Vrouw, dát is eigenlijk “not done”. En het wordt afgestraft, met blikken, met woorden… vaak vooral van andere vrouwen.
Want dat is wat het systeem ons heeft geleerd: als ik mezelf klein hou, dan moet jij dat ook doen. Als jij gáát stralen, dan is dat gevaarlijk. Brandstapel-angst noem ik dat. Angst om afgemaakt te worden als je laat ZIEN en HOREN hoe powerful je werkelijk bent.
 
En we steunen elkaar nog lang niet genoeg als vrouwen… Want je kunt het beter omkeren: als JIJ gaat stralen, die prachtige, krachtige, héle vrouw in alles belichaamd, haar versierd met de mooiste kleding en accessoires… je binnenste-buiten laat zien, dan kan ik dat ook! En omgekeerd! Elke vrouw die zichzelf durft te helen – een héle vrouw durft te gaan zijn en uitdrukken – laat zien dat het voor ons allemaal mogelijk is.
 

Alwetende glimlach: Ja, dat vind ik zelf ook!

 
En complimenten? Dat is zo’n heerlijke manier om mee te oefenen. Oefenen om te leren ontvangen – dat gevoel dat je het wáárd bent in je hele lijf op te nemen. Te voelen hoe het door elke ader stroomt, hoe het een glimlach op je gezicht tovert. Een al-wetende glimlach.
Een glimlach die zegt: “Ja, dat vind ik zelf ook!”.
 
Monique van der Hoeven
Zing je Eigenwijs
 
Ben je er klaar mee om jezelf klein te houden? Te leven als een veel kleinere en minder krachtige versie van jezelf dan je voelt dat je eigenlijk bent? Dan is het tijd om expressie te gaan geven aan wie je werkelijk bent. Te zien en te belichamen, dat wie je werkelijk bent van binnen óók een prachtige buitenkant mag hebben… Dat je je schoonheid zelf mag definiëren, dat je sexy en vrouwelijk mag zijn… dat je zelf mag kiezen wie jij met de wereld wilt delen.
 
Er zit enorm veel kracht in je uniekheid bewust op álle vlakken met de wereld delen.
 
Ik heb een prachtig en krachtig traject ontwikkeld, waarin ik je begeleid om jouw wijsheid, je waarheid, je potentie ook aan de buitenkant te laten zien en horen. Ben je nieuwsgierig hoe dat in z’n werk gaat? Maak dan een afspraak met me om een gratis online ontdekkingssessie te doen. 
 
Dat kun je hier rechtstreeks in mijn agenda doen: