De vrouw in de spiegel

 De vrouw in de spiegel

 
De vrouw in de spiegel… dat ben jij. Of toch niet? Of niet helemaal?
De spiegel is een prachtig instrument als het gaat over zelfexpressie. Als het goed is, is de spiegel namelijk een mooie en krachtige buitenkant-reflectie van wie jij van binnen ben, en nog meer: van hoe jij je voelt.
 
We hebben allemaal van die dagen, dat we niet zo’n zin hebben om in de spiegel te kijken… dat we al vol oordeel zitten over wat we daar gaan zien, nog voordat we er een blik in geworpen hebben. Natuurlijk… en dat is oké.
 
De vrouw in de spiegel: kijk je echt naar haar?
 
Ik heb het over de dagelijkse vrouw in de spiegel…
 
Kijk jij echt naar haar?
 
Of ga je haar uit de weg?
 
Veel van mijn klanten vinden het heel erg moeilijk om echt naar zichzelf te kijken in de spiegel. Want het maakt van alles los… het geeft de vele saboteurs vrij spel om allerlei negativiteit over ons heen te spuien.
 
Maar als je dat nou even ziet voor wat het is – conditionering en oordelen van anderen – en je kijkt wat langer naar de vrouw in jouw spiegel. Wat zie je dan? Wie zie je dan?
 
Is ze jou? Ben jij haar? Is ze wie jij wil dat ze is? Laat ze in al haar kleuren zien wie jij werkelijk bent? Wat zou je graag anders willen zien? Waar ben je juist heel blij mee?
 

Zelfexpressie begint met de vrouw in de spiegel

 
De vrouw in de spiegel is waar het allemaal begint, als het gaat over zelfexpressie. Het gaat over jou, zoals je er nu uitziet en wat andere mensen zien als ze jou zien.
 
Het is krachtig en liefdevol om haar te zien en te omarmen, precies zoals ze is nu. En dan eens samen in gesprek te gaan, over wat er niet meer klopt of wat niet je graag anders zou willen. Want liefdevol zijn met wat er nu is, het volledig accepteren, zegt niet dat je niet iets zou willen veranderen in de toekomst.
 
Veranderingen aanbrengen vanuit liefde, omdat jij diep van binnen voelt dat het beter en uitgesprokener kan bijvoorbeeld, is iets heel anders, dan veranderingen aanbrengen omdat je denkt dat anderen dan iets anders zullen zien.
 
Die vrouw daar, in de spiegel… welke kanten van jou laat ze zien? Welke kleuren? Laat ze ook jouw verlangens zien? Is zij wie jij kiest te zijn als je jezelf toont aan anderen?
 

Expressie van binnen naar buiten: krachtig en liefdevol

Expressie geven is iets wat je bewust kunt doen – van binnen naar buiten. Je zult merken dat dat heel krachtig en liefdevol voelt. De vrouw in de spiegel mooi maken – volgens jouw eigen definities van schoonheid, in plaats van volgens de heersende ideeën daarover.
Probeer het maar eens… praat eens met haar. Liefst elke dag even… en deel je verlangens met haar! Je zult zien en voelen dat er iets belangrijks verandert…
 
Je gevoel voor eigenwaarde…
 
Monique van der Hoeven
 

Body-image coaching

 
Body-image coaching, je binnen en je buitenkant met elkaar in balans brengen, is een onderdeel van mijn aanbod. Het kan je ontzettend helpen om je minder onzeker te voelen over je eigen lijf, over de keuzes die jij maakt qua kleding en make-up, over hoe je je stem laat horen en in je contacten met anderen. Van binnen èn van buiten jezelf zijn, is iets wat maar weinig mensen bewust creëren. En dat is zo ontzettend jammer… Ik gun het elke vrouw om met een grote glimlach op haar gezicht langs elke etalageruit te lopen, met zelfvertrouwen in de spiegel te kijken, op elk moment van de dag, blij met zichzelf te zijn op foto’s en selfies… Bakken energie over te houden, voor wat er werkelijk toe doet voor jou, omdat je je niet meer druk maakt over de mening van anderen. Maak een afspraak met me voor een gratis online ontdekkingssessie, dan vertel ik je hoe we dat gaan aanpakken voor jou! 
 
Boek hier rechtstreeks een gratis ontdekkingssessie met me:
 

Of lees hier eerst wat meer over het traject Body Image Coaching:

Informatie over Body Image Coaching