Dierenprints, verschillende sokken en roze brillen

Dierenprints, verschillende sokken en roze brillen

“Ze vond het helemaal niet kunnen, zo’n felgekleurd bloesje met dierenprint bij mijn presentatie” verzuchtte mijn klant, nog altijd een klein beetje aangedaan door dat commentaar… Want ja, ze ís een zeer intelligente vrouw, met een serieuze boodschap, een belangrijke boodschap, over geld en grote cijfers nota bene… En daar “hoort” volgens onze geconditioneerde wereld toch een donkerblauw pak, liefst een mantelpakje voor een vrouw, bij… of grijs… of in elk geval effen. Niet opvallend, want het zou maar eens afleiden van de boodschap…

Als je geen kleur bekent… wie ben je dan eigenlijk? 

Dat we onze unieke expressie hebben laten indammen op het gebied van de stem, daar werk ik natuurlijk dagelijks mee. Dat de stem hét middel is om je te onderscheiden – want ze is uniek – dat zij dus al jouw unieke branding IS, als je je haar weer helemaal gaat toe-eigenen en belichamen, daar werk ik dagelijks mee… Dat de lichaamstaal daar, als het echt van binnenuit komt en als alle expressietools in jou weer stromend en harmonieus gaan samenwerken, perfect bij aansluit, ook uniek is… Dat jouw communicatie dan niet bestaat uit aangeleerde tips en trucjes van anderen – helaas bestaan de meeste podium- en presentatietrainingen nog steeds voor het grootste deel daaruit, terwijl leren wie je werkelijk bent niet meer te verbergen, maar daar het beste van te laten zien, gewoon wordt overgeslagen. En het is de basis van alles wat je doet met jouw communicatie… Dat we zien en horen wie jij bent… Tenslotte wil jij toch niet opgaan in de brei van grijs (alhoewel grijs heel mooi kan zijn, maar je snapt wat ik bedoel) en een kameleon zijn om maar zoveel mogelijk mensen te pleasen? Want als je geen kleur bekent… dan ben je… tja, wat dan eigenlijk?

Zet je roze bril op: creëren we samen een mooiere wereld!

Anyway: ik zei mijn klant, dat ik het briljant vond, haar liefde voor die prints! Juist in haar vak… het past bij haar, want zij vindt het leuk… Maak er een handelsmerk van, jouw unieke handelsmerk ook uitgedrukt in je kleding, je schoenen, je make-up (of niet 😉)… Vervang je aktetas door een kek zebraprint tasje, trek die rode broek met hondenprint aan, met een paarse bloes met vogels, of, zoals een jonge leerling van mij doet: trek eens twee verschillende sokken aan!

Enne… zet vooral die roze bril op! Niet om de wereld die er is te verdoezelen of met je hoofd in de wolken te lopen. Nee, juist om een mooiere en betere wereld te creëren, een wereld waarin diversiteit en kleur gewaardeerd wordt, zoals we met zoveel ondernemers samen al aan het doen zijn! Het kan, ik weet het zeker!

Monique van der Hoeven

Wil jij van jouw unieke expressie jouw branding maken? Dan heb ik een kort en praktisch traject voor jou bij Zing je Eigenwijs: Ondernemen(d) met je Stem. Kijk op de website als je meer wil weten: Informatie traject Ondernemen(d) met je Stem.