Expressing Feminine Leadership

Expressing Feminine Leadership

Feminine Leadership – het is een term die steeds vaker opduikt. Gelukkig, want het is tijd voor meer balans in onze wereld. Balans tussen het masculiene en het feminiene, balans tussen hoofd, lijf en hart.

Mannelijk leiderschap is nog altijd de maat – niet omdat er geen vrouwen in leidende posities zitten, maar omdat we in onze wereld nog vrijwel altijd de mannelijke manier – die al vele duizenden jaren overheerst en inmiddels vaak doorslaat naar toxic masculine – als maatstaf en als voorbeeld nemen.

Vrouwen doen dingen anders… vrouwen gaan bijvoorbeeld heel anders met macht om. Ze hebben geen macht over, maar macht MET iemand… Vrouwelijke eigenschappen worden nog altijd ondergewaardeerd in onze wereld, zowel privé (moeder en huisvrouw wordt bijvoorbeeld niet betaald, wat financiële afhankelijkheid kan betekenen) als op de werkvloer (er zijn nog altijd minder vrouwelijke leiders dan mannelijke en de vrouwelijke leiders die we hebben wordt vaak – en dat is vaak onbewust – niet helemaal zo serieus genomen als hun mannelijke collega’s. 

Collectief is er nog altijd veel oordeel over vrouwen – je ziet het prachtig bij Biden & Harris momenteel. Over Biden wordt met name geschreven over de inhoud van zijn werk, Harris krijgt vaak eerst opmerkingen over haar uiterlijk. 

Tijd om helderheid te krijgen over de expressie van vrouwelijk leiderschap

De stem van vrouwelijk leiderschap, de expressie van vrouwelijk leiderschap is dus eigenlijk nog helemaal niet zo helder. Echt goede voorbeelden zijn er nog niet zo veel. 

Ik denk dat dat komt, omdat elke vrouw haar eigen stem en expressie met zich meebrengt. Het vrouwelijke gaat, anders dan het mannelijke, over diversiteit en inclusiviteit. 

Dat betekent eigenlijk, dat elke vrouw een stukje van “de puzzel” in handen heeft. Juist met haar unieke expressie, met haar unieke stem en persoonlijkheid. 

Hoe geef je expressie aan vrouwelijk leiderschap?

Precies dát is wat we onderzoeken en leren in het halfjaartraject Expressing Feminine Leadership.

Waar zit jij nog vast in beelden en ideeën die helemaal niet van jou zijn, maar voortkomen uit conditionering,  individueel en collectief. Waar laat jij je nog weerhouden je vreugde te leven, je stem te laten klinken en je eigen waarden en normen leidend te laten zijn in jouw leven.

Expressing Feminine Leadership is een online reis van 6 maanden in een groep van maximaal 8 vrouwen. Een reis van zelfleiderschap – wat zijn jouw zielswaarden en hoe verbind je je daar me op dagelijkse basis – naar expressie van vrouwelijk leiderschap. Expressie met de stem, onze lichaamstaal, maar ook onze eigen stijl en stijl van presenteren.

We starten in mei 2021 met een nieuwe groep deze training (deze training is het vervolg van Wisdom of a Woman’s Voice). 

We zullen in 6 maanden tijd 12 bijeenkomsten hebben, ongeveer 1x per 14 dagen, met huiswerkopdrachten en ondersteuning van mijzelf en gedragstrainer Jolien Dalenberg.

Binnenkort lees je meer over deze prachtige en krachtige halfjaar training.

Boek alvast een kennismakingsgesprek met me

Spreekt het je aan en voel je dat het mogelijk jouw tijd is om op een authentieke manier expressie aan je vrouwelijk leiderschap te gaan geven? Maak dan nu alvast een afspraak met me voor een kennismakingsgesprek, zodat we kunnen ervaren of er een klik is en of deze training een passende stap voor jou is!

Je kunt een gratis ontdekkingssessie boeken met de knop hieronder of stuur een mail aan zingjeeigenwijs@gmail.com

Het is tijd om ook jouw stem hoorbaar te maken en om werkelijk zichtbaar te worden!