Groepsles Zingen

Groepsles Zingen

 

De groepslessen zingen zijn één van de allermooiste dingen die ik heb mogen creëren bij Zing je Eigenwijs. Het begon met een droom… maar ik had nooit kunnen bedenken dat het zo mooi zou uitpakken.

Het begon met een droom…

Het begon met mijn droom, een droom om een plek te creëren, waar mensen echt hun eigen-wijs konden zingen. Niet door mijn regels te volgen, dat zijn tenslotte mijn regels en ideeën over zingen, maar door hun eigen regels uit te vinden. Daarvoor wilde ik een veilige plek creëren, met een groep mensen die elkaar ging steunen, aanmoedigen en bekrachtigen precies in dat proces van het op je eigen manier ontdekken.  En dat is gelukt… dat is met meerdere groepen gelukt. Het is een plek geworden, die ik niet had kunnen verzinnen… maar die ik wel kon dromen. Een plek die we, met alle groepen die er op dit moment lopen, wekelijks samen verder vorm geven.

Vind je het leuk wat meer te horen over hoe deze Eigen-wijze vorm van groepslessen is ontstaan en hoe ze er uit ziet? Dan vertel ik je daar graag wat meer over in het filmpje hieronder – natuurlijk kun je ook gewoon verder lezen op deze pagina… (het filmpje duurt ongeveer 9 minuten).

Voor wie is de Groepsles Zingen?

De Groepsles Zingen is voor jou, als je al wat ervaring hebt met zingen (bijvoorbeeld omdat je in een koor zingt of omdat je al ergens zangles hebt gevolgd).  De groepsles is voor jou, als je een verlangen hebt om jouw eigen-wijs te vinden: zingen met jouw stem, vrij van blokkades op fysiek, mentaal en emotioneel gebied, de liedjes zingen die jij graag zingt en dat helemaal op jouw manier doen. Natuurlijk deel ik graag mijn expertise en ervaring met jou, maar liefst doe ik dat op een manier, die jouw eigen-wijsheid aanspreekt. Ik geloof er namelijk in, dat jij diep van binnen precies weet hoe jij mag klinken! En ik ondersteun je met mijn manier van werken om daar bij te komen en dat te durven gaan uiten. Dat hoeft niet meteen hoor 😉 – want ik weet hoe spannend juist dat is. Maar ook hoe heerlijk het is… dat zie en hoor ik namelijk elke week bij mijn huidige groepen! En het mooie is: je hoeft het niet alleen met mij te doen. Het is namelijk ook een doel van de bijeenkomsten, om met ons hart naar elkaar te gaan luisteren, om elkaar te bekrachtigen en aan te moedigen onze eigen-wijs te onderzoeken en tot expressie te brengen. En daar zit ongelofelijk veel kracht in… dat geeft zoveel zelfvertrouwen en zo’n verbinding.

Dan ben je met iets groters bezig dan “gewoon een beetje leuk zingen” (doen we ook hoor ;-)): dan ben je samen bezig de wereld een beetje mooier te maken en vaardigheden die daarbij helpen, zoals echt naar elkaar luisteren, luisteren met je hart, jezelf uiten zoals jij voelt dat het juist is voor jou, de kracht van diversiteit en de kracht van samen te ontwikkelen. En op die manier geven we Het Leven zelf ook een stem – er ontstaat een ruimte waarin de prachtigste dingen mogen ontstaan.

Inhoud van de Groepsles Zingen

Groepsles Zingen: samen zingen èn solo

Deelname aan een Groepsles Zingen bij Zing je Eigenwijs kan op het moment dat er ruimte in een bestaande groep vrij komt, of als er een nieuwe groep gevormd kan worden. Je komt met jouw vaste groep ongeveer tweewekelijks bij elkaar. We zingen solo en we zingen samen, alles met het doel om jouw eigen-wijs te vinden, te durven gaan volgen en de wereld in te durven gaan sturen. De groepen hou ik bewust klein, zodat er ruimte is om alle deelnemers minimaal om de andere les solo te laten zingen en te werken aan de eigen stem en een eigen gekozen lied of nummer en omdat we op die manier wel de kracht van een echte groep ervaren en tegelijkertijd ook de veiligheid van een bekende groep.

Groepsles Zingen

Op dit moment zijn er zomer-groepszanglessen -als je deze zomer graag wil beginnen met groepszanglessen – ook een mooie manier om kennis te maken met de manier van werken bij Zing je Eigenwijs! – dan kun je hier kijken voor meer informatie.

Na de zomer, in september, starten weer nieuwe groepsles-cursussen – in zowel de zaterdagochtendgroep als de dinsdagmiddaggroep zijn er plaatsen vrijgekomen.

Informatie Groepsles Zingen zaterdagochtend en dinsdagmiddag

Data en gegevens groepsles dinsdagmiddag in en na de zomer worden nog gepland op dit moment – heb je interesse in deze groep, neem even contact met me op.

 

Data (zaterdag, nieuwe cursus na de zomer): 14 en 28 september, 12 oktober, 2, 16 en 30 november, 14 december 2019
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Locatie: De Tuinkamer, Utrecht Leidsche Rijn
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers (groep gaat door bij minimaal 5 deelnemers)
Kosten: € 210 (7 lessen van 1,5 uur, inclusief 21% BTW)

Aanmelden of meer informatie ontvangen?

Wil je je aanmelden voor de eerstvolgende groep, dat kan! En natuurlijk kun je ook eerst even contact met me opnemen, zodat we kunnen kijken welke mogelijkheid voor jou het meest passend is.

Neem dan contact met me op:
tel.: 06 53171756 (Monique van der Hoeven)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)