Groepsles Zingen

Groepsles Zingen In deze tijd met allerlei maatregelen tegen het Coronavirus vindt deze Groepsles Zingen in elk geval voor de eerste lessen ONLINE plaats.

Je start met een één-op-één sessie met mij, zodat je kunt wennen aan het online zingen en we een mooie set-up kunnen maken vanuit jouw wensen en verlangens voor deze groepsles.

Vanaf 11 april, de tweede bijeenkomst komen we online als groep bij elkaar.

Omdat er dames zijn afgehaakt door de veranderde omstandigheden kun je je nog aanmelden voor deze groepsles – er is nog plaats voor 2 dames!

Groepsles Zingen

Groepsles zingen
Echt op zoek naar jouw eigen-wijs!

Vanaf maart 2020 start weer een nieuwe groepsles zingen – voor jou, als je op een ontspannen en blije manier op zoek wil naar jouw eigen-wijs. Je mag al wat ervaring hebben met zingen, maar het is niet persé nodig voor deze groep – om het simpele feit dat iedereen al kan zingen en ik niet werk met traditionele “niveaus” – de ervaring leert dat het juist ontzettend leerzaam voor iedereen is om met een divers gezelschap te zijn. Bovendien is de insteek echt dat je jouw eigen-wijs steeds meer gaat vinden en dat de groep jou daarin heel mooi spiegelt, bekrachtigt en aanmoedigt. Dat is namelijk de allergrootste kracht van een groepsles – op die manier heb ik al veel mensen die nauwelijks durfden zingen zien doorgroeien naar een van onze podiumklassen. En dat hadden ze zelf vaak helemaal niet verwacht…

De groepslessen zingen zijn echt één van de allermooiste dingen die ik heb mogen creëren bij Zing je Eigenwijs. Het begon met een droom… maar ik had nooit kunnen bedenken dat het zo mooi zou uitpakken.

Het begon met een droom…

Het begon met mijn droom, een droom om een plek te creëren, waar mensen echt hun eigen-wijs konden zingen. Niet door mijn regels te volgen, dat zijn tenslotte mijn regels en ideeën over zingen, maar door hun eigen regels uit te vinden. Daarvoor wilde ik een veilige plek creëren, met een groep mensen die elkaar ging steunen, aanmoedigen en bekrachtigen precies in dat proces van het op je eigen manier ontdekken.  En dat is gelukt… dat is met meerdere groepen gelukt. Het is een plek geworden, die ik niet had kunnen verzinnen… maar die ik wel kon dromen. Een plek die we samen verder vorm geven.

Voor wie is de Groepsles Zingen?

De Groepsles Zingen is voor jou, als je al wat ervaring hebt met zingen (bijvoorbeeld omdat je in een koor zingt of omdat je al ergens zangles hebt gevolgd) of als je heel nieuwsgierig bent wat er met zingen te leren valt. De groepsles is voor jou, als je een verlangen hebt om jouw eigen-wijs te vinden: zingen met jouw stem, vrij van blokkades op fysiek, mentaal en emotioneel gebied, de liedjes zingen die jij graag zingt en dat helemaal op jouw manier doen. Natuurlijk deel ik graag mijn expertise en ervaring met jou, maar liefst doe ik dat op een manier, die jouw eigen-wijsheid aanspreekt. Ik geloof er namelijk in, dat jij diep van binnen precies weet hoe jij mag klinken! En ik ondersteun je met mijn manier van werken om daar bij te komen en dat te durven gaan uiten. Dat hoeft niet meteen hoor 😉 – want ik weet hoe spannend juist dat is. Maar ook hoe heerlijk het is… dat zie en hoor ik namelijk elke week bij mijn huidige groepen! En het mooie is: je hoeft het niet alleen met mij te doen. Het is namelijk ook een doel van de bijeenkomsten, om met ons hart naar elkaar te gaan luisteren, om elkaar te bekrachtigen en aan te moedigen onze eigen-wijs te onderzoeken en tot expressie te brengen. En daar zit ongelofelijk veel kracht in… dat geeft zoveel zelfvertrouwen en zo’n verbinding.

Inhoud van de Groepsles Zingen

Groepsles Zingen: samen zingen èn solo

Deelname aan een Groepsles Zingen bij Zing je Eigenwijs kan op het moment dat er ruimte in een bestaande groep vrij komt, of als er een nieuwe groep gevormd kan worden. Je komt met jouw vaste groep ongeveer tweewekelijks bij elkaar. We zingen solo en we zingen samen, alles met het doel om jouw eigen-wijs te vinden, te durven gaan volgen en de wereld in te durven gaan sturen. De groepen hou ik bewust klein, zodat er ruimte is om alle deelnemers minimaal om de andere les solo te laten zingen en te werken aan de eigen stem en een eigen gekozen lied of nummer en omdat we op die manier wel de kracht van een echte groep ervaren en tegelijkertijd ook de veiligheid van een bekende groep.

Groepsles Zingen

In  maart 2020 starten weer nieuwe groepsles-cursussen  bij Zing je Eigenwijs – de cursussen bestaan uit 7 lessen  – je kunt je daarna aanmelden voor een vervolgserie, die zoveel mogelijk in dezelfde groep zal worden gegeven.

In maart 2020 starten groepslessen op de zaterdagmorgen van 10 – 11.30 uur in Utrecht Leidsche Rijn.

Informatie Groepsles Zingen 2020

Data:   28 maart (of later, één-op-één sessie online), 11 en 18 april, 9 en 30 mei,  en 6 en 20 juni  2020
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Locatie: i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus vinden de bijeenkomsten in elk geval tot 1 juni online plaats; zodra het mogelijk is zullen we in real life verder gaan in Utrecht Leidsche Rijn, Brede School ’t Zand
Groepsgrootte: maximaal 6 deelnemers (groep gaat door bij minimaal 4 deelnemers)
Kosten: € 192,50 lessen van 1,5 uur, inclusief 21% BTW)

Aanmelden of meer informatie ontvangen?

Wil je je aanmelden voor een groepsles zingen bij Zing je Eigenwijs? Dat kan door een mail te sturen – dat mag je natuurlijk ook doen als je graag nog wat meer informatie wil of als je wil overleggen of de groepsles op deze manier voor jou een juiste stap is.

Neem dan contact met me op:
tel.: 06 53171756 (Monique van der Hoeven)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)