Herfstweekend Zang & Body-awareness

Herfstweekend Zang & Body-awareness

 

Herfstweekend zang & body-awareness
All the colours of your voice

Ook in 2019 natuurlijk weer het Herfstweekend Zang & Body-awareness. Twee hele dagen lang, op zaterdag  19 en zondag 20 oktober 2019  jezelf onderdompelen in zingen, zowel solo als samen, body-awareness, adem- en zangtechniek, podiumpresentatie. Werken aan meer zelfvertrouwen, meer gemak en vooral meer plezier in je eigen zang – ongeacht het niveau waar je op zingt!

En dat alles op een fantastische  locatie: de prachtige muziekzolder ’t Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht) en uiteraard weer met de heerlijke, inmiddels alom geprezen, huisgemaakte lunches!

Wat houdt het Herfstweekend Zang & Body-awareness in?

Herfstweekend Zang & Body-awareness

Op 2 aaneengesloten dagen, telkens van 10.00  – 16.00 uur, gaan we in een kleine groep werken aan jouw eigen stem. We doen dat met lichaamsbewustzijns- en ademhalingsoefeningen – je lichaam is namelijk je instrument, zowel bij spreken als bij zingen.  Elke dag begint met een body-awareness sessie door Jolien.  In de groep gaan we zang- en ademoefeningen doen en iedere deelnemer krijgt gedurende het weekend minimaal 1 solo-zangles en een individuele body-awareness sessie en een gecombineerde solo-les met zang èn body-awareness. Je werkt dus echt op je eigen niveau en aan de dingen waar je graag meer over wil leren met jouw stem en lichaam. Voor de solo-zanglessen kies je van te voren in overleg met ons een lied uit.

Solozingen en samenzingen

Verder zingen we dagelijks meerstemmig samen. We doen dat met makkelijk op het gehoor in te studeren liedjes. We gaan ook improviseren.

Het Herfstweekend Zang is dus uniek door de combinatie van solo-zingen en de body-awareness sessies, die in de lijn van de holistische visie op zingen en spreken van Zing je Eigenwijs liggen.

 

Onze werkwijze: kleine groepen, een velige en rustige leerplek, lichtheid en vreugde

Onze werkwijze is door de combinatie van zang en body-awareness en vooral door onze persoonlijke afstemming op iedere individuele deelnemer uniek. We creëren op deze manier een veilige plek, waar jij je vrij voelt om te groeien, je verhalen te onderzoeken en stap voor stap dingen los te laten.

We kunnen dit realiseren, doordat we de groepen heel klein houden. Voor dit herfstweekend is er plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Adem, zingen en lichaamsbewustzijn zijn vreugdevolle en lichte manieren om “aan je zelf te werken”  – er vindt dus geen “zwaar” proceswerke plaats, iets waar veel mensen wat huiverig voor zijn. Wij geloven, en weten inmiddels uit ervaring, dat het lichaam, de adem en de stem zelf de weg wijzen naar wat er overboord mag en dat dat op een manier mag gebeuren die vrijheid en ruimte geeft, met plezier en vaak zelfs met humor.

Voor wie is dit Herfstweekend Zang? 

Het Herfstzangweekend is voor jou, als je het leuk vindt om te werken aan je eigen stem en zang, als het je leuk lijkt om – op jouw eigen niveau en met een lied van je eigen keuze – solo te zingen en ook samen en als de aanpak van werken met body-awareness, dus vanuit bewustzijn over de adem en het lichaam als instrument je aanspreekt.

Samen zingen

Je hoeft geen zangervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. In het verleden hebben zowel ervaren solo-zangers meegedaan aan activiteiten bij Zing je Eigenwijs, als complete beginners. Jolien en ik zijn heel goed in staat ons af te stemmen op wat de groep nodig heeft en ook elke individuele deelnemer, waardoor het voor iedereen waardevolle dagen worden. De ervaring leert dat al onze deelnemers het juist heel inspirerend vinden dat “niveau” eens een keer niet leidend is, juist omdat op deze manier werken in een groep heel erg leerzaam en verbindend werkt.

Wat brengt jou het Herfstweekend Zang & Body-awareness?

 

Zinge met meer bewustzijn en zelfvertrouwen

Omdat we door onze aanpak met solo-zingen en met body-awareness heel intensief kunnen werken en in drie dagen heel wat op kunnen bouwen, zul je echt in staat zijn om stappen te zetten met jouw stem en zang. Natuurlijk gaan we niet alleen hard werken, we gaan ook genieten van de prachtige locatie – hopelijk met mooi weer, dan kunnen we ook nog van de mooie omgeving genieten en mogelijk wat oefeningen buiten doen – een heerlijke lunch en het samenzijn. 

Na het zangweekend zul je merken dat je meer bewustzijn hebt van hoe jouw lichaam, adem en stem samenwerken èn beduidend meer durft te klinken, met plezier en met zelfvertouwen. Je zult jouw zangverhaal hebben omgeschreven naar een meer positieve en hoopvollere variant daarvan.

Docenten Herfstweekend Zang

Jolien & Monique

De zangweken en weekenden geef ik (Monique van der Hoeven) samen met Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijnsspecialist en daarnaast een ervaren zangeres met veel podium-ervaring. Ze heeft haar eigen bedrijf, Paardenfeest, waar ze werkt met ruiters en paarden op het gebied van lichaamsbewustzijn. Jolien en ik hebben inmiddels al veel cursussen samen gegeven en we hebben gemerkt dat waar wij samen werken, 1 + 1 minimaal 3 is…

Praktische informatie Herfstweekend Zang & Body-awareness

Data:  zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019
Tijden:  dagelijks van 10.00 – 16.30 uur, met een lunchpauze
Locatie: Het Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht)
Aantal deelnemers:  maximaal 8 deelnemers (het weekend gaat door bij minimaal 5 deelnemers)
Kosten:  € 375,– (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water en gezonde tussendoortjes, en gezonde lunch *))

*) We eten zelf een eenvoudige, gezonde en huisgemaakte lunch, merendeels biologisch en vaak vegetarisch. Als extraatje bij dit weekend ben je van harte uitgenodigd met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk ook je eigen lunch meebrengen.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor de Herfstweek Zang&Body-awareness? Of wil je nog meer informatie?

Neem dan contact met me op:

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)