Het woord is aan Grote Emoties

Het woord is aan Grote Emoties

“Ik ben zó ongelofelijk BOOS!!” zegt ze tegen me, zodra we elkaar online in beeld hebben en elkaar kunnen horen… “ZO BOOS!!”. Hoorbaar en zichtbaar, ze is niet boos… ze is ZIEDEND, haar ogen spugen vuur en ze struikelt over haar woorden, die doorspekt zijn met scheldwoorden en gemopper…

Op haar baas, op haar ex, op haar collega’s, op de wereld… Het is helder ze is boos. Ze is er klaar mee… dat ze niet gezien wordt, niet gehoord wordt en vooral, dat ze niet gewaardeerd wordt. Terwijl ze wéét van zichzelf dat ze gewoon F**fing goed is in haar werk. Dat ze flink geld verdiend voor die sukkel, die met de eer gaat lopen strijken… en haar niet eens bedankt heeft.

Ik hou space voor haar, want het is ongelofelijk belangrijk dat Grote Emoties zoals deze boosheid het woord krijgen. Dat ze er mogen zijn, gezien en gehoord worden en dat ze uitgesproken en uitgedrukt worden. Dat er expressie aan gegven wordt.

Veel vrouwen vergeten dat – ze zijn zó bedreven in het kijken naar waar ze zelf een aandeel in alles hebben – en dat is super, want je kunt uiteindelijk alleen jezelf veranderen! – dat ze helemaal vergeten te uiten wat iets met hen doet. En dat betekent dat er een hoop opgekropt oud zeer blijft zitten…

Opera is tenslotte geschreven voor grote emoties

Ik stel mijn klant voor een opera-aria te zingen – ze kan dat en ze houdt van opera. Opera is perfect voor Grote Emoties… want opera is tenslotte geschreven voor Grote Emoties. Ze zingt… en ik zie en hoor hoe ze de boosheid vertaalt naar de aria. Ze doet het eigen-wijs en dat maakt me heel blij – want het is nu niet de tijd om aan mooie techniekjes en regeltjes te willen voldoen. Ze zingt vanuit haar gevoel… En als ze klaar is, moet ze lachen. “Dat was lekker zeg!! Ik doe het nog een keer, goed?”.

Na de tweede keer zingen, voelt ze zich wat vermoeid. Dat gebeurt als we een stem geven aan Grote Emoties. Ik doe een korte meditatie met haar, om haar energie terug naar haar centrum te brengen. Tenslotte kan ze die energie uiteindelijk maar één keer uitgeven en als er te veel energie weglekt naar anderen (door in bijvoorbeeld boosheid naar haar baas te blijven hangen), is dat zonde van haar ware kracht.

Ik vraag haar nu een liefdeslied te kiezen, wat ze doet. En ik vraag haar, het met alle zachtheid en liefde die ze in haar grote hart voelt, voor haarzelf te zingen. Ze doet het. Met tranen over haar wangen… “Wat ben ik hard voor mezelf, he?”. Een opmerking die ik zelf vaak gemaakt heb en van zoveel vrouwen in mijn werk heb gehoord… Ja, we zijn zo hard voor onszelf. En dat mag verzachten… Maar we zijn ook sterk.. En dat ziet ze ook.

Grote Emoties: geef ze af en toe even het woord

Ze komt met nieuwe plannen: een gesprek met haar baas over wat haar dwars zit, misschien wel eindelijk voor zichzelf gaan beginnen (dat wil ze stiekem al lang, maar ze durft niet zo goed). “Jeetje, ik voel me zoveel beter en krachtiger” zegt ze, als we afscheid nemen…

Grote Emoties: geef ze af en toe echt even het woord! Op jouw manier!

Monique van der Hoeven

 

Ben je er klaar voor om al jouw wijsheid, je persoonlijke ontwikkeling en je toekomstplannen de wereld in de sturen? Dan is het tijd om jouw stem echt hoorbaar te gaan maken, zodat jij met je hartsmissie hoorbaar èn zichtbaar wordt. De wereld heeft namelijk ook jou nodig… Ik begeleid met liefde en kundigheid vrouwen om hun stem weer heel en vrij te maken, haar te belichamen, presence te ervaren in hun lichaam en van daaruit op een authentieke en eerlijke manier hun boodschap met de wereld te delen.

Ben je nieuwsgierig of dat wat voor jou is? Maak dan hier een afspraak met mij voor een gratis online stem-kracht gesprek: