Hou jezelf niet klein… maar maak jezelf ook niet GROOT

Hou jezelf niet klein… maar maak jezelf ook niet GROOT

 
“And the day came, when the risk it took to remain tight in the bud, was more painful than the risk it took to blossom” (Anaïs Nin)

Het is iets wat ik heel erg veel zie om me heen de laatste tijd: dat het tijd is om uit de knop te komen – die prachtige quote van Anaïs Nin: “And the day came, when the risk it took to remain tight in the bud, was more painful than the risk it took to blossom” (en de dag kwam, dat het risico om stevig in de knop te blijven, pijnlijker was, dan het risico om te bloeien). En dat is geweldig… het is hoog tijd, dat wij allemaal, mogen gaan bloeien… het mooiste, beste, meest unieke, het meest dienende van onszelf met de wereld mogen gaan delen…

 
En dat ís een risico… en dat doet pijn, want als je dat gaat doen kom je van alles tegen. Van alles wat je al die jaren heeft tegengehouden om te gaan bloeien. Om het mooiste, meest waardevolle wat jij bent, jouw unieke expressie van het leven, te delen… Want ja, er is je al vaak verteld, dat het niet goed was zoals jij het doet. Of dat je te veel of te weinig van iets hebt…Ik hoef daar niet over uit te wijden, dat ken je, ik weet het zeker.

Doen alsof je er al bent

En als je dat tegenkomt in jezelf, dan doet dat pijn. En pijn is nou eenmaal iets wat we als mensen liever niet hebben. Dus de neiging is, om daar niet naar te kijken, om die pijn zo snel mogelijk weg te willen hebben… En de neiging ontstaat dan, om je verlangen om te gaan bloeien, te verwarren met dat je daar al bent… en dus eigenlijk jezelf voor de gek te gaan houden, door te doen alsof je al helemaal bloeit, geen last meer hebt van oordelen en niet meer bang bent om jezelf te laten zien.
 
Je verlangen is prachtig – het wijst je de weg, de weg die je ziel wil lopen op deze wereld! Maar als je de weg niet loopt en het verlangen gaat verwarren met waar je nú bent – heel eerlijk, waar je nú bent, wat je nú voelt en ervaart… dan klopt het niet meer. Dan ga je ook weer doen alsof. Dan ga je niet meer doen alsof je het niet waard bent, je niet meer klein houden, maar ga je jezelf juist groter maken dan je bent… om maar niet te hoeven voelen en laten zien aan de wereld, dat je gewoon bent wie je bent.
 

De allermooiste schoonheid: zijn wie je bent!

En daar zit de allermooiste schoonheid: zijn wie je bent! Niet kleiner dan je bent, omdat je is verteld dat je niet goed genoeg bent, maar ook niet groter, omdat je bang bent om niet goed genoeg te zijn.
 
Wees wie jij bent, met alles wat je voelt, waar je bang voor bent, wat je hebt meegemaakt, waar je pijn over hebt, wat je intense vreugde geeft, wat je laat stralen… ALLES. De unieke expressie BEN JIJ. Daar hoef je niet groter of kleiner voor te zijn, je bent het al.
 
En als je daarop durft te vertrouwen, dan komt vanzelf de dag, dat die knop in bloei staat! Kijk maar om je heen: de natuur laat je perfect zien hoe dat werkt!
 
Monique van der Hoeven
Oprichter Zing je Eigenwijs
 
Jezelf bevrijden van oude patronen en overtuigingen over jou unieke expressie? Het is vaak makkelijker dan je denkt, maar het helpt wel als je iemand hebt die met je meekijkt, die meezoekt naar jouw zielswaarheid en je helpt die tot uitdrukking te brengen. Jezelf weer uitdrukken met onze hele stem, belichaamd en beademd is voor veel vrouwen een missing link. En het is mijn passie, er is weinig wat ik met meer liefde doe, om je te helpen jouw missing link terug te claimen. Kijk hier voor de mogelijkheden om met mij te werken.