I’m back! Yes, ik mag weer aan het werk ;-)

I’m back! Yes, ik mag weer aan het werk 😉

 
I'm back!
I’m back! Yes, ik mag weer aan het werk 😉

Vandaag de eerste werkdag na een lange vakantie – en ik voel me blij en geïnspireerd! En dat komt helemaal van binnenuit, omdat het daar bruist van de energie.

 
En ik moet er om lachen: want dat was vroeger, toen ik nog in loondienst werkte en zelfs toen ik al lang voor mezelf werkte en een volle zanglespraktijk met lange lesdagen had, wel anders. Dan kon ik zoveel moeite hebben met loslaten van een heerlijke vakantie.

Een groot verschil tussen vakantie en “het echte leven”

Dan kon ik mezelf eigenlijk alleen maar weer aan het werk zetten, door de volgende vakantie in het vooruitzicht te hebben. Vakantie was toen dus overduidelijk een andere energie dan “werken” en “het echte leven”. Eigenlijk ook zoals ik het heel erg heb meegekregen van huis uit: dat het niet altijd feest kan zijn. En wat ben ik dan dankbaar dat ik heel erg eigen-wijs was (en ben!) en dacht: “waarom zou dat niet kunnen?? – stel je voor dat het wel kan?”. En dat heeft ertoe geleid dat ik mijn leven inmiddels zo heb ingericht dat ik zoveel mogelijk mijn eigen stroom kan volgen en van daaruit het beste van mezelf met de wereld kan delen. En op die manier is het dus wel degelijk elke dag feest, of het nou vakantie is of niet!
 
Deze zomer heb ik heel bewust lang afstand genomen van mijn werk bij Zing je Eigenwijs. Ik was het niet van plan, zo’n lange “vakantie”, maar het voelde wel nodig, ook al liep alles behoorlijk goed. Al een tijdje kriebelde het. Er is zoveel veranderd in mijzelf en dat betekent dat Zing je Eigenwijs mee mag veranderen, mee mag groeien. Dat zij ook eens even mag laten zien wat ze voor groei heeft doorgemaakt en voor nieuwe groei wil gaan doormaken… ze staat me tenslotte na. Ik heb de zomer dus gebruikt om eens heel goed uit te rusten en de ruimte te laten ontstaan om mijn motivatie weer helemaal van binnen uit te laten komen… Tijdens de afgelopen twee weken, toen ik nog eventjes heerlijk op vakantie was in het mooie Drenthe, begon het weer te stromen. Want zo werkt het: als je een tijd niks of weinig doet, komt er vanzelf weer een inspiratiegolf van binnenuit, waardoor je weer verder gaat. Meestal nemen we alleen niet de tijd en de ruimte om die af te wachten, want ons hoofd heeft ons al lang verteld “dat we nu toch eindelijk echt wel weer eens aan de slag moeten”.

Wachten tot ik niet meer kan wachten op mijn nieuwe creaties

Ik voel me vandaag dan ook extra dankbaar dat ik mezelf heb gegund om die eigen-wijs te volgen in mijn leven de afgelopen 20 jaar, ook als het vaak heel eng of moeilijk was (en nog altijd vaak is!) – omdat ik dan niet weet hoe het verder moet bijvoorbeeld, omdat ik het “HOE” niet kan zien, omdat ik bang ben dat er geen klanten zullen komen, en ik dan niet weet hoe ik voldoende inkomen moet vergaren of omdat ik even niet meer helder heb wat ik nou te doen heb en welke richting mijn leven gaat krijgen. Want dáár zit het dus in voor mij: dat ik mezelf de ruimte kan gunnen om dat echt te voelen, om daarmee te zijn, om te voelen dat ik bang, bang, bang ben… En dat creëren vanuit angst niet is wat ik hier op aarde wil doen. Dus voel ik, heel ik, wacht ik soms… tot ik de liefde weer kan voelen. Tot ik niet meer kan wachten om mijn nieuwe creaties de wereld in te laten stromen…

Danbaar voor zoveel in mijn werk

En vandaag mag ik dus weer aan het werk… vandaag mag ik weer verder creëren aan mijn mooie bedrijf, wat me zo de kans geeft om dit heel direct “neer te zetten”. Ik voel me dus dankbaar voor mijn prachtige klanten, van wie ik dagelijks zoveel mag leren en die zo het lef hebben om óók hun eigen-wijs te gaan volgen in hun leven, om daar een stem aan te geven. Die het aandurven om dat te onderzoeken, die nieuwsgierig zijn naar wat het ze brengt… en dan verrast zijn, hoeveel het doet “je stem”. Die enorme verrassing over wat de stem allemaal betekent en kan brengen in je leven en je werk… ik geloof dat dat me nog de allermeeste vreugde geeft…
 
Ik voel me dankbaar voor de prachtige nieuwe groepen die van start gaan later deze maand en de jaartrajecten die er aan komen… nóg meer diepgang en vooral nog meer ondersteuning van elkaar in een community met gelijkgestemden. Elkaar bekrachtigen en ondersteunen in onze groei – in plaats van elkaar adviseren over dingen, die we nooit voor een ander kunnen weten (hoe goed bedoeld ook). Ik voel me dankbaar voor de mooie nieuwe workshopruimtes die we daarvoor gaan gebruiken. Ik verheug me op de voorstellingen van onze muziektheaterklassen – die al die jaren al grandioos waren, omdat iedere deelnemer er letterlijk zijn/haar eigen talent een stem gaf (en dat heeft helemaal niks te maken met “goed” kunnen zingen, het is veel groter dan dat!). En ik verheug me op alles wat ik nog niet weet, wat op mijn pad gaat komen – de nieuwe mensen die ik nog niet ken, die hun verlangen om hun stem te laten horen in deze wereld gaan volgen, omdat ze voelen dat ze iets waardevols te melden hebben, omdat ze daarmee de wereld kunnen dienen.

Voice of Change: samen de wereld mooier maken

En a.s. vrijdag gaan we van start met de allereerste 21-daagse challenge van Voice of Change – we gaan samen verder onderzoeken hoe we de wereld wèl een beetje mooier en leefbaarder kunnen maken. Ik weet zeker dat het kan – ik zie het om me heen! En ik begrijp de moedeloosheid die veel mensen voelen – het gevoel van “het wordt steeds erger”… en precies daarom hebben we onze stemmen en elkaar nodig om te benoemen wat er wèl lukt, wat we wèl voor elkaar krijgen – bij onszelf en bij elkaar. Ben jij er vrijdag bij om 9.30 uur hier op de pagina van Zing je Eigenwijs?
 
Mijn eerste coachingssessie van vanmorgen heb ik al weer achter de rug… het was heerlijk om weer aan de slag te kunnen…
 
Ik zie je en hoor je graag – hier op de pagina, in een privé-traject, in één van onze groepslessen of podiumklassen, bij een meerdaagse zangretraite of in één van onze mooie jaartrajecten (waarover later meer) – met jouw eigen-wijs. De wereld heeft haar heel hard nodig! En daarvoor mag jij echt het leven voor jezelf creëren wat jou vreugde geeft… zodat je niet meer van vakantie tot vakantie hoeft te overleven, maar je leven een dagelijks (of op z’n minst wekelijks) feestje wordt!
 
Monique van der Hoeven