Kerstmidweek Zingen

Kerstmidweek Zingen – wintermagie met Zang & Harp

 

Van 28 t/m 30 december 2019 – dus tussen Kerst en Oud&Nieuw in de “tussendagen” –  geven we bij Zing je Eigenwijs weer een Kerstmidweek Zingen – deze meerdaagse wordt begeleid door mijzelf en lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg. Harpiste Germine Janssens komt onze zang begeleiden op de harp. Germine is een sensitieve begeleidster, die een grote wens heeft zangers boven zichzelf uit te laten stijgen.

Een bijzondere tijd van het jaar

De laatste weken van december zijn een bijzondere tijd van het jaar… alles in de natuur is nu stil en de donkerste tijd van het jaar is aangebroken. Een tijd waarin we in onze wereld bezig zijn met Kerstmis en Oud & Nieuw, met veel samenzijn met familie en vrienden. Maar ook een tijd, waarin we naar binnen mogen keren, om de verbinding met onself en vandaaruit de verbinding met anderen te vernieuwen en te versterken… Een magische tijd, de tijd na mid-winter, als het licht weer terugkeert en de dagen weer gaan lengen… En zo’n magische tijd vraagt om een magische meerdaagse – tijd om even helemaal met jezelf te zijn en om je weer vebonden te voelen met je Zelf. Tijd om terug te kijken op wat dit jaar jou heeft gebracht, waar je nu staat en om alvast zaadjes te gaan planten voor het nieuwe jaar.

Deel jij jouw Eigen-wijs met ons?

In deze wintermeerdaagse gaan werken aan de verbinding met jezelf door middel van sfeervolle liederen die passen in de tijd van het jaar – geen kerstliederen, maar wel sfeervol, met een terugblik op het oude en een vooruitblik op het nieuwe. Natuurlijk zingen we samen, maar de bedoeling van deze meerdaagse is dat je ook de kans krijgt aan de slag te gaan met een sololied – of als dat een brugje te ver voor je is een duet – wat je met de harpbegeleiding van Germine gaat oefenen en helemaal van jou gaat maken.  Doel is dus niet om een prestatie neer te zetten naar buiten, maar om expressie te geveven aan wat er in jou leeft, aan wie jij bent, ook als zanger(es).

Ervaren wat jouw Eigen-wijs is

Onze meerdaagsen gaan over voelen, over ervaren, op jouw eigen manier en met jouw eigen levenservaring. Wij geloven, dat om je Eigen-wijs te vinden, de stem die diep in jou zit en die vaak te horen heeft gekregen dat ze niet voldeed, jouw Eigen-wijs leidend is… Met andere woorden: wij gaan je niet vertellen wat jij goed of fout doet, wij gaan jou inspireren, begeleiden en motiveren om jouw eigen stem te (her)ontdekken.

Wij weten dat het lichaam, de adem en de stem krachtige middelen zijn om je weer met jezelf te verbinden, om los te laten wat de buitenwereld van jou verwacht, en juist weer te gaan voelen wat jij van jezelf wilt laten horen in de wereld.

Lichaamsbewustzijn: adem en ontspanning voor jouw Eigen-wijs

Tijdens de meerdaagsen doen we dat o.a. door je te laten ervaren, dat je heel veel te veel (je best) doet als je zingt 😉 Door je 3 dagen lang helemaal op je eigen lichaam en je stem te richten,  en door ook veel in stilte te zijn en te reflecteren, zul je dat heel diep gaan ervaren en kun je spanning die niet nodig is om te zingen – of dat nou fysieke, mentale of emotionele spanning is – loslaten. Als je eenmaal ervaren hebt dat je ook zonder kunt, heb je die spanning nooit meer nodig. Daardoor zul je dus vrijer, vrolijker en vooral meer als jezelf klinken.

We werken met onze eigen, unieke methode, een combinatie van holistisch stemgebruik (klinken, tonen, klankmeditaties) en zingen  (zang- en ademtechniek) en body-awareness, en meditatie en stilte voor reflectie, waardoor het haalbaar wordt voor iedereen op zijn/haar eigen niveau in te steken, te leren en te groeien.  Het gaat immers over jou en waar jij nu staat, waar jij naar toe wilt in het leven… zingen is daarvoor een prachtige metafoor. Dus natuurlijk levert ook Jolien weer haar ontzettend belangrijke en ontspannende aandeel met de body-awareness en adem-sessies speciaal voor zangers. Deze keer gaan we ons ook richten op het samenwerken met harpiste Germine en tegelijkertijd voeling met je eigen lichaam houden.

Voor wie is de Kerstmidweek Zingen

Zingen met harpbegeleiding

Als jij het leuk vindt je eigen zang verder te ontwikkelen en tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken, en als je  graag meer wil leren over hoe jouw, unieke instrument kan klinken en wat  jouw stem jou te vertellen heeft, èn je durft dat ook solo  (of in een duet) te onderzoeken, dan ben je van harte wekomen in onze Kerstmidweek. Het enige wat we vragen, is dat je in staat bent zelfstandig een lied (of duet) in te studeren – dat mag in overleg met ons – waar je aan kunt werken in de sessies, met harpbegeleiding. Dus ook als het de eerste keer is dat je solo een lied gaat zingen, ben je van harte welkom in deze meerdaagse – er gingen al veel zangers je voor, die nog niet eerder solo zongen. Het gaat niet om de solo-prestatie,  het gaat niet om “mooi zingen volgens het boekje” (al zijn er al veel deelnemers geweest die zichzelf enorm verrast hebben),  het gaat om het vinden van jouw Eigen-wijs en je daar op alle niveaus weer mee verbinden.

Inhoud Kerstmidweek Zingen

Dit jaar houden we de Winter-zangmeerdaagse in Utrecht.

Body-awareness en ontspanning voor zangers

Dagelijks starten we met een mooie verbindende meditatie  en vervolgens een body-awareness class.  Daarna volgen klank- en toningsoefeningen en mantra-zingen.

Tussen de middag gebruiken we een heerlijke, huisgemaakt lunch (door onze “huiskok” Theo). Deze lunch is voornamelijk biologisch en vegetarisch, we nodigen je van harte uit met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk ook je eigen eten meebrengen.

Na de lunch beginnen we aan het echte zanggedeelte. We studeren  een tweetal gezamenlijke stukken in, om samen met samen met de harpiste te zingen en een aantal stukken die we met alleen onze stemmen zullen laten klinken. In de middag vinden ook de solo-zangsessies plaats, met begeleiding van de Germine.

In deze bijzondere tijd van het jaar gaat het extra over verbinding: met jezelf en met de andere zangers. Het is in onze wereld ongelofelijk moeilijk om met alles wat er moet en om je heen gebeurt “bij jezelf” te blijven. Om de stem van je ziel en je hart te horen en van daaruit expressie te geven aan je eigen leven. In onze meerdaagse heb je 3 dagen de tijd, de ruimte en de ondersteuning vanuit de groep en onze begeleiding om daar weer helemaal naar terug te keren.  Op die manier kun je weer moeiteloos en gewoon als jezelf jouw plek innemen in je leven. En je bent dus welkom zoals je bent en welkom zoals je je voelt in deze tijd van het jaar!

Er is veel tijd voor reflectie, om te ervaren en om te genieten.

In deze bijzondere wintertijd verwennen we je ook graag met lekkere winterse lekkernijen als tussendoortje en voor bij de koffie/thee.

Praktische Informatie Wintermidweek Zingen

Data Kerstmidweek Zingen: vrijdag 28 t/m zondag 30 december 2019
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Aantal deelnemers:  maximaal 6
Locatie:  Utrecht (Leidsche Rijn)
Docenten: Monique van der Hoeven (zang, adem, meditatie en coaching), Jolien Dalenberg (body-awareness, ademtechniek, meditatie, coaching), Germine Janssens (harpbegeleiding)
Investering: € 468,– en dat is inclusief 21% BTW, versnaperingen en koffie en thee,  harpbegeleiding en als extraatje een eenvoudige huisgemaakte lunch waarbij je van harte bent uitgenodigd om mee te eten *)

*) de lunch die we maken is zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch en is een extraatje voor onze deelnemers. Heb je specifieke dieetwensen, dan kunnen we daar helaas niet aan tegemoet komen, we vragen je dan om je eigen lunch mee te brengen.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor de Wintermidweek Zang & Harp of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op:

telefoon: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

 

 

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)