Kerstmidweek Zingen

Kerstmidweek Zingen – een sprookjesachtig event

Van 28 t/m 30 december 2018 – dus midden in de Kerstvakantie –  organiseer ik bij Zing je Eigenwijs weer een Kerstmidweek Zingen – ook deze keer weer samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg. 

Een deel van de informatie hieronder is nog van de Kerstmidweek in 2017 – voor 2018 zijn we weer een mooie, sprookjesachtige locatie aan het regelen en vragen we harpiste Germine Janssens met haar prachtige, inspirerende harpbegeleidingen weer om haar medewerking. Vanaf oktober 2018 vind je hier de definitieve informatie over de Winter-midweek.

In deze driedaagse gaan werken aan sfeervolle liederen die passen in de tijd van het jaar – niet persé Kerst, maar wel sfeervol, met een terugblik op het oude en een vooruitblik op het nieuwe. Natuurlijk zingen we samen, maar de bedoeling van deze meerdaagse is dat je ook de kans krijgt aan de slag te gaan met een sololied – of als dat een brugje te ver voor je is een duet – wat je uiteindelijk met harpbegeleiding van Germine Janssens gaat uitvoeren in een informeel slotconcertje op deze prachtige locatie (voor onszelf of – als de groep dat leuk vindt – voor een eigen publiek).

We werken met onze eigen, unieke methode, een combinatie van holistisch stemgebruik en zingen en body-awareness, waardoor het haalbaar wordt voor iedereen op zijn/haar eigen niveau in te steken, te leren en te groeien. Dus natuurlijk levert ook Jolien weer haar ontzettend belangrijke en ontspannende aandeel met de body-awareness sessies speciaal voor zangers. Deze keer gaan we ons richten op het samenwerken met een begeleider en tegelijkertijd voeling met je eigen lichaam houden èn natuurlijk het optreden voor een publiek en je podiumpresentatie. Kortom: we leren je op een meer ontspannen manier dealen met de flight-fight of freeze reactie van het lichaam bij zingen voor publiek.

Voor wie is de Kerstmidweek Zingen

Kerstmidweek ZingenAls jij het leuk vindt je eigen zang verder te ontwikkelen en graag meer wil leren over hoe jouw, unieke instrument kan klinken en je durft dat ook solo  (of in een duet) te onderzoeken, dan ben je van harte wekomen in onze Kerstmidweek. Het enige wat we vragen, is dat je in staat bent zelfstandig een lied (of duet) in te studeren – dat mag in overleg met ons – waar je aan kunt werken in de sessies, met de begeleider en wat je kunt zingen tijdens de eindpresentatie.

Inhoud Kerstmidweek Zingen

Omdat het tenslotte een heel feestelijke en sfeervolle week is, verzorgen wij een extra feestelijke meerdaagse. Dat houdt in dat we op een prachtige locatie werken, die heelmaal aansluit bij de sfeer van Kerstmis en Oud&Nieuw.

Je krijgt tijdens deze meerdaagse minimaal 2 solo-zanglessen,  dus 1 zangsessie en een repetitie met de harpiste.

Body-awareness en ontspanning voor zangers

Dagelijks starten we met een body-awareness class en werken we aan zang- en ademtechniek en podiumpresentatie. We studeren ook een tweetal gezamenlijke stukken in, die we zullen uitvoeren aan het slot van de midweek. Omdat het de laatste week van het jaar is, kijken we terug naar jouw zangjaar 2017 en natuurlijk vooruit naar 2018: wat zijn jouw wensen op zanggebied? Waar durf je jezelf nog niet helemaal te laten zien of horen en welke stappen kun je daarin zetten?

We sluiten deze drie dagen af met een kleine presentatie samen met de begeleider. Of we dat voor publiek gaan doen, bepalen we als groep gezamenlijk op de eerste cursusdag. De ruimte waar we de vierdaagse houden is gemakkelijk in te richten als kamermuziekpodium en er is plaats maximaal 25 mensen publiek . Iedereen kan dus eigen publiek uitnodigen voor de slotpresentatie.

Praktische Informatie Kerstmidweek Zingen

Data Kerstmidweek Zingen: vrijdag 28 t/m zondag 30 december 2018
Tijd: wordt nog bekend gemaakt
Eindpresentatie Kerstmidweek: wordt nog bekend gemaakt
Aantal deelnemers:  maximaal 8 (de midweek gaat door bij minimaal 5 deelnemers)
Locatie: wordt nog bekend gemaakt
Docenten: Monique van der Hoeven (zang, adem en podiumpresentatie), Jolien Dalenberg (body-awareness en podiumpresentatie), Germine Janssens (harpbegeleiding)
Investering: € 444,– en dat is inclusief 21% BTW, versnaperingen en koffie en thee en eindpresentatie met harpbegeleiding

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je alvast aanmelden voor de Kerstmidweek of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op:

telefoon: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com