Kerstmidweek Zingen

Kerstmidweek Zingen – de magie van stem & harp

Kerstmidweek zingen
Magische klanken met jouw stem

Van 28 t/m 30 december 2020 – dus tussen Kerst en Oud&Nieuw in de “tussendagen” –  geven we bij Zing je Eigenwijs weer een Kerstmidweek Zingen – deze meerdaagse wordt begeleid door mijzelf en lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg. Harpiste Germine Janssens komt onze zang begeleiden op de harp. Germine is een sensitieve begeleidster, die een grote wens heeft zangers boven zichzelf uit te laten stijgen.

Uiteraard is het ons ook dit jaar weer gelukt om een magische locatie voor dit bijzonder event te vinden: we zullen werken in de warme en sfeervolle Graanschuur van Boerderij de Zalm in Schalkwijk (vlakbij Houten/Utrecht). Een tip: zoek je nog een overnachtingsmogelijkheid voor deze meerdaagse, dan is de B&B van De Zalm een aanrader!

Een bijzondere tijd van het jaar

De laatste weken van december zijn een bijzondere tijd van het jaar… alles in de natuur is nu stil en de donkerste tijd van het jaar is aangebroken. Een tijd waarin we in onze wereld bezig zijn met Kerstmis en Oud & Nieuw, met veel samenzijn met familie en vrienden. Maar ook een tijd, waarin we naar binnen mogen keren, om de verbinding met onszelf en van daaruit de verbinding met anderen te vernieuwen en te versterken… Een magische tijd, de tijd na mid-winter, als het licht weer terugkeert en de dagen weer gaan lengen… En zo’n magische tijd vraagt om een magische meerdaagse – tijd om even helemaal met jezelf te zijn en om je weer vebonden te voelen met je Zelf. Tijd om terug te kijken op wat dit jaar jou heeft gebracht, waar je nu staat en om alvast zaadjes te gaan planten voor het nieuwe jaar.

Verrassend magisch: zingen met harpbegeleiding

In deze wintermeerdaagse gaan werken aan de verbinding met jezelf door middel van sfeervolle liederen die passen in de tijd van het jaar – geen kerstliederen, maar wel sfeervol, met een terugblik op het oude en een vooruitblik op het nieuwe. Natuurlijk zingen we samen, maar de bedoeling van deze meerdaagse is dat je ook de gelegenheid krijgt een lied of een stuk van een lied wat we hebben uitgekozen als solist voor jouw rekening te nemen, of bijvoorbeeld samen met een duetten-partner. Op deze manier gaan we een aantal liederen op eigen-wijze van ons maken.

Ervaren wat jouw Eigen-wijs is

Onze meerdaagsen gaan over voelen, over ervaren, op jouw eigen manier en met jouw eigen levenservaring. Wij geloven, dat om je Eigen-wijs te vinden, de stem die diep in jou zit en die vaak te horen heeft gekregen dat ze niet voldeed, jouw Eigen-wijs leidend is… Met andere woorden: wij gaan je niet vertellen wat jij goed of fout doet, wij gaan jou inspireren, begeleiden en motiveren om jouw eigen stem te (her)ontdekken.

Wij weten dat het lichaam, de adem en de stem krachtige middelen zijn om je weer met jezelf te verbinden, om los te laten wat de buitenwereld van jou verwacht, en juist weer te gaan voelen wat jij van jezelf wilt laten horen in de wereld.

Samen en Solo met harpbegleiding

Tijdens de meerdaagsen doen we dat o.a. door je te laten ervaren, dat je heel veel te veel (je best) doet als je zingt 😉 Door je 3 dagen lang helemaal op je eigen lichaam en je stem te richten,  en door ook veel in stilte te zijn en te reflecteren, zul je dat heel diep gaan ervaren en kun je spanning die niet nodig is om te zingen – of dat nou fysieke, mentale of emotionele spanning is – loslaten. Als je eenmaal ervaren hebt dat je ook zonder kunt, heb je die spanning nooit meer nodig. Daardoor zul je dus vrijer, vrolijker en vooral meer als jezelf klinken.

We werken met onze eigen, unieke methode, een combinatie van holistisch stemgebruik (klinken, tonen, klankmeditaties) en zingen  (zang- en ademtechniek) en body-awareness, en meditatie en stilte voor reflectie, waardoor het haalbaar wordt voor iedereen op zijn/haar eigen niveau in te steken, te leren en te groeien.  Het gaat immers over jou en waar jij nu staat, waar jij naar toe wilt in het leven… zingen is daarvoor een prachtige metafoor. Dus natuurlijk levert ook Jolien weer haar ontzettend belangrijke en ontspannende aandeel met de body-awareness en adem-sessies speciaal voor zangers. Deze keer gaan we ons ook richten op het samenwerken met harpiste Germine en tegelijkertijd voeling met je eigen lichaam houden.

Voor wie is de Kerstmidweek Zingen

Zingen met harpbegeleiding

Als jij het leuk vindt je eigen zang verder te ontwikkelen en tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken, en als je  graag meer wil leren over hoe jouw, unieke instrument kan klinken en wat  jouw stem jou te vertellen heeft, èn je durft dat ook solo  (of in een duet) te onderzoeken, dan ben je van harte welkom  in onze meerdaagse met zang en harpbegeleiding.

De liederen die we samen met harpiste Germine Janssens uitkiezen voor deze meerdaagse zullen gevarieerd zijn en voor iedereen ongeacht ervaringsniveau te leren. We vragen je wel van te voren de liederen een beetje te bestuderen, zodat we er tijdens de driedaagse mee aan de slag kunnen om er onze eigen bijzondere versie van te maken. Je krijgt de liederen ruimschoots van te voren van ons aangereikt en waar nodig zullen we voor voorbeelden zorgen die je op je gehoor kunt instuderen.

Inhoud Wintermeerdaagse Zingen met harp

De Wintermeerdaagse houden we dit jaar in de mooie, sfeervolle en warme Graanschuur van Boerderij De Zalm in Schalkwijk, vlakbij Houten/Utrecht. Een prachtige plek die helemaal aansluit bij onze intentie voor deze workshop. Een plek met sfeer, warmte en genoeg ruimte om ook even afstand te kunnen nemen van alles op z’n tijd. Een plek in een mooie omgeving, waar je ook even heerlijk buiten op adem kunt komen. En met een prachtige vuurcirkel…

Body-awareness en ontspanning voor zangers

Dagelijks starten we met een mooie verbindende meditatie  en vervolgens een body-awareness class.  Daarna volgen klank- en toningsoefeningen en mantra-zingen.

Tussen de middag gebruiken we een heerlijke, huisgemaakt lunch (door onze “huiskok” Theo). Deze lunch is voornamelijk biologisch en vegetarisch, we nodigen je van harte uit met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk ook je eigen eten meebrengen.

Na de lunch beginnen we aan het echte zanggedeelte en zal harpiste Germine zich bij ons voegen om samen met ons te werken aan de gekozen zangstukken.

Er is veel tijd voor reflectie, om te ervaren en om te genieten.

In deze bijzondere wintertijd verwennen we je ook graag met lekkere winterse lekkernijen als tussendoortje en voor bij de koffie/thee.

Praktische Informatie Wintermidweek Zingen

Data Kerstmidweek Zingen:  maandag 28 t/m woensdag 30 december 2019
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Aantal deelnemers:  maximaal 10 (de midweek gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen)
Locatie:  De Graanschuur, Boerderij De Zalm in Schalkwijk (vlakbij Houten/Utrecht)
Docenten: Monique van der Hoeven (zang, adem, meditatie en coaching), Jolien Dalenberg (body-awareness, ademtechniek, meditatie, coaching), Germine Janssens (harpbegeleiding en muzikale coaching)
Investering: € 466,– en dat is inclusief 21% BTW, versnaperingen en koffie en thee,  harpbegeleiding en als extraatje een eenvoudige huisgemaakte lunch waarbij je van harte bent uitgenodigd om mee te eten *)

*) de lunch die we maken is zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch en is een extraatje voor onze deelnemers. Heb je specifieke dieetwensen, dan kunnen we daar helaas niet aan tegemoet komen, we vragen je dan om je eigen lunch mee te brengen.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor de Wintermidweek Zang & Harp of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met me op:

telefoon: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com