Lente-weekend Zang & Body-awareness

Lente-weekend Zang & Body-awareness

Jaaaa! Het is weer lente – heb jij er ook zo naar uitgekeken? De winter, waar ik erg van kan genieten, omdat het een tijd is om even helemaal af te stemmen opmezelf en lekker te cocoonen, duurt voor mij altijd nèt iets te lang.

En dus: ik verheug me op het Lente-weekend Zang & Body-awareness wat er weer aankomt eind mei! Een weekend om nog even op te schonen wat oud is voor jou en om expressie te geven aan wat nieuw mag ontstaan… En om heerlijk met jouw stem de lente te vieren!

En voor je verder leest, vertel ik je graag wat meer over het komende Lenteweekend:

 

Een heel weekend lang, zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019, jezelf onderdompelen in zingen, zowel solo als samen, body-awareness, adem- en zangtechniek, podiumpresentatie. Werken aan meer zelfvertrouwen, meer gemak en vooral meerhttps://youtu.be/Bwyzg-IyQb0 plezier in je eigen zang – ongeacht het niveau waar je op zingt!

En dat alles op een fantastische  locatie: de prachtige muziekzolder ’t Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht).

Wat houdt het Lenteweekend Zang & Body-awareness in?

Lente-weekend Zang & Body-awareness
Lente-weekend Zang & Body-awareness

Op 2 aaneengesloten dagen, telkens van 10.00 – 16.30 uur, gaan we in een kleine groep werken aan jouw eigen stem. We doen dat met lichaamsbewustzijns- en ademhalingsoefeningen – je lichaam is namelijk je instrument, zowel bij spreken als bij zingen.  Elke dag begint met een meditatie en klank-improvisatie en daarna een heerlijke body-awareness sessie door Jolien.  In de groep gaan we zang- en ademoefeningen doen en iedere deelnemer krijgt gedurende het weekend minimaal 1 solo-zangles en 1 gecombineerde solozangles/body-awareness sessie. Je werkt dus echt op je eigen niveau en aan de dingen waar je graag meer over wil leren met jouw stem en lichaam. Voor de solo-zanglessen kies je van te voren in overleg met ons een lied uit.

Solozingen en samenzingen

Verder zingen we dagelijks meerstemmig samen. We doen dat met makkelijk op het gehoor in te studeren liedjes. We gaan ook improviseren.

Het Lenteweekend Zang & Body-awareness  is dus uniek door de combinatie van solo-zingen en de body-awareness sessies, die in de lijn van de holistische visie op zingen en spreken van Zing je Eigenwijs liggen.

Onze werkwijze: kleine groepen, een velige en rustige leerplek, lichtheid en vreugde

Onze werkwijze is door de combinatie van zang en body-awareness en vooral door onze persoonlijke afstemming op iedere individuele deelnemer uniek. We creëren op deze manier een veilige plek, waar jij je vrij voelt om te groeien, je verhalen te onderzoeken en stap voor stap dingen los te laten. Dat kan, omdat we per groep maar maximaal 6 deelnemers toelaten.

Adem, zingen en lichaamsbewustzijn zijn vreugdevolle en lichte manieren om “aan je zelf te werken”  – er vindt dus geen “zwaar” proceswerke plaats, iets waar veel mensen wat huiverig voor zijn. Wij geloven, en weten inmiddels uit ervaring, dat het lichaam, de adem en de stem zelf de weg wijzen naar wat er overboord mag en dat dat op een manier mag gebeuren die vrijheid en ruimte geeft, met plezier en vaak zelfs met humor.

Voor wie is dit Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness?

Dit zangweekend is voor jou, als je op een lichte en toch diepe manier aan jouw stem en zang wil werken: als je jouw zangverhalen wil herschrijven naar een meer positieve en hoopvolle variant. Je sololied is bedoeld om dat te onderzoeken, om jouw zingen op een andere manier te gaan ervaren.

Samen zingen

Je hoeft dan ook geen zangervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. In het verleden hebben zowel ervaren solo-zangers meegedaan aan meerdaagsen bij Zing je Eigenwijs, als complete beginners. De ervaring leert dat al onze deelnemers het juist heel inspirerend vinden dat “niveau” eens een keer niet leidend is, juist omdat op deze manier werken in een groep heel erg leerzaam en verbindend werkt.

 

Wat brengt jou het Lente-weekend Zang & Body-awareness?

 

Zinge met meer bewustzijn en zelfvertrouwen

Omdat we door onze aanpak met solo-zingen en met body-awareness en de kleine groepen heel intensief kunnen werken en in drie dagen heel wat op kunnen bouwen, zul je echt in staat zijn om stappen te zetten met jouw stem en zang. Natuurlijk gaan we niet alleen hard werken, we gaan ook genieten van de prachtige locatie – hopelijk met mooi weer, dan kunnen we ook nog van de mooie omgeving genieten en mogelijk wat oefeningen buiten doen – een heerlijke lunch en het samenzijn. 

Na het zangweekend zul je merken dat je meer bewustzijn hebt van hoe jouw lichaam, adem en stem samenwerken èn beduidend meer durft te klinken, met plezier en met zelfvertouwen.  Je zult ook jouw zangverhaal herschreven hebben in een meer positieve en hoopvolle versie ervan.

Docenten Lenteweekend Zang & Body-awareness

Docenten: Monique en Jolien

De zangweken en weekenden geef ik (Monique van der Hoeven) samen met Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijnsspecialist en daarnaast een ervaren zangeres met veel podium-ervaring. Ze heeft haar eigen bedrijf, Paardenfeest, waar ze werkt met ruiters en paarden op het gebied van lichaamsbewustzijn. Jolien en ik hebben inmiddels al veel cursussen samen gegeven en we hebben gemerkt dat waar wij samen werken, 1 + 1 minimaal 3 is…

Praktische informatie Lenteweekend Zang & Body-awareness

Datazaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
Tijden:  dagelijks van 10.00 – 16.30 uur, met een lunchpauze
Locatie: Het Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht)
Aantal deelnemers:  maximaal 8 deelnemers
Kosten:  € 375,– (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water en gezonde tussendoortjes, en gezonde lunch *))

*) Wij gebruiken zelf een huisgemaakte gezonde lunch, veelal biologisch en meestal vegetarisch. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk ook je eigen lunch meebrengen.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor het Lenteweekend Zang&Body-awareness? Of wil je eerst nog meer informatie?

Neem dan contact met me op:

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Embody your Whole Voice