Lente-weekend Zang & Body-awareness

Lente-weekend Zang & Body-awareness

Jaaaa! Het is weer lente – heb jij er ook zo naar uitgekeken? De winter, waar ik erg van kan genieten, omdat het een tijd is om even helemaal af te stemmen opmezelf en lekker te cocoonen, duurt voor mij altijd nèt iets te lang.

En dus: ik verheug me op het Lente-weekend Zang & Body-awareness wat er weer aankomt eind mei! Een weekend om nog even op te schonen wat oud is voor jou en om expressie te geven aan wat nieuw mag ontstaan… En om heerlijk met jouw stem de lente te vieren!

En voor je verder leest, vertel ik je graag wat meer over het komende Lenteweekend:

Een heel weekend lang, zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019, jezelf onderdompelen in zingen, zowel solo als samen, body-awareness, adem- en zangtechniek, podiumpresentatie. Werken aan meer zelfvertrouwen, meer gemak en vooral meer plezier, en dat alles ongeacht het niveau waar je op zingt! Zingen is bij ons namelijk vooral een prachtige manier om dichter bij jezelf te komen en bij jouw unieke expressie van jezelf… met zingen, maar ook in je dagelijks leven en in je werk. Er is weinig wat meer transformerend werkt dan zingen vanuit je eigen-wijs – en dat is waar we naar op zoek gaan, ook in dit lente-weekend. In jouw tempo, op jouw manier, met onze begeleiding en samen met een fijne en steunende kleine groep deelnemers die hetzelfde avontuur aangaan.

En dat alles op een fantastische  locatie: de prachtige muziekzolder ’t Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht).

Hoe ziet het Lenteweekend Zang & Body-awareness eruit?

Lente-weekend Zang & Body-awareness
Lente-weekend Zang & Body-awareness

Het lente-weekend is letterlijk een cadeau voor jezelf. 2 dagen lang hoef jij helemaal niks anders dan ontspannen, afstemmen op jezelf en jouw wensen en heerlijk bezig zijn met zingen, samen en solo (als je dat wil natuurlijk).

Op beide dagen van dit weekend gaan we in een kleine groep werken aan jouw eigen stem.  Elke dag begint met een heerlijke meditatie, en daarna een onspannende body-awareness sessie van Jolien. Daarna gaan we aan de slag met de adem en de stem. We doen dat door middel van oefeningen, meerstemmig zingen, improviseren en met liederen. Alle liederen die we samen zingen zijn eenvoudig op gehoor aan te leren, je hebt er geen ervaring voor nodig en je hoeft ook geen noten te hoeven kunnen lezen.

We nodigen je van harte uit een eigen lied te kiezen om aan te werken in dit weekend – niet zozeer om daar een prachtige performance van te geven, maar omdat het werken aan iets wat jij zelf met je hart hebt uitgekozen en waar jij jouw stem aan gaat lenen een diepe transformerende werking heeft. En ja, het is heel spannend, we hebben nog niemand in een meerdaagse meegemaakt die dat niet vond op de eerste dag. Maar het is heerlijk en bevrijdend: echt mogen klinken als jezelf en daarin verder te mogen onderzoeken. En dan aangemoedigd worden door de groep en begeleid en uitgenodigd te worden om verdere stapjes te zetten door Jolien en mijn. En er was ook nog nooit een deelnemer die dát niet vond 😉 Dus we durven dat (bijna ;-)) te garanderen…

Dit lente-weekend is dus een unieke gelegenheid om te zingen op jouw eigen manier – eens een keer zónder alle regels en overtuigingen die je hebt over hoe het zou moeten en hoe het moet klinken, maar met als belangrijkste uitgangspunt wat er op dat

Solozingen en samenzingen

moment mag ontstaan. En van daaruit met plezier verder gaan… met een lichaam waarin de balans tussen spanning (nodig om te kunnen zingen) en ontspanning (alles wat niet nodig is om te zingen ;-)) perfect is… zodat er ruimte overblijft om te ontdekken, om plezier te hebben, om jezelf te laten verrassen over wat je allemaal wel niet kunt met jouw stem. En hoe je performance vanzelf mag volgen, als het lichaam precies mag doen wat nodig is om te zingen…

Kleine groepen, een velige en rustige leerplek, lichtheid en vreugde

Onze manier van werken is o.a. door de combinatie van zang en body-awareness en vooral door onze persoonlijke afstemming op iedere individuele deelnemer uniek.  Dat kan ook niet anders, want jij bent uniek in jouw expressie en er is niets wat we liever willen, dan dat jij daar de waarde diep van gaat ervaren. We creëren op deze manier een veilige plek, waar jij je vrij voelt om te groeien, je verhalen te onderzoeken en stap voor stap dingen los te laten. Dat kan, omdat we per groep maar maximaal 8 deelnemers toelaten.

Adem, zingen en lichaamsbewustzijn zijn vreugdevolle en lichte manieren om “aan je zelf te werken”  – er vindt dus geen “zwaar” proceswerk plaats, iets waar veel mensen wat huiverig voor zijn. Wij geloven, en weten inmiddels uit ervaring, dat het lichaam, de adem en de stem zelf de weg wijzen naar wat er overboord mag en dat dat op een manier mag gebeuren die vrijheid en ruimte geeft, met plezier en vaak zelfs met humor.

Is het lenteweekend Zang & Body-awareness voor jou?

Dit zangweekend is voor jou, als je op een lichte en toch diepe manier aan jouw stem en zang wil werken: als je jouw zangverhalen wil herschrijven naar een meer positieve en hoopvolle variant. Je sololied is bedoeld om dat te onderzoeken, om jouw zingen op een andere manier te gaan ervaren. Eigenlijk als je een JA voelt in je lichaam bij het lezen van alles wat ik hierboven heb geschreven… want dan hoor jij in deze groep thuis! We geloven dat de groepen precies op deze manier telkens zo mooi ontstaan: omdat altijd de juiste mensen op het juiste moment die JA voelen en zich aanmelden.

Samen zingen

Zoals we al zeiden, je hoeft dan ook geen zangervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. In het verleden hebben zowel ervaren solo-zangers meegedaan aan meerdaagsen bij Zing je Eigenwijs, als complete beginners. De ervaring leert dat al onze deelnemers het juist heel inspirerend vinden dat “niveau” eens een keer niet leidend is, juist omdat op deze manier werken in een groep heel erg leerzaam en verbindend werkt.

Waar ga jij mee naar huis na dit lenteweekend Zang & Body-awareness?

Omdat we door onze aanpak met solo-zingen en met body-awareness en de kleine groepen heel intensief en transformerend kunnen werken en in twee dagen heel wat op kunnen bouwen, zul je echt in staat zijn om stappen te zetten met jouw stem en zang. Je zult oude, beperkende overtuigingen over hoe jij hoort te klinken en hoe dat moet los kunnen laten en een begin maken met het aanleren van nieuwe, veel gezondere overtuigingen. Natuurlijk gaan we niet alleen hard werken, we gaan ook genieten van de prachtige locatie – hopelijk met mooi weer, dan kunnen we ook nog van de mooie omgeving genieten en mogelijk wat oefeningen buiten doen – een heerlijke lunch en het samenzijn. 

Zingen bij Zing je Eigenwijs gaat over JOU!

Na dit zangweekend zul je merken dat je meer bewustzijn hebt van hoe jouw lichaam, adem en stem samenwerken èn beduidend meer durft te klinken, met plezier en met zelfvertouwen.  Je zult ook jouw stem- en zangverhaal voor een stuk herschreven hebben in een meer positieve en hoopvolle versie ervan.

Wie geeft het lenteweekend Zang & Body-awareness?

Docenten: Monique en Jolien

De zangweken en weekenden geef ik (Monique van der Hoeven, de oprichter en eigenaar van Zing je Eigenwijs. Wil je meer over mij weten, dan kun je dat lezen op de pagina waar ik mijn eigenwijs met je deel) samen met Jolien Dalenberg. Jolien is een geweldige lichaamsbewustzijnsspecialist met ongelofelijk veel feeling voor ontspanning en subtiele signalen. Ze is daarnaast een ervaren zangeres met veel podium-ervaring. Ze heeft haar eigen bedrijf, Paardenfeest, waar ze werkt met ruiters en paarden op het gebied van lichaamsbewustzijn. Jolien en ik hebben inmiddels al veel cursussen samen gegeven en we hebben gemerkt dat waar wij samen werken, 1 + 1 minimaal 3 is…

Praktische informatie Lenteweekend Zang & Body-awareness

Datazaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
Tijden:  dagelijks van 10.00 – 16.30 uur, met een lunchpauze
Locatie: Het Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht)
Aantal deelnemers:  maximaal 8 deelnemers
Kosten:  € 375,– (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water en gezonde tussendoortjes, en gezonde lunch *))

*) Wij gebruiken zelf een huisgemaakte gezonde lunch, veelal biologisch en meestal vegetarisch. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk ook je eigen lunch meebrengen.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor het Lenteweekend Zang&Body-awareness? Of wil je eerst nog meer informatie of even overleggen of dit voor jou een juiste keuze is?

Neem dan contact met me op:

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)