Lente-weekend Zang & Body-awareness

Lente-weekend Zang & Body-awareness

De Lente vieren – een nieuw begin voor jou en je stem met het Lente-weekend Zang & Body-awareness! Een feestje voor jou en je stem!

Lente-weekend Zang & Body-awareness

Een heel weekend lang, zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019, jezelf onderdompelen in zingen, zowel solo als samen, body-awareness, adem- en zangtechniek, podiumpresentatie. Werken aan meer zelfvertrouwen, meer gemak en vooral meer plezier in je eigen zang – ongeacht het niveau waar je op zingt!

En dat alles op een fantastische  locatie: de prachtige muziekzolder ’t Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht).

Bekijk hier ons promo-filmpje voor het Lente-weekend in 2018 waarin we je graag wat meer vertellen over dit gave meerdaagse zang-event! (een nieuw filmpje voor 2019 volgt nog, als het buiten weer wat Lente-achtiger wordt).

Wat houdt het Lenteweekend Zang & Body-awareness in?

Lente-weekend Zang & Body-awareness
Lente-weekend Zang & Body-awareness

Op 2 aaneengesloten dagen, telkens van 10.00 – 16.00 uur, gaan we in een kleine groep werken aan jouw eigen stem. We doen dat met lichaamsbewustzijns- en ademhalingsoefeningen – je lichaam is namelijk je instrument, zowel bij spreken als bij zingen.  Elke dag begint met een body-awareness sessie door Jolien.  In de groep gaan we zang- en ademoefeningen doen en iedere deelnemer krijgt gedurende het weekend minimaal 2 solo-zanglessen èn een privé-body-awareness sessie. Je werkt dus echt op je eigen niveau en aan de dingen waar je graag meer over wil leren met jouw stem en lichaam. Voor de solo-zanglessen kies je van te voren in overleg met ons een lied uit.

Solozingen en samenzingen

Verder zingen we dagelijks meerstemmig samen. We doen dat met makkelijk op het gehoor in te studeren liedjes. We gaan ook improviseren.

Het Lenteweekend Zang & Body-awareness  is dus uniek door de combinatie van solo-zingen en de body-awareness sessies, die in de lijn van de holistische visie op zingen en spreken van Zing je Eigenwijs liggen.

 

Voor wie is dit Lenteweekend Zang? 

Het Lentezangweekend is voor jou, als je het leuk vindt om te werken aan je eigen stem en zang, als het je leuk lijkt om – op jouw eigen niveau en met een lied van je eigen keuze – solo te zingen en ook samen en als de aanpak van werken met body-awareness, dus vanuit bewustzijn over de adem en het lichaam als instrument je aanspreekt.

Samen zingen

Je hoeft geen zangervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. In het verleden hebben zowel ervaren solo-zangers meegedaan aan activiteiten bij Zing je Eigenwijs, als complete beginners. Jolien en ik zijn heel goed in staat ons af te stemmen op wat de groep nodig heeft en ook elke individuele deelnemer, waardoor het voor iedereen waardevolle dagen worden.

 

Wat brengt jou het Lente-weekend Zang & Body-awareness?

 

Zinge met meer bewustzijn en zelfvertrouwen

Omdat we door onze aanpak met solo-zingen en met body-

awareness heel intensief kunnen werken en in drie dagen heel wat op kunnen bouwen, zul je echt in staat zijn om stappen te zetten met jouw stem en zang. Natuurlijk gaan we niet alleen hard werken, we gaan ook genieten van de prachtige locatie – hopelijk met mooi weer, dan kunnen we ook nog van de mooie omgeving genieten en mogelijk wat oefeningen buiten doen – een heerlijke lunch en het samenzijn. 

Na het zangweekend zul je merken dat je meer bewustzijn hebt van hoe jouw lichaam, adem en stem samenwerken èn beduidend meer durft te klinken, met plezier en met zelfvertouwen. 

Docenten Lenteweekend Zang & Body-awareness

Docenten: Monique en Jolien

De zangweken en weekenden geef ik (Monique van der Hoeven) samen met Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijnsspecialist en daarnaast een ervaren zangeres met veel podium-ervaring. Ze heeft haar eigen bedrijf, Paardenfeest, waar ze werkt met ruiters en paarden op het gebied van lichaamsbewustzijn. Jolien en ik hebben inmiddels al veel cursussen samen gegeven en we hebben gemerkt dat waar wij samen werken, 1 + 1 minimaal 3 is…

Praktische informatie Lenteweekend Zang & Body-awareness

Datazaterdag 25 en zondag 26 mei 2019
Tijden:  dagelijks van 10.00 – 16.00 uur, met een lunchpauze
Locatie: Het Hart op Zolder in Schalkwijk (Houten, vlak bij Utrecht)
Aantal deelnemers:  maximaal 8 deelnemers
Kosten:  € 395,– (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water en gezonde tussendoortjes, en gezonde lunch)

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor het Lenteweekend Zang&Body-awareness? Of wil je nog meer informatie?

Neem dan contact met me op:

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com