Mini-zangretraite Vind je Eigenwijs

Mini-zangretraite Vind je Eigenwijs

Lijkt het je heerlijk om vrijuit en met heel je hart te kunnen zingen? 

Mini-zangretraite Vind je Eigenwijs

Maar vind je zingen eigenlijk wel heel spannend, of durf je zelfs niet goed, of vind je dat je er niet zoveel van terecht brengt? Denk je dat je niet zo muzikaal bent, of dat je niet echt genoeg talent hebt om met anderen te zingen? Vind je jezelf meer een onder-de-douche zanger dan een zanger die voor publiek van zichzelf laat horen?

Dan heb ik heel goed nieuws voor je!

Iedereen, ja echt iedereen, kan zingen!

Na 20 jaar als stemprofessional gewerkt te hebben weet ik het zeker: iedereen kan zingen! Het is gewoon een kwestie van je Eigen-wijs vinden… je eigen stem leren kennen, weten welke liedjes bij jou passen en welke toonhoogte mooi is met je stem en waar je je comfortabel bij voelt. Voelen wat het is wat jij uit wil drukken als je zingt – zingen is tenslotte een expressie van jou! – met je stem laten horen wie jij bent en waar je voor staat.

Je eigen-wijs is jouw goed recht

Je eigen-wijs is je goed recht!

Je eigen-wijs is jouw goed recht! En je eigen-wijs is veel mooier, stralender, groter, rijker en muzikaler dan jij nu misschien denkt.

Al van jongs af aan hebben we allemaal allerlei opmerkingen over onze stem gekregen: niet te hard, of juist niet te zacht, niet te veel, niet te weinig, niet meezingen, of juist zachter, niet hard lachen, niet te schel, niet schreeuwen, niet huilen, niet boos zijn… de stroom aan opmerkingen – die je vaak onbewust tot je nam – is oneindig.

En je bent een groot deel daarvan gaan geloven. Alle mensen waar ik in 20 jaar mee heb gewerkt – en dat zijn er honderden inmiddels – zonder uitzondering hadden een oordeel over hun eigen stem! En dat werkt zó blokkerend… dat staat je zo in de weg bij jezelf vrij en vanuit je hart uiten!

Terwijl je stem juist daarvoor is bedoeld!

Zingen vanuit je tenen en met hart en ziel

Letterlijk! Want zingen is een fysieke activiteit – je stem en je lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je dat weer gaat ervaren, wordt het zoveel makkelijker om je hele stem weer te gaan gebruiken… zoals ze is bedoeld.

Kom je eigen ware stem ervaren

Ik kan er nog lappen tekst over schrijven, uren over praten, maar dat jouw stem zoveel meer is dan je nu denkt, dat jij vrijuit, met hart en ziel kunt zingen, is iets wat je moet ervaren! Het gaat tenslotte om jouw stem, jouw lichaam als instrument.

Docenten: Monique en Jolien

En daarom geef ik samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg mini-retraites Vind je Eigenwijs.

Zodat je heel laagdrempelig kunt komen ervaren hoe je – met heel veel plezier – kunt werken aan je zang, aan je stem en aan je zelfvertrouwen.

Mini-zangretraite Vind je Eigenwijs

De eerstvolgende mini-zangretraite Vind je Eigenwijs geven we op zondag 22 april 2018 van 10.30 – 13.00 uur op de prachtige muziekzolder van ’t Hart op Zolder in Schalkwijk (vlakbij Utrecht). Je hebt absoluut geen ervaring met zingen nodig – mag natuurlijk wel! – en je hoeft geen noten te kunnen lezen (die gebruiken we namelijk niet ;-)). Gewoon nieuwsgierig zijn naar je eigen stem en naar het samen zingen met anderen is meer dan genoeg.

Praktische informatie mini-retraite Vind je Eigenwijs:

Datum: zondag 27 mei 2018
Tijd: 10.30 – 13.00 uur
Locatie: ’t Hart op Zolder Schalkwijk (vlakbij Utrecht)
Maximum aantal deelnemers: 20
Kosten: € 30,– per persoon (inclusief 21% BTW, koffie/thee/iets lekkers)

Jouw Eigen-wijs vinden?

Meld je aan door een e-mail te sturen aan:

zingjeeigenwijs@gmail.com