Ondernemen(d) met je Stem traject

Ondernemen(d) met je Stem traject

 

Ondernemen(d) met je Stem traject
Belichaamd en beademd spreken

Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan weet ik zeker dat jij een heel mooi product of een belangrijke boodschap hebt, dat jij iets belangrijks te melden hebt. Dat jij  iets  temelden hebt, waar jij jouw bijdrage mee levert om de wereld een stukje mooier te maken en misschien zelfs om anderen te helpen hun bijdrage te leveren aan een mooiere wereld. Dank je wel daarvoor!

Als zelfstandig ondernemer werk jij met klanten, eerst met potentiële klanten en later met mensen die echt klant bij je zijn geworden. Zichtbaarheid en (vooral!) hoorbaarheid zijn daarbij zo ongelofelijk belangrijk. En dat is nog wel eens dingetje… er zijn zoveel ondernemers tegenwoordig, dat het best lastig is jezelf hoorbaar te maken.

Eérst horen, dan pas zien!

Ik leg de nadruk op hoorbaar, om het simpele feit dat hoorbaar zijn nog een stukje sneller gaat dan zichtbaar zijn. Ons gehoor neemt in slechts een paar seconden enorm veel waar in iemands stem – en dan zijn we nog helemaal niet bij de inhoud van je woorden aangekomen. In die paar seconden heeft een luisteraar zich al een beeld gevormd van jouw gender, je opleidingsniveau, je intentie, je emoties en nog een heleboel meer… Dat komt omdat alles wat we horen direct bij ons binnenkomt, zonder tussenkomst van de vertaling van geluid door ons brein. (Anders dan bij kijken: dan moet ons brein het plaatje wat we waarnemen eerst nog vertalen. ) En alles wat direct bij ons binnenkomt raakt ons op een heel direct niveau, want het  raakt ons ware zelf, maar ook onze overtuigingen, onze ideeën over iets en onze verlangens.

Jouw stemgeluid raakt iets bij jouw ideale klant

En precies daar laten heel erg veel ondernemers gouden kansen liggen! Want ze zijn bezig met de inhoud van hun verhaal, met het uiterlijk van hun website, hun logo, hun uistraling als ondernemer – om zich daarmee te onderscheiden tussen het grote aanbod.Terwijl jouw stem van nature al uniek is… zij onderscheidt zich al vanzelf. En je kunt je misschien nog helemaal niet voorstelen wat er gebeurt als jij jouw volledige stem weer gaat belichamen, gaat beademen, als jouw stem mag zijn wie jij als ondernemer bent, in klank. Dan gaan er letterlijk deuren (oren!) open voor wat jij te vertellen hebt…

Als je leert om jouw stem vanuit Presence in te zetten. Als je weet hoe je stem werkt, en haar vanuit de adem leert aansturen. Als je het volledige emotionele en kleuren-palet van je stem opent (vooral ook  die delen die nooit zo sociaal geaccepteerd waren, die je weggestopt hebt omdat ze je niet handig of acceptabel leken). Als je woorden gaat kiezen die echt van jou zijn (en niet woorden die je van een ander geleend hebt). Als je alle volume-mogelijkheden van jouw stem herontdekt en alle mogelijkheden om variatie in jouw spreken aan te brengen… Dan kan het niet anders dan dat jouw stemgeluid iets raakt bij jouw ideale klant… (in plaats van dat jouw ideale klant afhaakt, omdat jouw onzekerheid toch onbedoeld doorklinkt in je stem…).

En als er iets geraakt is – zoals ik al zei, via de oren gaat dat in minder dan seconden – staat iemand open om verder naar jou te luisteren. Naar wie jij bent, naar wat jij te brengen en te bieden hebt als ondernemer.

En dat is toch ook wat jij wil? Dat is ook wat belangrijk is. We zijn als ondernemers immers allemaal bezig om de wereld mooier te maken, om een nieuwe wereld te creëren, omdat we intuïtief weten dat het beter kan dan hoe het op dit moment vaak gaat.

Traject Ondernemen(d) met je Stem

Daarom heb ik voor jou het traject Ondernemen(d) met je Stem ontwikkeld – vanuit mijn langdurige en uitgebreide expertise en ervaring als zang- en spreekstemcoach èn vanuit mijn ervaring als zelfstandig ondernemer.

Een traject dat bestaat uit een deel één-op-één coaching en, als je daarvoor kiest, voor een deel groepscoaching in een groep met andere ondernemers, die hetzelfde pad lopen maar dan met hun stem, boodschap en onderneming. En de kracht van samen is groot, dat weet je waarschijnlijk best.

Hieronder vertel ik je wat meer over het traject.

Inhoud van het traject Ondernemen(d) met je Stem

Ondernemen(d) met je Stem is een heel praktisch en kort trainingstraject.

Als je nog maar weinig ervaring in het werken met je stem hebt, of je vindt spreken in het openbaar nog heel erg spannend, dan is het handig om te starten met een Basistraject Stemcoaching, zodat je leert om van binnen naar buiten te communiceren met jouw stem. Zodat je, zonder stress, jouw waarheid leert uiten, daar expressie aan leert geven.

Be a voice nog an echo – Albert Einstein

Ondernemen(d) met je stem bestaat uit 6 coachingsessies van ongeveer anderhalf uur, waarin we de 6 belangrijkste situaties behandelen die jij als ondernemer tegenkomt en waarbij je de kracht van jouw stem kunt inzetten: klanten werven, een werkgesprek met jouw klant, een workshop geven voor een groep, een presentatiegeven en tenslotte het online gedeelte: een filmpje opnemen en een live-uitzending doen op Social Media.

Elke sessie reik ik je een aantal tools aan, waardoor jij jouw stem authentiek en krachtig, maar ook warm en in verbinding, kunt inzetten in één van deze situaties. We gaan dit ook tijdens de sessie samen oefenen, zodat je meteen kunt ervaren wat het doet.

Na dit traject weet je waar je sterke punten in jouw stem en Presence liggen en ook waar jij nog winst kunt behalen.

Aansluitend op dit traject kun je ervoor kiezen in te stromen in het goepstraject Ondernemen(d) met je Stem. In 4 sessies ga je in een groep met ondernemers toewerken naar een eigen presentatie over jouw product of bedrijf, of over jezelf – een presentatie van ongeveer 20 minuten, waarbij jij alle middelen mag inzetten die jij passend vindt. Deze presentatie ga je uiteindelijk op de presentatiedag geven voor een eigen publiek.

Kijk voor dit traject verder bij Groepstraining Ondernemen(d) met je Stem.

Praktische informatie één-op-één traject Ondernemend met je Stem

Het traject bestaat uit 6 tweewekelijkse sessies van ongeveer anderhalf uur en we werken in mijn praktijkruimte in Utrecht.

Op dit moment zijn er mogelijkheden voor een Ondernemen(d) met je Stem traject op maandagmiddag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag en eventueel vroeg in de avond.

Ondernemen(d) met je stem

Kosten voor dit traject zijn € 169,00 per sessie van ongeveer anderhalf uur (exclusief 21% BTW). Het totale traject kost € 1014,00  (exclusief 21% BTW). Dit bedrag factureer ik vooruit aan het traject en het mag in één of twee termijnen worden betaald.

Wil je met mij werken in een Ondernemen(d) met je Stem traject?

Neem dan contact met me op om een gratis online Zoom of Skype sessie van 20 minuten af te spreken om kennis te maken en te bekijken of dit traject voor jou een juiste stap is op dit moment.

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com
tel: 06 53171756 (Monique)

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)