Opleiding Holistisch Adem&Stem Coach

Opleiding Holistisch Adem&Stem Coach

Vanaf 2018 zijn we bij  Zing je Eigenwijs van start gegaan met de allereerste groep van de opleiding Holistisch Adem&Stem Coach. Een opleiding voor professionals die stem, stemgebruik, zingen en adem willen leren inzetten binnen hun eigen vakgebied. Een unieke opleiding waar een aantal mooie tools bij elkaar komen: stem- en ademtechniek,  zingen, helende stem, stem en emoties, tonen, stemexpressie, bekrachtigende taal, lichaamsbewustzijn en coachingsvaardigheden met stem en adem.

Op dit moment zijn we bezig de opleiding helemaal te vernieuwen, o.a. door een body-awareness deel er aan toe te voegen en een module over zelfleiderschap en coachingsvaardigheden. Ook komt er – heel bijzonder – een uitgebreid onderdeel met paardencoaching in de opleiding.

De vernieuwde opleiding – ook onder een nieuwe naam (die we nog even niet verklappen ;-)) zal van start gaan in juni  2020 – de data zijn inmiddels bekend. Je vindt ze helemaal onderaan onder “Praktische Informatie”.

Voor wie is de opleiding Holistisch Adem&Stem Coach?

Deze opleiding is bedoeld voor professionals die werken met mensen en  die als aanvulling op zijn of haar eigen vakgebied de adem en de stem op een professionele manier als coachingsmiddel wil gaan inzetten.  Hierbij valt te denken aan coaches, psychologen, yogadocenten en therapeuten.

De opleiding Holistisch Adem&Stem Coach is ontstaan uit meer dan 20 jaar ervaring in het werken met werken met de prachtige middelen adem en stem vanuit een holistische visie in mijn eigen werk als (klassiek) zangsoliste, mijn zangschool en mijn adem- en stempraktijk, met zowel volwassenen en kinderen.

De kracht van coachen met adem en stem

Veel mensen geloven dat de stem en stemgebruik een min of meer vaststaand gegeven is, zoiets als lengte of haarkleur. Niets is echter minder waar. Een stem is ongelofelijk veranderlijk, want ze reageert op alles wat er in ons leeft. Onze stem is wie wij zijn in klank. Dat betekent, dat wij vaak stemmaskers gebruiken en daarvan zijn we ons heel vaak niet bewust.

Werken met de stem
Werken met de stem

Werken met de stem is een ongelofelijk mooie manier om expressie aan het diepste verlangen en de kern van ons wezen te geven. De stem liegt namelijk niet! De stem is onderdeel van ons lichaam als geheel, haar voertuig is de adem. Het is niet los van elkaar te zien.

Stem- en ademgebruik geeft ons veel informatie over onszelf en over de mensen waar we mee communiceren of als professional mee werken.  Het is een uiterst waardevolle aanvulling op gesprekken en coachingstechnieken, omdat we met stem en adem helemaal naar de ware expressie van het zelf gaan: de stem als expressie van emoties, maar ook de energie van de taal die wij gebruiken, onze woordkeuze, onze zinsopbouw, de hoeveelheid woorden die we gebruiken bijvoorbeeld.

Inhoud van de opleiding

De vernieuwde opleiding tot Holistisch Adem & Stemcoach zal van start gaan in juni 2020. De opleiding zal plaatsvinden woensdagen, ongeveer 1x per maand en duurt 1 jaar. Er zijn verspreid over een jaar 10 bijeenkomsten.

Centrum de Linde
Bijeenkomsten Opleiding Holistisch Adem&Stem Coach

Elke opleidingsdag heeft een eigen thema op het gebied van adem, stem en coaching. We werken aan de basistechnieken van stem- en adem, zodat je na deze opleiding een goed beeld hebt van hoe de stem en de adem werken en hoe ze samenwerken, dit zelf ruimschoots hebt ervaren het weer verder kunt vertalen naar je eigen cliënten.  We werken met de spreek- en met de zangstem, technieken voor krachtig spreken en moeiteloos zingen komen ruimschoots aan bod. Een onderdeel van de opleiding is de helende stem – alle klank is trilling en met onze eigen stem kunnen we letterlijk dingen in beweging zetten, bij onszelf en bij de ander. Toningsoefeningen en adem en klankoefeningen maken hier onderdeel van uit. We werken aan lichaamsbewustzijn en aan bekrachtigende communicatie en je leert hoe je theatertechnieken kunt inzetten in je werk met cliënten. Lichaaamsbewustzijn. lichaamstaal en de adem zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding – je krijgt verschillende manieren en technieken aangereikt om de taal van de adem en het lichaam in te zetten in je werk met klanten.

Bij elk onderdeel is er een theoretisch deel en een praktisch deel, waarin je veel gaat oefenen met je medecursisten en door mij en Jolien intensief begeleid wordt. Doel van deze opleiding is dat je je eigen stem  en adem op allerlei vlakken verkent en leert inzetten bij je persoonlijke ontwikkeling en in je werk met je eigen klanten.

Na de opleiding Holistisch Adem&Stem Coach

Na het volgen van de opleiding Holistisch Adem&Stem Coach ontvang je het diploma Holistische Adem& Stem Coaching en ben je in staat om de tools van adem, stem en lichaamsbewustzijn in te zetten in jouw werk met mensen.

Praktische informatie Opleiding Holistisch Adem&Stem Coach

Data: woensdag 3 juni, 17 juni, 1 juli, 16 september, 7 oktober, 4 november,  2 december 2020, 13 januari, 10 februari en 10 maart (examen) 2021.
Tijd:  10.00 – 17.00 uur
Locatie: ’t Hart op Zolder, Schalkwijk (vlakbij Houten/Utrecht)
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers (opleiding gaat door bij minimaal 6 deelnemers)
Kosten: € 1644,–  (exclusief 21% BTW)

Aanmelden of meer informatie?

Wil je meer informatie of graag overleggen of de opleiding tot Holistisch Adem&Stem Coach past voor jou? Neem gerust contact met me op, ik bespreek graag de mogelijkheden met jou.

 e-mailzingjeeigenwijs@gmail.com
telefoon06 53171756 (Monique)

Be a voice not an echo (Albert Einstein)