Oude patronen doorbreken?

 Oude patronen doorbreken?

 
Ik hoor het mijn klanten zó vaak zeggen: ik moet oude patronen doorbreken. En ikzelf ken dat gevoel natuurlijk ook zo goed.
Het zijn die Old Devil valkuilen, waar we ons hele leven al intuinen, he? Die gekke dingen die je denkt “overwonnen” te hebben en die dan toch ineens weer opduiken.
 
Voor mijzelf is eten al zo ongeveer 40 jaar een dingetje… ik heb heel veel jaren gegeten niet om mezelf te voeden, maar om niet te hoeven voelen. En hoewel het me eindelijk gelukt is blijvend 30 kilo af te vallen en eindelijk op een andere, liefdevolle manier om te gaan met eten is het patroon niet verdwenen. Want als ik me echt “overwhelmed” voel en het gevoel heb dat ik het niet kan of niet durf, ligt het echt nog op de loer. Wil ik een zak dropjes achter elkaar opeten, en ook nog de chips… èn ‘s-avonds pizza. Niet omdat ik er zin in heb, maar omdat ik niet wil voelen.
Oude patronen doorbreken dus…. Hoe dan?
 

Er is een makkelijkere manier

 
Nou, eigenlijk is het minder moeilijk dan we denken. Want het gaat eigenlijk niet om iets doorbreken. Dat klinkt al als hard werken… dat je met een bijl en een hakhamer die patronen moet aanpakken, zoiets. Not very glamorous, als je het mij vraagt 😉
 
Wat we vaak vergeten, is dat er een slimmere manier is. Efficiënter ook en zeker more feminine en more sensuous.
 
Nieuwe patronen creëren!
 
En dat kun je alleen maar doen, als je NU al gaat voelen en belichamen wie de vrouw is die jij graag wilt zijn. De vrouw die die oude patronen helemaal niet meer nodig heeft.
 

Verlangen: zoveel leuker en moeitelozer

Nieuwe patronen creëren gaat stapje voor stapje – eigenlijk niet anders dan hoe je je oude patronen hebt gecreëerd. Elke dag doe je iets een beetje, en steeds een beetje meer en voilá: een nieuw patroon.
Het voordeel van nieuwe patronen creëren in plaats van oude patronen doorbreken is dat het veel leuker is om te doen. Want je ziet, voelt en leeft de versie van jezelf die je wèl graag wilt zijn. In plaats van de versie van jezelf die nog patronen moet doorbreken.
 
Verlangen werkt zoveel krachtiger, moeitelozer en vreugdevoller dan straffen.
 
Probeer het maar eens: voel eens helemaal in elke vezel van je lijf wie je zou zijn als je die oude patronen doorbroken hebt. En vraag je dan eens af: welke patronen houdt die vrouw er op na? Dan hoef je dat alleen maar elke dag een beetje, en steeds een beetje meer te doen. En voilá: ze is er, die vrouw van de nieuwe patronen.

Let’s chat Soul to Sassy

 
Dat kun je zelf doen, of je kunt mij vragen je te coachen… om te zorgen dat je saboteurs niet de kans krijgen je nieuwe patronen te vernietigen voor ze ook nog maar een kans hebben gekregen het levenslicht te zien. Dan moet je het nog steeds zelf doen… maar dan doe je het niet meer alleen. Dan help ik je helder krijgen wie jij graag wilt worden en hoe je haar stap voor stap kunt gaan belichamen. En ik leer je onderhandelen met je saboteurs… zodat je over een paar maanden wèl dat nieuwe patroon hebt gecreëerd en in de nieuwe versie van JIJ kunt stappen.
Maak een afspraak met me voor een gratis online Soul to Sassy Chat – ik denk graag even met je mee hoe het jou wèl gaat lukken. Zie de link hieronder om een afspraak rechtstreeks in mijn agenda te boeken.
 
Keep growing & expanding… into the most beautiful YOU. The You you were always meant to be.
 
Monique van der Hoeven
Sparkly Silver Vixen bij Soul to Sassy