Over mij en mijn eigen-wijs

Over mij en mijn eigen-wijs

Wat leuk dat je nieuwsgierig naar me bent!

Mijn naam is Monique van der Hoeven, ik ben de oprichter en eigenaar van Zing je Eigenwijs en ik leef inmiddels ruim een halve eeuw op deze bijzondere wereld en dat vind ik een geweldig  en Eigen-wijs avontuur…

Ik vertel je graag wat meer over mezelf… en over wat ik gedaan heb om te worden wie ik nu ben en te doen wat ik nu doe.

Maar nog liever maak ik persoonlijk kennis met je, zodat ik ook wat over jou te weten kom . Als je een afspraak wilt maken voor een gratis online gesprek van 30 minuten: dat kan – je kunt hier meteen een afspraak in mijn agenda boeken – zo kan ik ook jou leren kennen, want ik ben óók nieuwsgierig 😉

Maar misschien wil je eerst nog even wat meer weten over mij – dus daar gaan we:

Ik ben eigenwijs (hoe kan het ook anders 😉 –  professioneel klassiek zangeres  en performer geweest – eerlijk – (meestal) vrolijk – veelkleurig – dromer, o nee… Visionair! – Vissenvrouw – 1.68 meter – pro-aging – mezelf – intelligent – creatief – spontaan – mezzosopraan – her-story lover – altijd in ontwikkeling –  verslaafd aan rode lippenstift – confronterend (maar liefdevol ;-)) – Witte Hond toon 3 – gezellig –  (hoog)gevoelig – altijd op zoek naar inspiratie – open – dankbaar – tante – soms dramatisch – dochter – vrijheidsliefhebber – al een beetje wijs – Limburgse – filosofisch – vaak bang – en dús dapper –  ruim een halve eeuw op deze wereld! – op zoek naar nog meer (eigen)wijsheid – die ik haal uit mijn ziels-wijsheid… want ik geloof dat we iets bijzonders en unieks te doen hebben op deze aarde! Ja, jij ook… wij allemaal!

Ik hou van mezelf en mijn leven –  glamour – oude Hollywood-films – mijn familie – mijn stem – jouw stem –  alle stemmen – mijn lief –  het leven – Het Leven – rode lippenstift, vintage en modern – zon – Audrey Hepburn – veel ruimte om me heen – make-up en looks – het strand – latte macchiato’s – chocolade – make-up en beauty, de pro-aging versie – mensen die zichzelf laten zien en horen – Wie is de Mol – mensen blij met zichzelf laten zijn – katten – RuPaul’s Dragrace – mijn werk – dansen – mijn stem – mezelf ontwikkelen – kletsen – inspireren – lesgeven – taal – Marilyn Monroe –  woorden – wereldmuziek  – gezonde en eerlijke voeding – mijn vriendin – hoop en kansen – wandelen – glitters – witte wijn – Burlesque – alle kleuren rood en roze, oranje  – Queer Eye – terrasjes – de zee – mooie luchten – jurkjes – klassieke muziek – dansmuziek – inspireren – mensen laten zien hoe mooi ze zijn en hoe bijzonder! – me verbonden voelen – Drenthe – Spanje – Betty Boop – The Law of Attraction – somatic intelligence

Ik kan goed mijn visie verwoorden – groots denken – verbinden – bruggen bouwen – zingen – goed uitleggen – makkelijk aansluiten bij een ander – zielswensen herkennen – een veilige omgeving creëren – ruimte geven en bewaken zodat iemand iets in zichzelf helder kan krijgen – helder verwoorden waar het over gaat – mensen aanvoelen – mensen het beste in zichzelf laten zien – mensen uitnodigen het lef te hebben het beste van zichzelf te delen  — coachen – Holding Space – ondersteunen – buiten de lijntjes denken – verbanden leggen – krachten bundelen – genieten – lachen – dansen – de diva uithangen – vrouwen cheerleaden het beste van zichzelf te geven – dingen van alle kanten bekijken

Ik word niet zo blij van mensen die alles en iedereen de schuld geven  – zeuren – parachutespringen (denk ik ;-)) – spinnen – grijs weer (vooral als het dagenlang duurt) – roken – zwartgalligheid – cynisme – grote mensenmassa’s – uitlaatgassen – vis eten – pianospelen – enorme herrie – bouwwerkzaamheden – tijdgebrek – moeten haasten – onflexibel zijn – zweverigheid – met de massa meelopen – hoe onze prachtige Moeder Aarde er aan toe is – machtsspelletjes (die haat ik!) – manipulatie – oneerlijkheid

Nu weet je al een heleboel over me!

De rode draad door mijn leven: “Stel dat het wèl kan…??”

Ik werd geboren in 1968 in Drenthe, als dochter van Limburgse ouders… Ik heb in Spanje gewoond in mijn jeugd, in Barcelona en in Madrid, en ik begon mijn schooltijd op de Deutsche Schule in Barcelona. Ik was een vroege prater, ik hield van praten en vooral van het delen van mijn dromen… want ik zag als kind al hoe mooi de wereld zou kunnen zijn… wat er allemaal voor moois in mensen zit (als de maskers afvielen) en hoe bijzonder de tijd is waarin wij leven. Maar, dat zul je herkennen, er werd mij als snel verteld, dat ik beter niet te groot kon dromen… dat ik dan teleurgesteld zou raken, want het leven was geen sprookje.

Ik heb in Nederland VWO gedaan en vloog daar gemakkelijk doorheen… en toen kwam de logische stap: gaan studeren. Maar mijn eigen-wijsheid… en die vraag die toen al ergens in mij zat: “Stel dat ze ongelijk hebben? Dat het wèl zo kan zijn als in mijn droom? Dat het klopt wat ik voel en zie… die vraag: Stel dat het wèl kan, op mijn eigen manier?”. Ze deden me besluiten om naar de Philips secretaresse opleiding te gaan, ook dat ging soepel, en op mijn 19 zat ik daar als directiesecretaresse bij een gerenomeerd bedrijf met een goed salaris… Met vooral een gevoel: nee, dit is het niet… dit ga ik niet tot aan mijn pensioen doen.

Studeren dan toch maar, Spaanse Taal- en Letterkunde. En vervolgens nog HBO P&O… heel veel verschillende baantjes… als secretaresse, als P&O medewerker en tenslotte als coördinator vrijwilligers, het was leuk, het heeft me veel geleerd, maar geen van alle was, waar ik die vraag: Stèl dat het toch kan… op mijn manier… beantwoord zag.

Tot de dag dat ik een zangles cadeau kreeg voor mijn verjaardag. Ik wist het zeker – en de docente gelukkig ook – ik was zangeres. Alles heb ik uit mijn handen laten vallen – ik voelde aan alles dat dit een belangrijke stap was, dat dit een wens van mijn ziel was. En ik had het goed: ik werd na jaren studeren zangeres. Ik heb een prachtige carrière mogen hebben als professsioneel klassiek zangeres – ik heb op prachtige podia mogen zingen, ik heb zo ongelofelijk veel geleerd over mezelf, mijn lichaam, het publiek, over samenwerken, over muziek, en natuurlijk over mijn stem. Het optreden leidde tot lesgeven – want ik kreeg regelmatig na mijn concerten de vraag of ik ook les gaf… ik ben het gaan doen en het was heerlijk! Werken met andere stemmen, hun schoonheid en uniek zijn naar voren helpen brengen … ik voelde (en voel!) er een groot “JA” bij.

Benieuwd naar hoe ik klonk in die tijd? Hier kun je me beluisteren:

Zo’n mooi werk en toch was daar: de burnout.

En op een dag was hij daar: de burnout… Hoe dat nou kon? Ik deed toch het meest geweldige werk van de wereld? Ik was nota bene zangeres, zo ongeveer de droom van ieder mens, ik had betaalde concerten, het ging me best makkelijk af allemaal… Of toch niet?

De zoektocht begon toen pas echt… want als dit het niet was, wat was dan de bedoeling?

Al snel kwam ik er achter, dat mijn zingen eigenlijk vooral zo goed ging, omdat ik er heel goed in was om aanwijzingen van een ander op te volgen. Mijn lichaam snapte zingen gewoon heel goed, mijn stem deed wat er gevraagd werd… ook muzikaal begreep mijn lichaam wat de bedoeling was.

Maar het was niet ik… ik was het niet. Niet echt… want ik deed wat anderen van mijn vroegen en ik was dag en nacht bezig te voldoen aan een beeld wat ik had van mezelf, of waarvan ik dacht dat anderen het van mij hadden.

Mijn zangcarrière heb ik stopgezet – van de ene op de andere dag heb ik mijn agenda leeggeveegd, andere zangeressen namen mijn concerten over. En ik ben naar binnen gekeerd, naar mezelf, om eens heel goed naar mijn innerlijke stem te luisteren. Naar mijn stem… mijn eigen-wijs.

Mijn lespraktijk die goed liep heb ik gelukkig kunnen behouden… ze leerde me heel veel en ik genoot van het werken met mensen en hun prachtige stemmen. Sterker nog, ze heeft me enorm geholpen om helder te krijgen wat ik hier op aarde nou wel te doen had.

Zing je Eigenwijs was geboren

En toen was Zing je Eigenwijs geboren – zomaar op een dag diende de naam zich aan.

Zing je Eigenwijs is met mij meegegroeid… van zanglespraktijk naar coachingspraktijk, waar ik mensen coachte in hun persoonlijke ontwikkeling door middel van zingen. En verder, naar spreekstem op je eigen-wijs, naar presenteren op je eigen-wijs, voor ondernemers… naar Personal Branding met je Eigen-Wijs… moeiteloos, gewoon zoals jij bent. Naar Complete Expressie met stem, zingen, spreken, lichaam, lichaams- en gezichtsexpressie en hoe jij jezelf graag presenteert… Naar Feminity in the Spotlight. 

Zing je Eigenwijs is inmiddels voor mij een platform om – samen met de vele bijzondere en dappere mensen met wie ik mocht en mag werken – de wereld mooier te maken! Want inmiddels heb ik geen twijfel meer over mijn visie: ik wéét dat het kan. Dat die wereld er al is: een wereld waarin diversiteit een ongelofelijk belangrijk iets is, waarin ieder mens een unieke expressie van zichzelf mag zijn. Waarin we onze stem, ons verhaal mogen delen op onze eigen manier. Zónder trucjes… zónder dat een ander jou vertelt hoe je dat moet doen. Maar zoals jij diep van binnen, in jouw ziel, wéét hoe jij dat moet doen…

Net als ik dat wist… en weet.

Het enige wat je nodig hebt, is voor jezelf de vraag durven stellen, of want anderen jou vertellen wel klopt.. Of jouw eigen-wijsheid misschien niet toch wijzer is.. in elk geval voor jou.

En over hoe jij stem kunt geven precies áán die eigen-wijsheid. Op jouw Eigen-wijze manier.

Laten we persoonlijk kennismaken!

over mij en mijn eigen-wijsJij bent niet voor niks op deze pagina over mij en mijn eigen-wijs. Jij hebt een vraag of een wens met betrekking tot jouw stem.  Jij voelt dat het tijd is voor eigen-wijsheid… de jouwe. En waarom zou je dan nog wachten, waarom zou je niet meteen dapper zijn en een afspraak met me maken?

Met deze knop boek je een gratis online gesprek met me van 30 minuten – zo kun je kennis met me maken en wie weet mag ik iets voor je betekenen!

Maar misschien wil je ltoch iever nog wat meer lezen over waarin ik je bij Zing je Eigenwijs kan begeleiden. Kijk dan hier voor het actuele aanbod:

Coachingsaanbod Zing je Eigenwijs

Levenservaring die klinkt!