Podiumklassen (zang & theater)

Podiumklassen (zang & theater)

Podiumklassen

Sinds 2008 organiseer ik bij Zing je Eigenwijs al podiumklassen voor zangers van alle niveaus. Deze groepen worden – anders dan bijvoorbeeld in onze zangretraites – wel ingedeeld op ervaringsniveau. Zingen vanuit jezelf, in verbinding met jezelf, en van daaruit samen met andere zangers en uiteindelijk voor een publiek. Gezien en gehoord worden zoals jij bent, met jouw talenten en unieke expressie is één van de meest bekrachtigende en groei-gevende ervaringen die je als mens kunt meemaken in je leven! Bij onze podiumklassen staat precies dit centraal: dat jij met jouw eigenwijs(heid) iets unieks te delen hebt met de wereld en dat jij dat op jouw manier mag doen. Wij helpen je om die eigen-wijsheid te vinden in jezelf en haar te gaan vertrouwen en te durven volgen. En van daaruit natuurlijk hoe jij haar op de meest authentiek manier de wereld in kunt sturen met je stem en presentatie.

In onze podiumklassen zitten maximaal 10 zangers, zodat elke zanger de ruimte en de aandacht krijgt die elke Eigen-wijs volgens ons verdient!

 

Podiumklas beginnende solisten

Er zijn podiumklassen voor startende solo-amateurzangers – in een korte cursus van 6 maanden leer je alle in- en outs van op jouw manier gaan zingen samen met anderen èn voor een publiek.  We maken gebruik van eigen gekozen liedjes en eenvoudige theatertechniek en regie. Ben jij een zanger(es) die al een poos zangles heeft en/of zing je al een tijdje in een koor en wil je wel eens wat meer dan dat? Dan is een podiumklas een goede stap voor jou. We starten eind oktober 2019 met een nieuwe groep. Heb je interesse, dan kun je alvast contact met me opnemen daarover, zodat ik je wat meer informatie kan geven en je alvast op de lijst kan zetten.

Podiumklas voor zangers met enige ervaring

We hebben podiumklassen voor mensen die al eerder groepslessen volgden – voor hen is een podiumklas een vervolgstap in wat ze al geleerd hebben over het laten klinken van hun eigen-wijs. Heb je al ervaring in optreden voor publiek en/of meespelen in een voorstelling, dan is deze podiumklas mogelijk voor jou de juiste stap. We starten begin december 2019 met een nieuwe groep, die aansluit op de groepslessen die in het eerste deel van dit seizoen weer van start zijn gegaan.

Jaartraining opera/muziektheater voor gevorderde amateurzangers

Ben je een gevorderde amateur-zanger en wil je je verder ontwikkelen in optreden en solistisch zingen? Dan hebben we de jaartraining voor gevorderde amateurzangers. In deze training werken we samen met pianist Cleem Determeijer, zodat je ook kunt werken aan het samenwerken met een professionele pianist. Je vindt hier meer informatie over de eerst-volgende podiumklas voor gevorderde amateurzangers.

Docenten podiumklassen

Jolien en Monique

 

Alle podiumklassen worden gegeven door mijzelf en Jolien Dalenberg. Jolien zorgt voor lichaamsbewustzijn, helpt je tijdens het zingen en spelen ontspannen te blijven en aanwezig te blijven in je lichaam en geeft aan de start van elke training oefeningen die je helpen om gemakkelijker te leren en meer ontspannen aanwezig te zijn.

Voor de podiumklassen voor gevorderde zangers werken we samen met pianist Cleem Determeijer. Cleem is een zeer ervaren en geweldige begeleider, die zowel gespecialiseerd is in klassieke muziek als in lichtere genres.

Informatie over de podiumklassen

Neem gerust contact met me op als je meer wilt weten over onze podiumklassen – ik overleg graag met je of het iets voor je is en in welke groep je het best zou passen.

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

 

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)