Privé-zangles voor Kinderen in Utrecht

Privé-zangles voor kinderen in Utrecht

Zangles voor kinderen neemt bij Zang- en Theaterschool Zing je Eigenwijs een grote plaats sin. Zingen is voor kinderen iets waar ze meestal heel veel plezier aan beleven. Sommige kinderen doen het makkelijk en heel natuurlijk, andere kinderen vinden het wat lastiger. Vaak hangt het af van de voorbeelden die kinderen in hun omgeving horen. Het is in elk geval zo, dat elk kind kan zingen. Met zingen ontwikkel je muzikaliteit, taal, en natuurlijk de stem en de coördinatie met het lichaam en de adem. En niet te vergeten: je krijgt er zelfvertrouwen van en het wordt makkelijker om jezelf aan anderen te laten zien en horen.

Zangles voor kinderen
Zangles voor kinderen

Zing je Eigenwijs geeft al vele jaren met heel veel plezier en enthousiasme zangles aan kinderen – vanaf een jaar of 6 is het al mogelijk om op les te komen. Het is echt per kind verschillende wat een goed moment is om met lessen te beginnen – ouders hebben daar meestal heel goed kijk op en ik vind het verrassend leuk om te horen dat de meeste kinderen meestal zelf heel goed weten wat ze willen. Sommige kinderen weten al zeker dat ze graag privé-les willen, terwijl andere kinderen het leuker vinden om in een groepje te leren zingen. Het kan allebei! Op de pagina met filmpjes kun je alvast eens kijken en luisteren naar kinderen die je voorgingen met zangles bij Zing je Eigenwijs.

Wat doen we in privé-zanglessen voor kinderen?

In de lessen besteden we aandacht aan ademhaling en eenvoudige technische oefeningen, maar plezier in het zingen staat altijd voorop. Op die manier gaat het leren makkelijk en blijft het zingen ook op latere leeftijd leuk en wordt het niet de zoveelste verplichting voor een kind. Ik vind het belangrijk dat zingen leren in het eigen natuurlijke tempo  van het kind mag gaan, dan heeft het er een leven lang plezier van. Als het kind er aan toe is, maken we een begin met noten lezen en zing ik duetjes in de lessen. En zo wordt er op speelse en leuke wijze al ervaring wordt opgedaan met meerstemmig zingen.

Zingen met zelfvertrouwen
Zingen met zelfvertrouwen

Privé-les kan ook een uitstekende manier zijn om wat meer introverte of verlegen kinderen te laten wennen aan het zingen met iemand anders. Ik vind het heerlijk om ze te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen met hun stem en zang. En als ze het eenmaal durven met de juf is de stap om in een groepje te gaan zingen veel kleiner en verloopt die meestal moeiteloos.

Locatie en frequentie privé-les voor kinderen

De privé-zanglessen voor kinderen worden gegeven op een aantal passende locaties in Utrecht.  Voor de meeste kinderen is het fijn om 1 x per 14 dagen een les te volgen – dat geeft ruimte om rustig thuis met het geleerde aan de slag te gaan. In overleg is het ook mogelijk om wekelijks lessen te volgen – bijvoorbeeld als een kind wil gaan instromen in een groepsles of als er een wedstrijd of auditie wordt voorbereid. Kinderzanglessen duren 30 minuten.

Ik maak altijd eerst een afspraak voor een losse les, zodat we met elkaar kunnen kennismaken. Het is ongelofelijk belangrijk dat het kind het gevoel heeft dat het leuk en fijn voelt op zangles en dat het klikt met mij als juf. En het is fijn als jij als ouder kunt meebeleven hoe een eerste les in zijn werk gaat, want daar blijf jij natuurlijk bij.

Als we besluiten samen verder te gaan met de zanglessen, dan maken we verder afspraken over het vervolg van de zanglessen, de frequentie en de lesduur.

Privé-les met een vriendje of vriendinnetje

Samen op zangles
Beste zangvriendinnen

Het heet dan wel privé-les, maar dat wil niet zeggen dat je alleen op zangles komt. Als een kind het leuk vind om samen met een vriendje of vriendinnetje zangles te nemen, dan kan dat ook. Hiervoor gelden speciale tarieven.

Praktiche informatie zangles voor kinderen

Locatie: verschillende passende locaties in Utrecht
Lestijd:  op een middag, in overleg
Tijdsduur: 30 minuten
Lesgeld: € 24,50 per les

Wil je meer informatie of een afspraak maken?


– Bel: 06-53171756 (Monique van der Hoeven)
– Mail: zingjeeigenwijs@gmail.com