Privé-zangles voor Kinderen in Utrecht

Privé-zangles voor kinderen en jongeren 

Al heel veel jaren geef ik met veel plezier zanglessen aan kinderen, zowel op een theaterschool als in mijn eigen bedrijf Zing je Eigenwijs. Zingen is voor kinderen en jongeren iets waar ze meestal heel veel plezier aan beleven en wat de eigen expressie om die reden heel erg ten goede komt. Sommige kinderen doen het makkelijk en heel natuurlijk, andere kinderen vinden het wat lastiger. Vaak hangt het af van de voorbeelden die kinderen in hun omgeving horen. Het is in elk geval zo, dat elk kind kan zingen. Met zingen ontwikkel je muzikaliteit, taal, en natuurlijk de stem en de coördinatie met het lichaam en de adem. En niet te vergeten: je krijgt er zelfvertrouwen van en het wordt makkelijker om jezelf aan anderen te laten zien en horen.

Op dit moment heb ik voor seizoen 2019/2020 nog heel beperkt ruimte voor zanglessen voor kinderen – de mogelijkheden die er zijn zijn op donderdagavond in Utrecht Voordorp (1 plaats vrij) en op vrijdagmiddag in Utrecht Leidsche Rijn (2 plaatsen vrij). 

En ik vind het belangrijk, dat je dat op je eigen manier mag doen: we gaan niet proberen een introvert kind extravert te maken, maar juist werken met de kwaliteiten die introvertie met zich meebrengt, zodat die beter voor het voetlicht komen. Je mag dus zingen op je Eigen-wijs!

Zangles voor kinderen
Zangles voor kinderen

Vanaf een jaar of 6 is het al mogelijk om op les te komen. Het is echt per kind verschillende wat een goed moment is om met lessen te beginnen – ouders hebben daar meestal heel goed kijk op en ik vind het verrassend leuk om te horen dat de meeste kinderen meestal zelf heel goed weten wat ze willen. en welke liedjes ze fijn vinden om te zingen.

Wat doen we in privé-zanglessen voor kinderen en jongeren? 

In de lessen besteden we aandacht aan ademhaling en eenvoudige technische oefeningen, maar plezier in het zingen staat altijd voorop. Op die manier gaat het leren makkelijk en blijft het zingen ook op latere leeftijd leuk en wordt het niet de zoveelste verplichting voor een kind. Ik vind het belangrijk dat zingen leren in het eigen natuurlijke tempo  van het kind mag gaan, dan heeft het er een leven lang plezier van. Als het kind er aan toe is, maken we een begin met noten lezen en zing ik duetjes in de lessen. En zo wordt er op speelse en leuke wijze al ervaring wordt opgedaan met meerstemmig zingen.

Zingen met zelfvertrouwen
Zingen met zelfvertrouwen

Privé-les kan ook een uitstekende manier zijn om wat meer introverte of verlegen kinderen te laten wennen aan het zingen met iemand anders. Ik vind het heerlijk om ze te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen met hun stem en zang. En als ze het eenmaal durven met de juf is de stap om in een groepje te gaan zingen veel kleiner en verloopt die meestal moeiteloos.

Locatie en frequentie privé-les voor kinderen

Op dit moment heb ik voor seizoen 2019/2020 nog heel beperkt ruimte voor zanglessen voor kinderen – de mogelijkheden die er zijn zijn op donderdagavond in Utrecht Voordorp (1 plaats vrij) en op vrijdagmiddag in Utrecht Leidsche Rijn (2 plaatsen vrij). 

Ik maak altijd eerst een afspraak voor een losse les, zodat we met elkaar kunnen kennismaken. Het is ongelofelijk belangrijk dat het kind het gevoel heeft dat het leuk en fijn voelt op zangles en dat het klikt met mij als juf. En het is fijn als jij als ouder kunt meebeleven hoe een eerste les in zijn werk gaat, want daar blijf jij natuurlijk bij.

Als we besluiten samen verder te gaan met de zanglessen, dan spreken we een traject van 10 lessen af, om de 14 dagen.

Privé-les met een vriendje of vriendinnetje

Samen op zangles
Beste zangvriendinnen

Het heet dan wel privé-les, maar dat wil niet zeggen dat je alleen op zangles komt. Als een kind het leuk vind om samen met een vriendje of vriendinnetje of een broertje of zusje, zangles te nemen, dan kan dat ook. Hiervoor gelden speciale tarieven.

Praktiche informatie zangles voor kinderen

Locatie: Utrecht Voordorp (donderdagavond nog 1 plaats vrij), Utrecht Leidsche Rijn (vrijdagmiddag, nog 2 plaatsen vrij)
Lestijd:  donderdagavond (Voordorp) of vrijdagmiddag (Leidsche Rijn)
Tijdsduur: 30 minuten
Lesgeld: € 28 per les

Wil je meer informatie of een afspraak maken?


– Bel: 06-53171756 (Monique van der Hoeven)
– Mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)