Puur jezelf, Gewoon omdat niemand anders dat kan zijn

Puur jezelf, gewoon omdat niemand anders dat kan

 
Het klinkt heel “open-deur-achtig” misschien: gewoon puur jezelf zijn, omdat niemand anders dat kan. En toch is het een waarheid, die maar weinig vrouwen leven!
 
We laten onze puurheid meestal helemaal niet zo zien namelijk. Omdat we in onze expressie tòch nog te vaak in de oude valkuil trappen, dat een ander eigenlijk bepaald hoe jij er uit ziet, hoe je je gedraagt, wat wel en niet “done” is.
 
En als jij nu denkt: maar ik ben wèl mezelf. Dan begin ik met je toejuichen… je te vieren, je uniekheid en je puurheid! Want JA! Je bent jezelf, dat kan niet anders. En je hoeft er eigenlijk niets voor te doen.
 
Maar zeg eens heel eerlijk: hoe vaak denk jij toch even strategisch, als je iets zegt of juist niet zegt, als je iets wel of niet aantrekt, als je iets wil delen in vol enthousiasme? Hoe vaak gaat er toch even door je heen: “wat zullen ze denken”? Of iets wat daar op lijkt.
 
Je bent niet de enige… sterker nog, ik denk dat er geen vrouw op de wereld is, die niet eigenlijk zelfs eerder aan anderen denkt dan aan zichzelf. Het is ons letterlijk met de paplepel ingegoten. En dat is zoals het is… maar het hoeft niet zo te blijven. Want je kunt ervoor kiezen om jezelf te trainen, om wèl altijd en overal op die eigen-wijsheid ingetuned te zijn.

De illusie van perfectie loslaten

Een vrouw die altijd – of bijna altijd – op haar eigen-wijsheid is ingetuned, leeft in het nu. Ze is aanwezig in haar lichaam, ze be-leeft haar leven. Ze spreekt vanuit heelheid en niet vanuit een deel van zichzelf. Ze voelt haar emoties en gevoelens en ziet dat het richtingaanwijzers zijn op haar pad. Zo’n vrouw leeft vanuit haar Heelheid… vanuit de Volledige Vrouw die ze werkelijk is. Een vrouw met alle potentie en mogelijkheden, een vrouw die doorziet dat het patriarchale systeem een gevangenis voor vrouwen – en nog veel meer groepen mensen – heeft geschapen. En dat het aan haar is, of ze nog in die gevangenis wil leven of niet.
Zo’n vrouw die als ze binnenkomt, meteen opvalt. Zo’n vrouw aan wie alles klopt… de binnenkant, haar stem, de buitenkant. Niet omdat ze perfect is… integendeel. Het komt omdat ze de illusie van perfectie heeft losgelaten. Omdat ze niets anders meer is dan puur zichzelf.
 
En weet je? Zo’n vrouw ben jij ook… dat zijn we allemaal. Ik hoop dat je jezelf steeds meer toestemming geeft om haar te zijn, haar uit te drukken. En dat we elkaar dragen en steunen daarin, als vrouwen.
Het is iets wat we het allerbeste in een groep doen, een groep met vrouwen die als een spiegel zijn voor onze schoonheid van authenticiteit. Een spiegel van diversiteit en inclusiviteit…. die ons laat zien en voelen, hoe we allemaal wonden hebben van vele jaren, vele vrouwenlevens, geloven dat we niet goed genoeg zijn.
We zijn perfect… puur als onszelf!
 
Monique van der Hoeven
Zing je Eigenwijs
 
Voel jij dat je een community van vrouwen om je heen zou willen om jouw saboteurs het zwijgen op te leggen? Om jou toe te juichen, te vieren, te spiegelen en te dragen in jouw proces naar heelheid als vrouw? Niet alleen van binnen, maar juist in jouw expressie… in jouw authentiek gezien en gehoord worden? In mei start ik met een nieuwe online groepstraining Expressing Feminine Leadership. Resoneert het met je? Dan nodig ik je vanuit mijn hart uit, een afspraak met me te maken voor een gratis online ontdekkingssessie, zodat we kunnen praten over authentieke vrouwelijke expressie en over het traject. Zodat we kunnen invoelen of dit mogelijk voor jou een goede stap kan zijn. 
 
Je kunt hier direct een afspraak in mijn agenda inplannen daarvoor: