Stemcoaching basistraject

Stemcoaching basistraject

 

Stemcoaching basistraject
Jouw stem is je allerbelangrijkste, allermooiste en meest rakende communicatiemiddel

 

Je stem, het is je allerbelangrijkst en vooral ook allermooiste, meest directe en diep-in-het-hart-rakende communicatiemiddel. Ze is een onderdeel van jouw totale expressie als mens, ze is uniek, bijna net zo uniek als je vingerafdruk. En dus net zo uniek als jijzelf.

En toch: heb jij ooit geleerd hoe je haar volledig kunt inzetten en al haar aspecten kunt benutten? Waarschijnlijk, als je bent zoals de meeste mensen, is het antwoord: nee. Je hebt dus een prachtige, schitterend mooie toolbox gekregen bij je geboorte, die je min of meer ongeopend in de kast hebt gezet.

Ik vertel je graag alvast wat meer over het Basistraject Stemcoaching:

Het is tijd om jouw unieke toolbox  – die bestaat uit o.a. het timbre van je stem, je ademhaling, de resonantie van je stem,  stemvolume, toonlandschap, verbinding met jouw emotionele kanaal – eens uit de kast te halen, af te stoffen en op te poetsen. Zodat jouw stem jouw grootste communicatie-kracht wordt. Precies zoals ze is bedoeld! Om te verwoorden, ter verklanken, wie jij werkelijk bent en wat je hier op aarde te doen hebt…

Voor wie is het basistraject stemcoaching

Veel van mijn stem-coachingsklanten zijn vrouwelijke ondernemers, die merken dat ze op stem-gebied het nodige laten liggen in de communicatie met klanten, potentiële klanten (verkoopgesprekken en pitches), presentaties en het geven van workshops. Die merken dat ze eigenlijk helemaal niet zo blij zijn met hun stem, omdat ze gewoon niet gehoord worden.  Die merken dat ze nerveus zijn over hoe ze zich verbaal presenteren en die soms zelfs zo zenuwachtig worden van het idee iets voor publiek te moeten vertellen, dat ze dat stuk maar helemaal uit de weg gaan. En dat is jammer! Heel erg jammer, want stuk voor stuk hebben ze een prachtig produkt en een prachtig bedrijf, of, als ze geen ondernemer zijn, een heel mooi verhaal wat gehoord en gedeeld mag worden. Eeuwig zonde dus als dat verhaal binnen blijft en jij het nooit met de wereld zult delen. Of alleen op papier en niet met jouw precies daarvoor ontworpen communicatiemiddel: jouw eigen unieke stem. Zoals Dr. Wayne Dyer zo prachtig zei: “Don’t die with your music still inside you”.

Don’t die with your music still inside you

Ik wil zo graag gehoord worden!

Niet gehoord worden – dat is een van de meest voorkomende vragen die ik krijg van klanten: wat kan ik doen om beter en vaker gehoord te worden?  Om niet te hoeven gaan trekken en sjorren, om niet te hoeven gaan schreeuwen, maar om gewoon met mijn boodschap, om gehoord te worden om wie jij bent.

Terecht wil je gehoord worden, want jij hebt een belangrijke boodschap te delen! Met die boodschap, met jouw product of dienst maak jij immers de wereld een stukje mooier. En dat heeft ze heel, heel hard nodig… dus ja, jouw stem mag – moet- ook gehoord worden!

Gehoord worden heeft alles te maken met je stem met de juiste intentie gebruiken, maar zeker ook met weten hoe je stem werkt en weten wat er allemaal in jouw stem-toolbox zit en hoe je dat in kunt zetten.

Wat mij betreft is dat geen kwestie van trucjes en slimme weetjes, maar een kwestie van afstemmen en weer helemaal gaan belichamen en beademen van jouw stem. Dan gaat al heel veel vanzelf, dan wordt jouw stem weer wie jij bent in klank en gaat het weer als een eenheid voelen. Dan gaat het rustig en veilig voelen haar in te zetten om jouw gevoel, jouw verhaal te laten klinken.

Inhoud basistraject stemcoaching

In het basistraject stemcoaching leer ik je in 6 sessies hoe jouw stem werkt en hoe ze vóór jou gaat werken. Hoe ze je als communicatiemiddel weer jouw meest directe instrument wordt, precies zoals ze is bedoeld. Hoe je wie jij bent – introvert, extravert, druk, rustig, vol verhalen, stil – kunt laten klinken, op jouw manier.

We gaan kijken naar de stemtools die jij in je toolbox hebt, we kijken hoe ze werken en hoe je ze gemakkelijk kunt integreren in jouw dagelijkse stemgebruik.  We kijken naar je stem en je persoonlijkheid en stemmen die perfect op elkaar af. Zodat je er bijna ongemerkt veel mee kunt oefenen en het gebruiken van je natuurlijke stem met al haar mooie aspecten een gewoonte wordt.

Maak magie met jouw stem

Na deze zes sessies zul je jouw stem-toolbox zeker niet meer op de plank in de garage laten staan – je zult in staat zijn je stem op een veel vollediger manier in te zetten in jouw leven.  Je hebt kennis gemaakt met de magie van jouw eigen stem! En je hebt ervaren hoe geweldig leuk het is om gewoon als jezelf te mogen klinken, hoeveel wegen het opent naar verdere persoonlijke groei.

Wil je meer leren over je stem, dan zijn er verschillende vervolgtrajecten mogelijk: vervolgtraject stemcoaching, zangcoaching, een traject “Ondernemend met je stem”, “Jouw stem op het podium”. Ook verzorg ik  -samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg – jaartrainingen voor mensen die hun stem en de persoonlijke groei die daarmee gepaard gaat verder willen ontwikkelen en daarmee willen oefenen in een kleine, vaste groep (training start in september 2019),

Praktische informatie Stemcoaching Basistraject

Het Basistraject Stemcoaching bestaat uit 6 sessies van ongeveer 1 uur. Deze sessies vinden wekelijks plaats in mijn praktijk aan huis in Utrecht.

Op dit moment is er ruimte voor een basistraject stemcoaching op de maandagmiddag,  woensdag-, donderdagmiddag, of vrijdagochtend (maart 2019).

Kosten voor het basistraject stemcoaching: € 96 per sessie (inclusief 21% BTW), in totaal dus € 576,–. De factuur daarvoor mag, in overleg, in 2 termijnen worden betaald.

Meer informatie of afspraak maken?

Wil je meer informatie over een basistraject stemcoaching of wil je een afspraak met me maken? Mail of bel me dan gerust:

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com
tel.: 06 53171756 (Monique)

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)