Testimonials Zing je Eigenwijs

Testimonials Zing je Eigenwijs

Lees hieronder een aantal testimonials die ik bij Zing je Eigenwijs mocht ontvangen van klanten, leerlingen en deelnemers aan cursussen en trainingen:


Chantal, België (deelneemster zomerweek Zang & Body-awareness juli 2018)

“De week blijft nog hangen.
Zoveel fijne mensen ontmoet en zo fijn samen gezongen.
Vooral het zingen zonder presteren en mogen falen waren bevrijdend voor me.
Ik mis het
Ik mis de groep
Ik mis jullie
Ik hou deze dagen dicht bij me
Koester ze
Omarm ze”

Andrea, Zwitserland (deelneemster zomerweek Zang & Body-awareness juli 2018)

“In deze mooie en liefdevolle zangweek ondersteunden bodyawareness en adem mijn stem. Ik voel (nog steeds) in mijn hele licham hoe mijn klank gedragen wordt en hoe ik beter op de bodem sta.”


Lonne (deelneemster zomerweek Zang & Body-awareness juli 2018)

“Het was een heerlijke week. Mijn stem bloeide open. Adem en ziel kwamen tot rust, door de hitte heen. Ik leerde veel van Moniques constante aandacht voor `zingen vanuit je kern’ bij de sololessen. En van haar aandacht voor het overbrengen van de inhoud/betekenis van je lied door verandering van je stemvolume, je klank, gebaren.  Joliens blik, uitleg van ademzones, laten voelen van hoe weinig energie ademhalen kost vond ik prettig en inzichtelijk.”


Lisette (deelneemster zomerweek Zang & Body-awareness juli 2018)

“Het is voor mij de 3e keer dat ik mee doe aan een meerdaagse, en elke keer is het weer anders. Ik kom steeds weer een stapje verder in het vrijuit zingen, met hart en ziel. De combinatie van zang en body-awareness is vor mij goed, de bewustwording van spanning in je lichaam, en bij ontspanning komt er veel meer klank uit. Heel mooi om te ervaren.

Als het kan ga ik zeker nog een keer. Sterker nog, ik heb mij al opgegeven om tussen Kerst en Oud & Nieuw weer mee te doen. Ik ga een mooi nieuw lied uitzoeken om te zingen, daar kan ik nu al van genieten”


Muriel (deelneemster zomerweek Zang & Body-awareness juli 2018)

“Het was vermoeiend  ( vooral ook door de warmte)maar Ik heb genoten. Jullie tips draag ik bij me. Ik ga echt proberen aardiger te zijn voor mijzelf en over mijn eigen stem.
Jullie zijn een goed  team samen.
Bedankt voor de inspirerende week en wie weet tot ziens.”

Ina (deelneemster Groepsles Zingen seizoen 2017-2018)

“Ik vind ook dat wij met zijn allen een goede groep zijn, het is veilig om je kwetsbaar op te stellen, dat maakt het ook mogelijk om stappen te zetten, die eigenlijk verder gaan dan het feitelijke zingen. Mooi vind ik dat.”


Cathelijne (deelneemster mini-challenge Stem & Eigenwaarde juni 2018)

“Het zijn fijne oefeningen, die me dichter bij mezelf brengen en me steeds meer laten voelen wat er van binnen speelt en wat gevoeld mag worden. En het doorvoelen dat het er mag zijn, maakt het makkelijker om begrip- en liefdevol voor mezelf te zorgen. Heel erg waardevol dus!”


Christel (zangworshop op locatie voor vriendinnengroep, juni 2018)

“Voor het vrijgezellenfeest van een vriendin die erg van zingen houdt, hadden we een workshop met Monique georganiseerd. We hebben ontzettend veel lol gehad en het was heerlijk om met elkaar te zingen. Monique heeft echt de gave om je op een fijne en subtiele manier je schulpje te helpen, ook als je vindt dat je niet kunt zingen of het niet durft. Uiteindelijk stonden we allemaal lekker te zingen en had de bruid een paar mooie solo’s met de tips die ze kreeg.”

 


Hanneke, juni 2018 (deelneemster mini-challenge Stem & Eigen-waarde)

“Ik merk inderdaad steeds meer hoe mijn stem bij mij hoort, ik zag het toch wel heel erg als een op zichzelf staand iets waar ik vooral met veel emotie totaal geen controle over heb… maar ik denk dat ik het anders moet zien, ze hoort juist zo bij mij dat emoties die ik ervaar invloed op haar hebben… dat vind ik mooi, om mijn stem nu van n andere kant te bekijken.”


Lydian, april 2018 (deelneemster online cursus Afstemmen op Zelfliefde)

“Fijn dat de oefeningen zo makkelijk te integreren zijn, het kost helemaal geen extra tijd”


Peggy, maart 2018 (deelneemster Ademworkshop Bevrijd je Adem)

“De dag van gisteren heeft me meer zelfvertrouwen gebracht en belangrijke zelfinzichten die me weer een stapje verder helpen in mijn ontwikkeling. Het was een fijne en zachte manier om aan mezelf te werken in een veilige omgeving! Heel erg bedankt”


Bianca, maart 2018 (deelneemster Ademworkshop Bevrijd je Adem)

“Een opening en dan 2 kanten op: toelaten en wegsturen. Helemaal open komt vast nog wel, maar die opening is al fijn. Super dank voor deze enerverende dag, wat een ervaring!!! Ik ben blij dat ik ja gezegd heb tegen mezelf!!!”


Annemieke, februari 2018 (deelneemster Ademworkshop Bevrijd je Adem)

“Ook ik vond het een mooie dag gisteren. Ik was volledig op mijn gemak en dus ontspannen, precies wat goed voor mij is nu.  Ik vond ook de herkenning fijn die we als deelnemers onder elkaar hadden. Dat ik kan zeggen dat ik me vaak op de aarde niet thuisvoel, en dat iedereen dat dan herkent, dat ik het niet hoef uit te leggen. Zo fijn! Door deze workshop weet ik: Zelfliefde is de sleutel en het komt goed! Een enorme opluchting en ook de kanteling van slachtofferschap naar zelf het heft in handen kunnen nemen. Het voelt echt zoveel krachtiger! Heel veel dank voor jullie liefdevolle aandacht en toewijding. Erg mooi om te zien met hoeveel passie jullie bezig zijn.”


 

Andy, februari 2018 (deelnemer Ademworskhop Bevrijd je Adem)

“Bedankt voor deze dag, ook aan Jolien. Ik heb het gevoel en de energie weer een beetje terug dat ik niet alleen mag en kan zijn voor mezelf, maar ook voor anderen.  Hoorde net dat een goede vriend van me er helemaal doorheen zit met angst en paniekaanvallen. Weet als geen ander wat hij doormaakt. Voor het eerst in jaren is er wat ruimte in mij om met hem mee te leven. Nog niet veel, maar wel ruimte. En ik kan mijn eigen sores beter “uitademen” om ruimte te creëren.”


Nelleke, januari 2018 ( adviesles zingen en privé traject zingen & hoogsensitiviteit)

“De 1e les vond ik nu al leerzaam, bedankt voor je eerlijke feedback en opbouwende input. Heel bijzonder”.


Bianca, december 2017 (deelneemster Winter zangmeerdaagse)

“Geweldig, overwhelmd, rustig en in balans en vrij! De meerdaagse heeft mij rust en balans in mijzelf gebracht. Het was niet alleen goed voor de stem en de adem, maar voor je hele body en zijn”


Lisette, december 2017 (deelneemster diverse meerdaagsen, ademcoachingstraject en groepsles zingen)

 


Andy,  december 2017 (deelnemer Kerstmidweek Zingen met Harpbegeleiding)

“Ontspanning, rust, veilig, verbondenheid en het heeft me wat meer zelfvertrouwen gebracht. Ik zou mensen aanraden om een meerdaagse Zang&Body-awareness te volgen om deze ervaring mee te maken.”


 

Iris, december 2017 (deelneemster Kerstmidweek Zingen met Harpbegeleiding)

“Plezier, meer zelfvertrouwen, ontpanning in je lichaam terwijl je zingt. Zingen in een fijne, veilige en rustige sfeer en ontdekken hoe je leuk voor een groep kunt zingen”


Saskia, december 2017 (deelneemster Kerstmidweek Zingen met Harpbegeleiding)

“Ondergedompeld in het zingen en ontspanning. Leuk om 3 dagen in een veilige groep bezig te zijn met zingen. Het is mogelijk om op je eigen (beginners) nivo te zingen en om je zelf uit te dagen met je eerse zangoptreden voor publiek. Sfeervolle winterlocatie!”


Lisette, december 2017 (deelnemer Kerstmidweek Zingen met harpbegeleiding)

“Het bijzondere was da het gewoon gebeurde. Niet echt geoefend en toch gezongen met harp. En soms kwam het er zomaar helder en duidelijk uit. Het is een vrolijke manier om aan jezelf te werken en grenzen te verleggen. De drempel is laag en jullie geven de juiste inspiratie en ontspanning”


Germine Janssens, december 2017 (harpiste bij de Kerstmidweek Zingen)

“Het was geweldig om te doen. Leuke groep, bevlogen begeleiders!”


Valerie, december 2018 (privé- traject ademcoaching)

“Dan kwam ik soms binnen met een hoofd vol “mist”  en dan was het alsof jij me een lantaarntje gaf, zodat dat mist kon oplossen en alles weer helder werd”


Karin, december 2018 (privé-traject zang- en stemcoaching)

“Thanks voor deze verrijking van mijn leven”


Ineke, december 2017 (deelnemer cursus Zingen voor Beginners)

“Je hebt mij deze cursus helemaal door het angst voor zingen heen geholpen door mij alleen te laten zingen. Het was door het duetten zingen al minder geworden, maar nu vind ik het zelfs heel leuk, dus ja, je had gelijk vanmorgen, ik vond het leuk.”


Saskia, november 2017 (deelnemer cursus Zingen voor Beginners)

“Weer een heerlijke zangles gehad vanochtend. Zo blij dat ik het zingen weer heb opgepakt. Heerlijk om m’n stem te (her)ontdekken en mezelf te verbazen in hoe makkelijk het er uitkomt. Fijn om les te krijgen, in een klein groepje dat veilig aanvoelt, door Monique van der Hoeven . Je leert zingen vanuit je lijf en hart.”


René, november 2017 (individueel ademcoachings-traject)

Fijn geweest, heerlijk om een paar ‘tools’ krijgen om thuis of op het werk ook mee aan de slag te gaan. Daarbij telkens door Monique erop gewezen dat ik van binnenuit het beste kan voelen wat bij me past. Dat wist ik natuurlijk wel, maar de bewustwording is via het ademtraject veel beter binnen gekomen. Het lichaam geeft op veel manieren signalen hoe je in het leven staat, via de ademcoaching ga je hier ook echt bewust mee aan de slag. En dat geeft ruimte & rust!”


Jim, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness)

“Voor mij was het een mini-vakantie, de 3 dagen leken wel 3 weken, ik ben zeer voldaan naar huis teruggekeerd, en ik ben vastbesloten weer vaker (samen) te zingen.” “De meerdaagse workshop vergroot de kans op teambuilding, geeft voldoende tijd voor herhaling en beklijven van nieuwe kennis en vaardigheden, en dus meer verdieping. Jolien en Monique zijn een koppel professionals met een hart van goud, met aandacht voor zowel de individuele deelnemers, als ook voor het groepsproces. Hoewel zij de regie in handen hadden, is er voldoende ruimte voor inspraak van de deelnemers en zijn zij één met het team”.

 

Nicolas, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness, privé-lessen zang en deelnemer Zomerweek Zingen met je Zelf)

“Ik verwachtte een herhaling van elementen van mijn eerste zangweek. Maar op de terugweg van de eerste dag moest ik al aan mezelf bekennen: ik was opnieuw geraakt. De eerste dag had me een fundamenteel inzicht opgeleverd, dat ik van heinde en verre niet had zien aankomen: De essentie van zingen is het uiten van je emotie. Zingen is connectie maken met wat daarbinnen leeft. De connectie naar buiten is alleen te leggen, door de connectie naar binnen te leggen”. “De oefeningen die de docenten tevoorschijn toverden, en terplekke improviseerden, op basis van wat ze zagen, waren zo goed gekozen, dat ze getuigden van grote kennis van het vak, in al haar facetten, maar ook van zeer professionele didactische vaardigheden. Want weten is één ding, iemand iets leren is een totaal andere tak van sport.”


Mienke, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness)

“Jullie wisten iedereen persoonlijk en positief te benaderen en te raken. Leuk om eens voluit de mogen zingen in zo’n mooie, grote ruimte en daarbij door Monique uitgedaagd te worden een stap verder te gaan. Waardevol, om eens op een andere manier bezig te zijn met zingen dan tijdens een koorrepetitie, te leren van de ervaringen van anderen, de combinatie van zang en lichaamsbewustzijn en de positieve deskundige benadering van Jolien en Monique”


Jeannette, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness)

“Een warm bad, veel verbinding, veel persoonlijke aandacht, veel afstemming. Een veilige bedding om voorzichtig volgende stapjes te zetten. Helemaal afgestemd op de persoonlijke behoefte. Het is vakantie: plezier, leerzaam, gezellig. In een woord FANTASTISCH gewoon ALLES”.


Judith, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness)
“Veel geleerd, fijne groep, meer durf, geloof in mezelf. Een aanrader om meer te leren over wat je kunt, jezelf overwinnen. Fijne begeleiding, gezellig!”


 

Ina, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness)
“Ik heb grenzen verlegd, we kunnen meer dan we denken. Ik heb zelfs geïmproviseerd! Iedereen die een nieuwe laag wil aanboren zou ik aanraden dit weekend te doen. Het is heel fijn om zoiets met een groep door te maken”.


Karin, oktober 2017 (deelnemer Herfstweekend Zang & Body-awareness)
“Mooi en bijzonder, heel spannend om op zoekt te gaan naar je eigen stem. Een reis die zo mooi begeleid wordt door Jolien en Monique.  Geweldig voor je ontwikkeling (persoonlijk), je laten horen, je laten zien, voor iedereen een eigen uitdaging. Bevrijdend! ”


Frederique, juli 2017 (deelnemer cursus Zingen voor Beginners)
“Heel erg bedankt voor de leuke lessen. Ik heb leuke uurtjes beleefd in een leuke groep en ook zeker heel veel geleerd”


Nicolas, juli 2017 (deelnemer Zomerzangweek Zingen met je Zelf)
“Heel goed, bevrijdend, leerzaam, onderhoudend, positieve energie, “ontdooiende werking”. Hele leuke en afwisselende oefeningen. Zeer prettige energie & ongelofelijke kundigheid docenten!”.


Lisette, juli 2017 (deelnemer Zomerzangweek Zingen met je Zelf)
“Blij, leerzaam, ontspannen, vrij… Meer vertrouwen in mijn stem, wat uitstraalt naar mijn lijf. Julliehalen er uit wat er in zit, zonder druk.”


Andrea, juli 2017 (deelnemer Zomerzangweek Zingen met je Zelf)
“Ik ben zo gelukkig dat ik hier kon zijn, met al deze lieve mensen. Deze week was een heel klankbad! Ik ervaar meer bodem en in het zadel zitten met mijn stem!”


Marjolijn, juli 2017 (deelnemer Zomerzangweek Zingen met je Zelf)
“Ontspannen spelen met je stem in een supermooie omgeving. Ik durf mijn zangtalent steeds meer te laten horen aan anderen. De combi van body-awareness is heel goed en fijn. Goede lessen door opbouwende kritiek en aanwijzingen”.


Simone, juli 2017 (deelnemer Zomerzangweek Zingen met je Zelf)
“Energie gekregen van het zingen. De combinatie met bodyawareness werkt goed voor mij om makkelijker te durven zingen. Er wordt serieus gewerkt, er wordt op de tijd gelet, ieder krijgt zijn/haar aandachtsmomenten en bovenal: jullie werken professioneel mèt humor, wat wens je nog meer?”


Imre, juni 2017 (deelneemster opera/muziektheaterklas gevorderde amateurs)

“Het is fantastisch om van uit de veilig situatie de stappen de kunnen zetten die bij je passen en je te kunnen ontwikkelen. Door de opbouw van de lessen wordt de spanning die je misschien zou hebben om voor publiek te zingen, steeds minder. Het samen zingen en muziek maken en bezig zijn met een voorstelling is heel motiverend en stimulerend.”… ” Daarnaast is de opbouwende feedback van jou Monique heel stimulerend en ook de positieve sfeer die je (we) hebben gehad tijdens de lessen en tijdens de voorbereiding.”


Esther, juni 2017 (deelneemster opera/muziektheaterklas gevorderde amateurs)

“Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de bijzondere ervaring, voor mij was het zingen van opera een droom die uitkwam en waar ik zeker mee door wil gaan. Zeker de laatste repetities leek het of alle puzzelstukjes ineens bleken te passen.”


Anne Margreet, juni 2017 (deelneemster opera/muziektheaterklas gevorderde amateurs)

“Monique coacht iedere deelnemer individueel en ze weet dat op zo’n manier te doen dat je vertrouwen in jezelf krijgt. Als iets niet meteen lukt, dan weet ze dat op een positieve manier om te buigen, zodat je verder durft met je stem”.


 

Ellen, juni 2017 (deelneemster mini-challenge Trots op je Stem)

“Het was een topweek!…al bewust bezig geweest met het toepassen van de oefeningen in de praktijk.”


Marlous, juni 2017 (deelneemster mini-challenge Trots op je Stem)

“Dank Monique, was een leuke week zo. Leuke tips en weer wat opgestoken.”


 

Ymkje, juni 2017 (deelneemster mini-challenge Trots op je Stem)

“Ik wil je graag een groot compliment maken over hoe de challenge is en in elkaar zit. Ik vind het echt te gek om te doen. Het zit heel goed in elkaar, de oefeningen zijn laagdrempelig en supereffectief en duidelijk, de filmpjes zitten goed in elkaar, alleen van de begintune word ik al blij! Haha. Goed over nagedacht!”


Jeannette, juni 2017 (deelneemster mini-challenge Trots op je Stem)

“En nu nog een voor jouw complimenten boekje Monique van der Hoeven: wat ben jij toch een fijne, motiverende, enthousiaste vakvrouw!”


Wim, juni 2017 (deelnemer mini-challenge Trots op je Stem)

“Wat mij betreft mag jij in jouw complimenten-boekje opschrijven dat wij onder de indruk zijn van jouw optreden, manier van presenteren en de helderheid van je stem, dit naast de begrijpelijke inhoud. Geweldig!”


Jolien, juni 2017  (inval-soliste operklas gevorderden 2016-2017)

“Het was een eer en een enorm genoegen om zo hier te mogen zingen. Dank je wel voor de vrijheid en het plezier die ik mede dankzij (en mezelf natuurlijk 😉 ) jou in al die jaren heb kunnen opbouwen. Je vermogen om in de schatten wat haalbaar is, te zien wat er in iemand zit en dat in behapbare stukjes aan te bieden zodat mensen echt kunnen groeien. Het vertrouwen dat je geeft, maar ook dat je prikkelt om de comfortzone te vergroten. Voeg daaraan toe een geweldige pianist (wauw, wat een droom die Debussy) en drie mede zangers met zoveel positiviteit, veerkracht en natuurlijk gewoon mooie (samen)zang. Zoals mijn vader na afloop enthousiast riep: Bravo!”


Cleem, juni 2017 (pianist/muzikaal leider operklas gevorderden 2016-2017)

“Vanavond de eindpresentatie gedaan van de Operaklas van Monique van der Hoeven.  Vier cursisten die ondanks alle tegenslagen een topprestatie hebben neergezet. Bravo Esther, Anne-Margreet, Imre en Jolien. Maar bovenal, bravo Monique!”


Jill, juni 2017 (deelneemster cursus Zingen voor Beginners deel 1 en 2)

“Nooit verwacht dat zingen zó leuk zou zijn en dat je er zo blij van wordt!”


Lia, juni 2017 (deelneemster cursus Zingen voor Beginners deel 1 en 2)

“Ik kan tòch zingen!”


Marjolijn, juni 2017 ( deelneemster cursus Zingen voor Beginners deel 1 en 2)

“”Dat kan ik niet”, wordt een overduidelijke, enthousiaste “ik kán het”!”


Peggy, juni 2017 (deelneemster mini-challenge Trots op je Stem)

“Ik vind het superleuk je challenge! Ik leer er veel van en op één of andere manier voel ik me heel vrij bij je…”


Maria, juni 2017 (deelneemster mini-challenge Trots op je Stem)

“En Monique ik vind je video’s ontwapend en met zoveel respect voor een ieder, prachtig! Ik kan niet wachten dat mijn kids op bed liggen dan kan ik met challenge twee beginnen.”


Noortje, juni 2017 (auditievoorbereiding kleinkunstopleiding – bij maar liefst twee opleidingen aangenomen!)

Bedankkkaartje van Noortje

“Ik wil je met dit kaartje graag nog eens hartelijk bedanken voor het begeleiden van mijn auditievoorbereiding! Met al je positiviteit, enthousiasme en bruikbare adviezen. Heeft me erg geholpen!”


Rianne, juni 2017 (Curus Zingen voor Beginners)

“Dankzij de cursus heb ik me op durven geven voor het ouderdkoor op school! Super veel zin in en heel erg bedankt dat je me over mijn angst heen hebt geholpen!”


Eveline, april 2017 (Workshop Adem, Stem & Lichaam)

“Fijne ongedwongen sfeer, ruimte voor eigen inbreng. Ik denk dat dit nuttig is in elk (werk)veld”


Deelneemster Workshop Adem, Stem & Lichaam, april 2017

“Om weer even tot jezelf te komen en bewust te worden van het belang van je ademhaling”


Leoni, april 2017 (Workshop Adem, Stem & Lichaam)

“Heel toegankelijk, koppeling met je eigen achtergrond wordt heel praktisch gelegd, geen ingewikkelde of zweverige oefeningen”


Deelneemster Workshop Adem, Stem & Lichaam, april 2017

“Leiding die vanuit het hart “les” geeft”


Julie, februari 2017 (privéles en cursus Zingen voor Beginners)

“Fijne les, fijne groep, bedankt dat je me steunt!”


Rianne, februari 2017 (Cursus Zingen voor Beginners)

“Zo’n bevrijding en echt een aanrader. Ik word er zo blij! Vanmiddag op de fiets zong ik een liedje dat we gister leerden. Mijn dochter, die voor me zat, draaide zich verwonderd naar me om en zei: “Heb jij gister zó mooi leren zingen?””


Noortje, mei 2016 (kinderzanglessen privé)

Iris (8jaar)
Iris (8jaar)

“Ik vind het heel knap dat je leerlingen mogen zijn wie ze zijn en dat je hen kunt zien om wie ze zijn, ieder met zijn eigen talent. Er zit nooit een waarde-oordeel in je les. Mijn meisjes groeien daarvan. Ze ervaren het zingen, omdat het gewoon heerlijk is om te doen. Bij jou worden ze altijd lekker blij. Ik heb ze echt nog nooit chagrijnig of teleurgesteld opgehaald. En dat al 3 jaar op een rij!”


Marcelle (deelneemster workshop Adem, Stem & Lichaam 2016)

“Ik wil jullie nog bedanken voor de mooie ochtend. Jullie weten een fijne sfeer te maken met zowel enthousiasme als acceptatie van alles wat er is, zonder dat het ‘zweverig’ wordt. Zo duidelijk te merken dat jullie echt leven wat je uitdraagt!
Ik merk dat het heel wat los heeft gemaakt. Zo kom ik elke keer een stapje dichterbij wat ik wil. Dank daarvoor”


 

Brigitte, moeder van Anissa (7) (musicalklas kinderen)
“Nog bedankt juf Monique. Anissa heeft erg van de uitvoering genoten. Vorig jaar kwam ze bij jou zingen als een bang muisje en nu heeft ze gewoon een solo gegeven voor al het publiek. Ik moest gewoon een traantje wegpinken…”


Anne Margreet 2016 (privé zanglessen en Eigenwijze muziektheaterklas voor gevorderden)

“Nogmaals heel hartelijk bedankt voor je coaching de afgelopen twee jaar! Ik heb veel geleerd – qua presentatie, en hoe je door ‘omdenken’ zelfs uit iets dat je in eerste instantie als negatief ervaart, een positieve lering kunt trekken waardoor je verder kunt.”


Testimonials
Bedankje ouders Estella

 


Astrid, 2016 (Eigenwijze muziektheaterklas gevorderden)

“Een fijne, positieve cursusleidster, die het beste uit ons weet te halen en nieuw vertrouwen geeft”


Eigenwijze Muziektheaterklas gevorderden, mei 2016

“Wat heb je een mooie rand rondom de muziekbeleving van ons, je cursisten, aangebracht”


Marijn, juli 2014 (privé zangles/zangtherapie)
Zelfs als je er zelf al jarenlang van overtuigd bent dat je niet kunt zingen, kan Monique je waarschijnlijk van het tegendeel overtuigen. Bij mij is het in ieder geval gelukt. Lucky me. Give it a try!


Jolien (groepsles zang, privé-les en operaklassen voor amateurs):
Het stond al een hele poos op mijn lijstje: zangles. Maar…. Ik durfde niet. Uiteindelijk gaan zoeken op internet naar zangdocenten in Utrecht. Eentje trok onmiddellijk mijn aandacht vanwege de uit het hart geschreven tekst op haar website. Dus ik trok de stoute schoenen aan, en benaderde Monique voor een les. Ik kon instromen in een basiscursus zang. Had ik ff mazzel… Daar ontdekte ik hoe leuk ik het vond om te zingen, maar ook dat ik het nog steeds verschrikkelijk spannend vond. Desalniettemin gaf Monique zoveel vertrouwen, dat ik verder gegaan ben met privé lessen. Vanwege haar enorme enthousiasme en haar nadruk op plezier en beleving tijdens het zingen, keek ik enorm uit naar de lessen. Ze kreeg me zelfs zover om deel te nemen aan diverse operaklassen en op te treden voor een groep mensen. Waar ik tot mijn verrassing enorm van genoot! En, waar ik, naast het plezier en het lef om mijn stem te laten horen, Monique ook heel dankbaar voor ben, is het bewustzijn dat ze me gaf. Bewustzijn van mijn eigen lijf, mijn gedachten en emoties. Hoe alles een is. Een cadeau waar ik nog elke dag ontzettend veel plezier aan beleef. Ik durf mijn stem te gebruiken, vanuit mijn eigen, bewuste zelf!”


 

Liesbeth, juli 2014 (privé zangles en liedklas)
Ongeveer 11/2 jaar geleden  begon ik met zanglessen bij Monique. Gevonden via haar website. Spannend en onzeker startte ik bij haar. Zij benaderde ieder onzeker moment positief. Na een paar maanden mocht ik me, door middel van een solo, voor de eerste keer presenteren.

Na het zomerreces meldde ik me aan voor haar liedklas. Dat betekende dat ik in een groep, met andere zangeressen. werkte aan ensemblezang, interpretatie, etc. etc. Daarnaast liepen de zanglessen gewoon door. Heerlijk, voor mij een ontdekkingsreis door de barokmuziek, romantiek en alles wat ik graag wil zingen.

Het zomerreces is bijna aangebroken. Vier weken geen zanglessen meer. Ik zal het missen en de stimulerende en inspirerende aanwijzingen van Monique ook

Anissa (6 jaar, bij haar tweede privé zangles, juni 2015)
Anissa (6 jaar, bij haar tweede zangles, juni 2015)

———-

Hellen, juli 2014 (privé-les en liedklas)
“Een aantal jaren geleden ging het zingen zo slecht dat ik wilde stoppen. Al googlend zag ik toen de website van Monique, waarin zij het heeft over de stem als onderdeel van je wezen. Toen dacht ik: ik probeer het nog één keer. Sinds mijn zanglessen bij Monique  is mijn zangstem technisch veel beter geworden en lukt het me steeds meer om met gevoel  en expressie te zingen.”


Wil, juni 2015 (privé zangles en holistische zangcoaching)
“Mijn ervaring met zangles bij Monique is dat ze echt heel goed kijkt naar wat jij nodig hebt. Geen standaard les voor iemand die al zo lang les heeft. Nee, ze kijkt heel goed naar jouw situatie en wat jij nodig hebt om verder te komen. Zo vroeg ze aan mij b.v. om zelf een tekstje te maken over mijn jeugd, op een melodie die ik kende. De woorden kwamen redelijk makkelijk en snel maar om het te laten horen was behoorlijk eng de eerste paar keer. Het was heel emotioneel maar tegelijk heel erg mooi. Hoe vaker ik het deed hoe makkelijker het werd maar het bleef lange tijd toch emotioneel. De teksten bleven veranderen, dan kwam er iets bij, dan ging er weer iets af maar het bleef heel echt om het te doen. Om je ziel te laten spreken is het mooiste wat er is, maar dat is voor veel van ons, waaronder ook ik, niet altijd even makkelijk. Door dit te doen werd het voor mij makkelijker om emoties toe te laten zonder erdoor overweldigd te worden.”