Voice Empowerment Traject

Voice Empowerment traject

Voice Empowerment – misschien klinkt het als “luid en krachtig” je stem gaan leren gebruiken. Maar dat is niet wat ik er mee beoog voor jou…

Voice Empowerment gaat over je stem op een authentieke en verbonden manier leren kennen en gebruiken. Een belichaamde manier, waardoor je Presence wordt vergroot, en waardoor je stem jouw eigen authentieke energie gaat verklanken. Een manier van je stem gebruiken, van binnen naar buiten. Waardoor jij en je boodschap gehoord gaan worden, juist zónder dat je daarvoor luid en krachtig hoeft te doen. Een manier van spreken (en als je wilt zingen!) die past bij wie jij bent, of je nou een podiumbeest bent of super-introvert, of iets daar tussenin, het werkt voor èlke vrouw.

Je stem is wie jij bent in klank

Dat klinkt misschien vaag, maar het is heel erg hoe het werkt. Je stem werkt namelijk als het goed is, naadloos samen met je adem – jouw unieke verbinding met het Leven zelf! – en je hele lichaam. Ze is, anders dan je misschien denkt, een onderdeel van jouw totale lichaamsexpressie als vrouw.

Je stem gebruikt jouw adem als voertuig, om dat wat jouw binnenkant is aan de buitenkant te verklanken. Of je dat nou wil of niet…

Ja, lees dat nog maar eens goed: of je dat nou wil of niet! Je stem is, samen met je adem, jouw energie. Hoe jij je voelt, wat jij gelooft, waar jij van overtuigd bent, hoe jij jezelf ziet en je intentie. En energie liegt niet. Energie liegt nooit. Net als ons lichaam, onze lichaamstaal, nooit liegt.

Horen mensen jou als betrouwbaar?

Als we luisteren naar iemand die haar stem gebruikt, is het eerste waar we als mensen onbewust naar op zoek zijn betrouwbaarheid. We luisteren dus op onbewust niveau in eerste instantie absoluut niet naar de boodschap die iemand brengt. We ervaren – met onze oren en andere zintuigen – of iemand voor ons betrouwbaar overkomt. 

Als jouw lichaamstaal, je stem, je gezichtsuitdrukking , je woorden en je intentie met elkaar samenwerken zoals dat van nature is bedoeld, zullen mensen jou veel eerder als betrouwbaar beoordelen.  Omdat alles aan jou klopt… En dús zullen ze jouw boodschap eerder willen horen. 

Tegelijkertijd werkt het op die manier – als je stem, je lichaamstaal, je gezichtsuitdrukking, je intentie, je woorden en je intentie met elkaar in overeenstemming zijn – voor jou véél prettiger. Om die staat van samenwerking in je lichaam te bereiken, heb je namelijk Presence nodig.

Presence: spreken en zingen van binnen naar buiten in plaats van andersom

Presence – ik heb er nog altijd geen goed Nederlands woord voor gevonden – betekent voor mij, dat je aanwezig bent in verbinding met je lage buik, je hart èn je hoofd. Zodat die drie delen van jou – je hele wezen – naadloos kunnen samenwerken, zoals dat ook voor ons vrouwen is bedoeld. Als je op die manier aanwezig bent, kun je ook je verbinding met de wereld om je heen en met de mensen waarmee je communiceert moeiteloos voelen. 

We hebben allemaal geleerd te spreken vanuit ons hoofd… vaak gebruiken we onze stem dus ook niet vanuit ons lichaam, maar vanuit onze keel. En de woorden kiezen we strategisch, vanuit ons hoofd – dus aftastend “wat de ander ervan zal vinden”.

Om moeiteloos, met zelfvertrouwen en in werkelijke verbinding met jezelf èn de ander te leren spreken en zingen, mag je de aandacht op jezelf richten. Op jouw Presence.

Dat vraagt voor de meeste vrouwen een behoorlijke omslag en een poosje flink oefenen. Maar het is enorm de moeite waard.

Besteed je energie aan wat waardevol is

Want als je op die manier je stem leert gebruiken, kun je de energie die je nu besteed aan het aftasten van de buitenwereld – en dat doe je ook door naar jezelf te luisteren van buitenaf bijvoorbeeld – besteden aan de boodschap die jij graag wil brengen.

We besteden als vrouwen 90% van onze energie aan “het goed willen doen”. Dat kan ook bijna niet anders, want we hebben vanaf heel jonge leeftijd geleerd dat we altijd en overal te veel of juist te weinig zijn. Het is een onmogelijk spagaat: je bent nooit goed genoeg. En toch besteden we het overgrote deel van onze aandacht aan daaraan proberen te voldoen.

Zodra je gaat leren vanuit Presence te leven en te communiceren, kun je dat (op z’n minst voor een deel) los gaan laten. Het zal je ontspanning en vreugde geven, het zal je laten voelen wat je werkelijk wilt – in plaats van altijd maar je best doen om niet te veel of te weinig te zijn.

Het gaat er namelijk niet om wát je zegt, maar om hoe je het zegt. 

Alleen vanuit Presence kun je invloed uitoefenen op wat jouw luisteraars doen met jouw woorden: je inspireert ze, je maakt ze enthousiast of je zet ze aan het denken. Met andere woorden: jouw Presence is ook een directe uitnodiging aan de ánder om vanuit verbinding te luisteren: lage buik, hart èn hoofd.

Het Voice Empowerment Traject

In een één-op-één Voice Empowerment Traject leer ik je precies hoe je dat doet. En jouw eigen, unieke innerlijke wijsheid – wat jij belangrijk vindt, waar jij voor je bed uit komt elke morgen, wat jij wenst voor jezelf en de wereld – is daarbij leidend. We kijken naar waar je nog blokkades ervaart in het naar buiten brengen van jouw innerlijk als het gaat over je stem en we kijken naar congruëntie tussen je stem, je lichaamstaal, je gezichtsuitdrukking, je woorden. 

Een Voice Empowerment Traject bestaat uit 9 tweewekelijkse online sessies en kost € 999,– (inlcusief 21% BTW).

Er is eventueel een combinatie mogelijk met een expressie-traject of een soul-wisdom traject, – als je voelt dat je ook in je uitstraling  of qua persoonlijke stijl nog wel wat te winnen hebt bijvoorbeeld,  of je hebt eigenlijk niet echt een idee wat jij nou te brengen hebt of wat je graag neer zou willen zetten in de wereld. We gaan dan naar een traject van 14 tweewekelijkse sessies toe.

De kosten daarvoor zijn € 1444,00 (inclusief 21% BTW).

Natuurlijk wil je eerst weten of het echt iets voor jou is en of het werken met mij iets voor jou is. Daarom nodig ik je van harte uit voor een gratis online ontdekkingssessie met mij.

Gratis ontdekkingssessie boeken

Je kunt daarvoor hier in mijn agenda rechtstreeks een afspraak boeken – ik kijk heel graag met je naar de manier waarop jij met minder moeite en veel meer vreugde ontzettend veel meer resultaat gaat behalen met jouw stem en communicatie.