Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness

Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness

Het vroege voorjaar is de perfecte tijd om zaadjes te planten voor de rest van 2019 – een prachtig moment dus om jouw voornemens met je stem eens in de praktijk te gaan brengen.

Wensen en verlangens: zaadjes planten en koesteren

In het weekend van 9 en 10 februari 2019 is het zover. Twee hele dagen lang,  kun je jezelf onderdompelen in zingen, zowel solo als samen, body-awareness, adem- en zangtechniek, podiumpresentatie. Werken aan meer zelfvertrouwen, meer gemak en vooral meer plezier in je eigen zang – ongeacht het niveau waar je op zingt! Meer jouw eigen-wijs gaan volgen en laten klinken.

En dat alles op een warme en sfeervolle locatie: het mooie Tuinhuis in IJsselstein, waar we ook onze kerstmeerdaagse hielden in 2018.

Wat houdt het Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness in?

Voorjaarswekend Zang & Body-awareness

Op 2 aaneengesloten dagen, telkens van 10.00  – 16.00 uur, gaan we in een kleine groep werken aan jouw eigen stem. Aan jouw wensen met jouw stem, waar wil je meer van en waar wil je juist minder van? We doen dat met lichaamsbewustzijns- en ademhalingsoefeningen – je lichaam is namelijk je instrument, zowel bij spreken als bij zingen.  Elke dag begint met een body-awareness sessie door Jolien.  In de groep gaan we zang- en ademoefeningen doen en iedere deelnemer krijgt gedurende het weekend minimaal 1 solo-zangles en een individuele body-awareness sessie en een gecombineerder solo-les met zang èn body-awareness. Je werkt dus echt op je eigen niveau en aan de dingen waar je graag meer over wil leren met jouw stem en lichaam. Voor de solo-zanglessen kies je van te voren in overleg met ons een lied uit.

Solozingen en samenzingen

Verder zingen we dagelijks meerstemmig samen. We doen dat met makkelijk op het gehoor in te studeren liedjes. We gaan ook improviseren.

Het Herfstweekend Zang is dus uniek door de combinatie van solo-zingen en de body-awareness sessies, die in de lijn van de holistische visie op zingen en spreken van Zing je Eigenwijs liggen.

Voor wie is dit Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness?

Dit zangweekend is voor jou, als je het leuk vindt om te werken aan je eigen stem en zang, als het je leuk lijkt om – op jouw eigen niveau en met een lied van je eigen keuze – solo te zingen en ook samen en als de aanpak van werken met body-awareness, dus vanuit bewustzijn over de adem en het lichaam als instrument je aanspreekt. Als je wensen en verlangens hebt ten aanzien van jouw stem en je zang. Dingen waarvan je misschien denkt dat het lastig is of niet kan… we laten je graag ervaren dat er juist heel veel kan!

Samen zingen

Je hoeft geen zangervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. In het verleden hebben zowel ervaren solo-zangers meegedaan aan activiteiten bij Zing je Eigenwijs, als complete beginners. Jolien en ik zijn heel goed in staat ons af te stemmen op wat de groep nodig heeft en ook elke individuele deelnemer, waardoor het voor iedereen waardevolle dagen worden. De ervaring leert dat al onze deelnemers het juist heel inspirerend vinden dat “niveau” eens een keer niet leidend is, juist omdat op deze manier werken in een groep heel erg leerzaam en verbindend werkt.

Wat brengt jou het Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness?

 

Zinge met meer bewustzijn en zelfvertrouwen

Omdat we door onze aanpak met solo-zingen en met body-awareness heel intensief kunnen werken en in drie dagen heel wat op kunnen bouwen, zul je echt in staat zijn om stappen te zetten met jouw stem en zang. Natuurlijk gaan we niet alleen hard werken, we gaan ook genieten van de prachtige locatie – hopelijk met mooi weer, dan kunnen we ook nog van de mooie omgeving genieten en mogelijk wat oefeningen buiten doen – een heerlijke lunch en het samenzijn. 

Na het zangweekend zul je merken dat je meer bewustzijn hebt van hoe jouw lichaam, adem en stem samenwerken èn beduidend meer durft te klinken, met plezier en met zelfvertouwen. Je zult meer je eigen-wijs weten te vinden en die ook durven laten klinken.

Docenten Voorjaarsweekend Zang

Jolien en Monique

De zangweken en weekenden geef ik (Monique van der Hoeven) samen met Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijnsspecialist en daarnaast een ervaren zangeres met veel podium-ervaring. Ze heeft haar eigen bedrijf, Paardenfeest, waar ze werkt met ruiters en paarden op het gebied van lichaamsbewustzijn. Jolien en ik hebben inmiddels al veel cursussen samen gegeven en we hebben gemerkt dat waar wij samen werken, 1 + 1 minimaal 3 is…

Praktische informatie Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness

Data:  zaterdag 9 en zondag 10 februari  2019
Tijden:  dagelijks van 10.00 – 16.30 uur, met een lunchpauze
Locatie:  Tuinhuis IJsselstein (nadere informatie volgt bij aanmelding)
Aantal deelnemers:  maximaal 8 deelnemers (het weekend gaat door bij minimaal 5 deelnemers)
Kosten:  € 295,– (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water en gezonde tussendoortjes, en gezonde lunch)

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor het Voorjaarsweekend Zang&Body-awareness? Of wil je nog meer informatie?

Neem dan contact met me op:

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com