Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness

Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness

 

Voorjaarsmeerdaagse

Het vroege voorjaar is de perfecte tijd om zaadjes te planten voor de rest van 2019 – een prachtig moment dus om jouw voornemens met je stem eens in de praktijk te gaan brengen. Niet met een grote knaller, maar door eerst zaadjes te planten en die met aandacht en liefde te verzorgen. Door ze te voeden in de komende maanden.

In het weekend van 23 en 24  februari 2019 geven we daarom een voorjaars-zangretraite. Twee hele dagen lang,  kun je jezelf onderdompelen in zingen, zowel solo als samen, body-awareness, adem- en zangtechniek, podiumpresentatie. Werken aan meer zelfvertrouwen, meer gemak en vooral meer plezier in je eigen zang – ongeacht het niveau waar je op zingt! Meer jouw eigen-wijs gaan volgen en laten klinken.

We houden deze meerdaagse in Utrecht Leidsche Rijn.

Op dit moment zijn er nog 3 plaatsen vrij in deze groep (update 4 januari 2019)

Wat houdt de voorjaarsretraite Zang & Body-awareness in?

Voorjaarswekend Zang & Body-awareness

Op 2 aaneengesloten dagen, telkens van 10.00  – 17.00 uur, gaan we in een kleine groep werken aan jouw eigen stem. Aan jouw wensen met jouw stem, waar wil je meer van en waar wil je juist minder van? We doen dat met  lichaamsbewustzijns- en ademhalingsoefeningen – je lichaam is namelijk je instrument, zowel bij spreken als bij zingen.  Elke dag begint met een meditatie en een klankbad, en daarna een body-awareness sessie door Jolien.  In de groep gaan we zang- en

Solozingen en samenzingen

ademoefeningen doen en iedere deelnemer krijgt gedurende het weekend minimaal 1 solo-zangles en een gecombineerder solo-les met zang èn body-awareness. Je werkt dus echt op je eigen niveau en aan de dingen waar je graag meer over wil leren met jouw stem en lichaam. Voor de solo-zanglessen kies je van te voren in overleg met ons een lied uit. Het gaat er in deze lessen niet om dat je een mooie “prestatie” neerzet met je lied, doel is om je eigen verhaal rondom zingen te herschrijven, naar een positiever verhaal,  een verhaal met meer mogelijkheden, zodat je ervaring van het zingen, van jouw eigen lied zingen, veel prettiger en vrijer wordt.

Verder zingen we dagelijks meerstemmig samen. We doen dat met makkelijk op het gehoor in te studeren liedjes. We gaan ook improviseren.

Onze werkwijze: kleine groepen, een velige en rustige leerplek, lichtheid en vreugde

Onze werkwijze is door de combinatie van zang en body-awareness en vooral door onze persoonlijke afstemming op iedere individuele deelnemer uniek. We creëren op deze manier een veilige plek, waar jij je vrij voelt om te groeien, je verhalen te onderzoeken en stap voor stap dingen los te laten.

Adem, zingen en lichaamsbewustzijn zijn vreugdevolle en lichte manieren om “aan je zelf te werken”  – er vindt dus geen “zwaar” proceswerke plaats, iets waar veel mensen wat huiverig voor zijn. Wij geloven, en weten inmiddels uit ervaring, dat het lichaam, de adem en de stem zelf de weg wijzen naar wat er overboord mag en dat dat op een manier mag gebeuren die vrijheid en ruimte geeft, met plezier en vaak zelfs met humor.

Voor wie is dit Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness?

Dit zangweekend is voor jou, als je op een lichte en toch diepe manier aan jouw stem en zang wil werken: als je jouw zangverhalen wil herschrijven naar een meer positieve en hoopvolle variant. Je sololied is bedoeld om dat te onderzoeken, om jouw zingen op een andere manier te gaan ervaren.

Samen zingen

Je hoeft dan ook geen zangervaring te hebben, maar het mag natuurlijk wel. In het verleden hebben zowel ervaren solo-zangers meegedaan aan meerdaagsen bij Zing je Eigenwijs, als complete beginners. De ervaring leert dat al onze deelnemers het juist heel inspirerend vinden dat “niveau” eens een keer niet leidend is, juist omdat op deze manier werken in een groep heel erg leerzaam en verbindend werkt.

Wat brengt jou het Voorjaarsweekend Zang & Body-awareness? 

Zinge met meer bewustzijn en zelfvertrouwen

Omdat we door onze aanpak met solo-zingen en met body-awareness heel intensief kunnen werken en in drie dagen heel wat op kunnen bouwen, zul je echt in staat zijn om stappen te zetten met jouw stem en zang.  Er is in het weekend ook veel tijd voor ontspanning en reflectie ingebouwd.

Na dit zangweekend zul je merken dat je meer bewustzijn hebt van hoe jouw lichaam, adem en stem samenwerken èn beduidend meer durft te klinken, met plezier en met zelfvertouwen.  Je zult jouw zang-verhaal hebben herschreven naar een meer positieve en hoopvoller verhaal. Je zultletterlijk  meer je eigen-wijs weten te vinden en die ook durven laten klinken.

Docenten Voorjaarsweekend Zang

Jolien en Monique

De zangweken en weekenden geef ik (Monique van der Hoeven) samen met Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijnsspecialist en daarnaast een ervaren zangeres met veel podium-ervaring. Ze heeft haar eigen bedrijf, Paardenfeest, waar ze werkt met ruiters en paarden op het gebied van lichaamsbewustzijn. Jolien en ik hebben inmiddels al veel cursussen en retraites samen gegeven en we hebben gemerkt dat waar wij samen werken, 1 + 1 minimaal 3 is…

Praktische informatie Voorjaaretraite Zang & Body-awareness

Data:  zaterdag 23 en zondag 24 februari  2019
Tijden:  dagelijks van 10.00 – 16.30 uur, met een lunchpauze
Locatie:  Utrecht Leidsche Rijn
Aantal deelnemers:  maximaal 6 deelnemers (het weekend gaat door bij minimaal 4 deelnemers)
Kosten:  € 320,– (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water, versnaperingen en lunch*))

*) We gebruiken zelf een huisgemaakte, zoveel mogelijk biologische en vegetarische lunch en je bent van harte uitgenodigd met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk je eigen lunch en tussendoortjes meenemen.  Aan dieetwensen kunnen we helaas niet tegemoet komen.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je je aanmelden voor het Voorjaarsweekend Zang&Body-awareness? Of wil je nog meer informatie?

Neem dan contact met me op:

tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)