Vrouw-en-stem

Vrouw-en-stem

Waarom is er nou toch een apart onderdeel Vrouw-en-Stem bij Zing je Eigenwijs?

Vrouw-en-Stem

Nou gewoon omdat ik weet dat het juist voor ons vrouwen vaak heel lastig is om echt hun eigen stem te laten klinken, terwijl het zo ongelofelijk belangrijk is in deze tijd dat we dat als vrouwen wel gaan doen! De wereld heeft er zoveel behoefte aan, die mooie vrouwelijke eigenschappen als liefde, compassie, verbinding, creativiteit, diversiteit, spontaniteit, eigen-wijsheid.

De onderdrukte vrouwenstem

Onze vrouwenstem heeft eeuwenlang niet mogen klinken, niet mogen uiten wat zij wilde uiten en waarvoor ze is bedoeld. Ze is bedoeld om onze waarheid te laten klinken, onze vrouwelijke waarheid, die vaak gaat over verbinding, over liefde, over vertrouwen, over hoop, over samenwerken, over diversiteit, eigenheid, eigenzinnigheid… Nog niet zo lang geleden hadden vrouwen letterlijk niets te zeggen, werd wat zij uitten afgedaan als hysterie of als onzin, overgevoeligheid. Om nog maar te zwijgen van de tweederangs burgers die we in het Westen lange tijd waren – en die vrouwen in bepaalde delen van de wereld helaas nog steeds zijn.

Gelukkig – en dank zij vele voorvechtsters in het verleden – hebben wij hier in het Westen de vrijheid voor onszelf gecreëerd om ons te mogen uiten, als de vrouwen die we zijn. Maar hoe dan? Want we kennen eigenlijk alleen de mannelijke manier van onszelf laten horen. Tenslotte leerden we als vrouwen allemaal dat we niet te hard, niet te veel, niet de druk en vooral niet te slim over overheersend moesten praten. Dat we ons niet mochten laten “overmannen” door ons gevoel en dat we vooral intelligent en krachtig over moesten komen, maar vooral ook weer niet té. Dat we, als we al het lef hadden om op te treden voor een publiek, vooral aardig wilden overkomen, dus niet té gedreven en niet té sterk… enzovoort.

Hoe ga jij dus jouw stem gebruiken als vrouw? Eigenlijk is dat heel simpel: je geeft stem aan wat er in jou leeft. Je laat jouw eigen waarheid klinken en stuurt daarmee jouw unieke energie de wereld in.

Maar zo simpel is het voor de meesten van ons dus niet…

Stem en Zelfliefde

Belangrijk voor ons vrouwen is het thema zelfliefde. Zelfliefde gaat voor mij over echt mogen zijn wie ik ben. Dus niet houden van degene die ik graag zou willen zijn – als dat soms eens (een poosje) lukt 😉 – niet houden van degene die ik denk dat ik moet zijn, of degene waarvan ik denk dat anderen vinden dat ik haar moet zijn. Houden van mezelf is houden van mij,  precies zoals ik ben. Dus alles omarmen en ook expressie mogen geven met mijn stem aan alles wat er in mij leeft.

Dat is wat ik de weg naar binnen noem. Ik gebruik in mijn coachings de bewuste adem daarvoor, helende stem en ik geef ook healings (met o.a. (Kundalini) Reiki op de stem en de expressie en waardoor zij geblokkeerd zijn geraakt.

De stem is de weg naar buiten

De stem is voor mij de weg naar buiten – jouw eigen unieke energie in de wereld zetten. Er is geen mooier instrument dan de stem om dat mee te doen – niets is zozeer jij als je stem, waarmee je jouw waarheid communiceert. Door de blokkades te helen die je nog ervaart op fysiek, emotioneel en mentaal niveaus, alles wat jou nog tegenhoudt om jezelf in vrijheid en vanuit jouw waarheid uit te drukken,  ga je met jouw unieke vrouwenstem de wereld raken en helen. Het zal helder zijn dat ik hiervoor het instrument stem gebruik: we werken aan de spreekstem, maar ook aan zingen en aan stemexpressie. Ook op dit gebied geef ik healings met o.a. (Kundalini) Reiki en werk ik met visualisaties, die je sterker maken en meer laten vertrouwen in je eigen-wijsheid en intuïtie.

Pilot Uit je Hart! – afstemmen op Zelfliefde

Op dit moment start ik met een pilot-traject van 3 maanden om in een online community met maximaal 30 vrouwen te onderzoeken wat zelfliefde nou eigenlijk betekent, hoe we er meer van kunnen krijgen, hoe we onze stem vanuit zelfliefde kunnen laten klinken en hoe we elkaar als vrouwen kunnen bekrachtigen, ondersteunen en dragen in dat proces. We starten op 19 maart (de dag dat ik een halve eeuw op deze wereld ben!) en de pilot duurt tot 18 juni a.s. In de tussentijd ben ik een heuse online training aan het onwikkelen over stem en zelfliefde: Uit je hart! – afstemmen op zelfliefde. Deze training gaat van start op 21 juni 2018.

Online training Uit je Hart! – afstemmen op zelfliefde

 

Informatie over Vrouw-en-Stem

Vrouw&Stem heeft een eigen facebookpagina waar ik regelmatig interessante informatie deel over thema’s die met vrouwzijn en stemgebruik te maken hebben. Je vindt hem hier https://www.facebook.com/vrouwenstem/

Als je interesse hebt in coaching op jouw vrouwenstem, of in de online training Uit je Hart! neem dan contact met me op:

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com
tel.: 06 53171756

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)