Werk met mij

Werk met mij Wat ben ik blij dat je op deze pagina komt kijken! Want ik wéét hoe spannend het is, hoe eng zelfs, om zelfs maar te overwegen om naar je stemverhaal en je eigen stem te gaan kijken, om te gaan onderzoeken wat er ontbreekt, en om gehoor te geven aan je verlangen om vloeiend en tegelijkertijd met passie jouw verhaal en visie te kunnen delen – overal en altijd. 

Ik geloof dat ik tot nu toe geen vrouw heb ontmoet die dat niet spannend vond – hoeveel persoonlijke ontwikkeling ze ook achter de rug had, wat haar werk ook was, haar opleidingsniveau of haar rol in het leven… 

En het ís ook spannend – om meerdere redenen:

Ten eerste hebben we als vrouwen eigenlijk vaak geen goed voorbeeld gehad. De wereld zoals die momenteel is, wordt al eeuwenlang gedomineerd door een mannelijk perspectief. Mannen hebben bepaald welk verhaal in de geschiedenis belangrijk was en dus gedeeld mocht worden en mannen hebben gepaald hoe zo’n verhaal gedeeld werd. Het is hoog tijd dat we als vrouwen onze eigen – vrouwelijke – manier van stemgebruik, verhalen delen en communiceren gaan ontdekken en de wereld in sturen.

Daarnaast is het zo, dat werken met de eigen stem – waar vaak zoveel oordeel op zit, waarvan we geen idee hebben hoe ze nou eigenlijk functioneert en die we zelf vaak zo slecht kennen – persoonlijke ontwikkeling is, maar dan met een spotlight erop. Tenslotte kun je, als je je stem de wereld instuurt niets meer verbergen…

 

Ik ben je dankbaar, dat je de eerste stap hebt gezet

Ik ben je dus dankbaar, dat je een eerste stap gezet hebt om dat eens te gaan onderzoeken. Dat doe je voor jezelf, natuurlijk, omdat jij dat waard bent, maar je doet het ook voor alle vrouwen die vóór jou leefden, alle vrouwen die leven in landen waar ze geen stem-vrijheid hebben, alle vrouwen die nu leven en het net als jij heel spannend vinden zichzelf te laten horen èn voor alle vrouwen die na jou komen – zodat zij wèl dat voorbeeld wat jij zelf gemist hebt krijgen.

Nadat ik een punt achter mijn carrière als professioneel klassiek zangeres had gezet en vanuit mijn veelzijdige zangles- en stemcoachingspraktijk die ik ruim 15 jaar had, gecombineerd met mijn diepe verlangen naar gelijkwaardigheid en balans tussen mannen en vrouwen in de wereld, ben ik me de afgelopen 10 jaar gaan specialiseren en verder verdiepen in de vrouwenstem. 

Er bestaat eigenlijk niet zoiets als “de vrouwenstem” – er bestaat alleen jouw stem. En ik leer je heel graag hoe jij jouw stem kunt verbinden met jouw innerlijke wijsheid, zodat je overal en altijd, moeiteloos en vanuit zachte kracht, jouw verhaal met de wereld kunt delen. Een stem kunt geven aan wat je voelt of denkt, je mening durft te geven en woorden kunt vinden die anderen in hun hart raken.

Jouw stem, jouw stemverhaal en jouw unieke stemtraject

Elke vrouw heeft haar eigen stemverhaal – meestal een verhaal, als we terugkijken, waar haar veel verteld is wat ze wel en niet mocht doen met haar stem, wat wel en niet gewenst was. Je herkent het vast wel “niet zo hoog, niet zo vals, niet zo hard, niet zo verlegen, niet zo zachtjes, niet mompelen, niet zo grof…” en zo zijn er nog ontelbaar veel meer te bedenken. En je bent het gaan geloven – we zijn het allemaal gaan geloven. Dat een deel van onze stem beter achter slot en grendel kon, dat sommige stemkarakters niet gewenst waren en je niet verder gingen helpen. En dus ben je je stem gaan indammen, zo ver, dat je bent gaan geloven dat de stem die je nu gebruikt jouw hele stem is.

Daarnaast hebben al die opmerkingen over onze stem en expressie diepe impact op hoe we tegen onszelf praten. Meestal vertellen we onszelf niet bepaald vleiende en steunende dingen als het op onze expressie aankomt: k ben ook zo introvert, ik ben verlegen, ik schreeuw altijd zo, ik ben zo… vul maar in. Er ontbreekt dus ook op het gebied van stem en expressie heel veel zelfliefde. Anders gaan kijken naar je stem en gaan ervaren hoe oneindig wijs en mooi ze is, gaat de relatie tussen jou en je stem voorgoed veranderen.

Ook weten de meeste vrouwen absoluut niet hoe de stem werkt – dat ze adem als voertuig heeft en hoe dat dan voelt, dat een stem belichaamd mag worden, dat ze niet aangestuurd wordt vanuit het denkende brein, maar vanuit beelden en fantasie… om op die manier ons unieke innerlijke landschap te kunnen verklanken. Het is eigenlijk heel simpel, maar je moet het wel even weten… En ik kom eigenlijk nooit vrouwen tegen die dat geleerd hebben – hooguit een technische kant van stemgebruik, zoals bijvoorbeeld vaak bij zangles of spreekstemtraining wordt gebruikt.

Tenslotte is het, om jouw stemverhaal helder en duidelijk te krijgen, heel belangrijk dat jij wéét wat het is wat jij met de wereld te delen hebt. Dat je daar de waarde van voelt in elke vezel van je lijf. Dat je passie, enthousiasme en soms ook boosheid voor of tegen iets met hart en ziel kunt delen met je stem. Met andere woorden: dat je je jouw blauwdruk herinnert… dat wat jou uniek maakt, wat alleen jij hier op deze wereld kunt uitdrukken. 

Sommige vrouwen vinden spreken lastig, omdat ze niet de juiste woorden weten te vinden, omdat ze bang zijn het niet goed te doen. Andere vrouwen vinden spreken in het openbaar een nachtmerrie of een salespitch doen, klanten aanspreken op een netwerkborrel. En weer andere vrouwen merken dat ze graag zingen, maar het eigenlijk niet zo heel goed durven of dat het er niet uitkomt zoals ze graag zouden willen. Of dat ze met bijvoorbeeld filmpjes of lives op Facebook hun product of dienst niet zo krachtig kunnen aanprijzen als ze zouden willen. Zoveel vrouwen, zoveel stemverhalen… 

Je stem is, als je het zo bekijkt, heel letterlijk wie je bent ik klank. En net als jijzelf, zou ze vrij en heel mogen zijn, om zichzelf te zijn. Om op alle manieren expressie te geven, onder alle omstandighede. Als je haar wijsheid daarin durft te gaan volgen, zal ze je fantastisch dienen in het volgen.

Voel je dat het tijd is om ècht gehoord te gaan worden?

Voel je dat het jouw tijd is om ook jouw stem vrij te gaan maken, heel en haar te gaan verbinden met jouw innerlijke wijsheid? Zodat je je overal en altijd vrij en veilig voelt je waarheid te delen met je stem? Een stem te geven aan waar jij in gelooft, waar je voor staat, wat je wenst en verlangt en wat je te brengen hebt?

Dan nodig ik je uit om samen met mij aan de slag te gaan!

Voice Empowerment: één-op-één trajecten

Ik werk één-op-één in twee soorten trajecten – een Voice Empowerment traject van 9 sessies, of een traject van 14 sessies.

Elk een Inner Wisdom & Voice Empowerment Traject is opgebouwd uit het helder krijgen van jouw specifieke stem- en expressie wens, je zielswaarden en het uitwerken daarvan, zodat je ze op dagelijkse basis heel bewust kunt inzetten in je dagelijks leven en je werk.  eid met je stem gaat delen. Dit traject duurt ongeveer 4 – 5 maanden en kost€ 999,00 (inclusief 21% BTW).

Het traject van 14 sessies biedt, naast de inhoud van het traject zoals ik hierboven beschrijf, ruimte om te kijken naar specifieke onderdelen in jouw persoonlijke traject. Er is meer ruimte om naar je saboteurs te kijken, maar ook om bijvoorbeeld te zingen of een presentatie voor te bereiden. Ook behoort werken aan de business-kant van jouw expressie tot de mogelijkheden. 

Een traject van 14 coachingsessies duurt 6 – 7 maanden en kost                       € 1444,00 (inclusief 21% BTW).

Wil je meer weten over Voice Empowerment en jouw stem? Boek dan een afspraak voor een gratis online Voice Empowerment gesprek van 30 minuten met me:

Ik kijk uit naar jou, je innerlijke wijsheid èn je stem…