Werk met mij

Werk met mij

Werk met mij
Monique van der Hoeven, holistisch zang- en spreekstemcoach

Er is weinig in het leven waar ik blijer van word, dan mensen hun hele stem terug geven… En dat dan ben ik natuurlijk niet degene die dat “doet”, dat ben jij, door ervoor te kiezen dat jij jouw ik in klank, jouw stem, jouw allermooiste en meest persoonlijke communicatiemiddel weer helemaal van jou gaat maken.  Ik help je graag bij de wedergeboorte van jouw prachtige, krachtige en volledige stem, omdat ik weet wat het je gaat brengen! Het is letterlijk life-changing, als je echt gaat spreken meet je hele stem, afgestemd op wie jij werkelijk bent. Ik geef ik je dan ook graag al mijn vertrouwen, mijn expertise en mijn ervaring op het gebied van de stem… zodat we samen ook jouw stem uitnodigen weer heel te worden, weer helemaal belichaamd te worden en op die manier een naadloos onderdeel van jouw totale lichaamsexpressie en dus eigenlijk simpelweg jouw unieke personal branding! Want gehoord worden komt vóór gezien worden… onze hersenen kunnen klank direct verwerken, terwijl beeld nog eerst “vertaald” moet worden.

Vanuit mijn carrière als professioneel klassiek zangeres en de uitgebreide zanglespraktijk die ik ruim 15 jaar had, ben ik me de afgelopen 10 jaar steeds meer gaan toeleggen op de stem als uniek communicatiemiddel en dat vanuit een holistische visie. De stem is wie jij bent, in klank, op alle gebieden: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Het is dus ook belangrijk dat zij holistisch bekeken wordt, als een totaal-instrument.

Verschillende trajecten mogelijk

Om jou het beste van dienst te kunnen zijn heb ik verschillende trajecten ontwikkeld. Het zijn veelal korte trajecten, omdat ik hou van praktisch werken en vind dat jij zo snel mogelijk dat wat je leert en waarin je groeit in jouw dagelijks leven en in je werk mag gaan toepassen. Stemcoaching is – meestal – geen langlopend traject.

Basistraject Stemcoaching

Als je nog weinig ervaring met je eigen stem hebt, of bijvoorbeeld alleen in een koor gezongen hebt of wat spreek-ervaring hebt, is het heel erg aan te raden eerst een Basistraject Stem met me te doen. Weten hoe je stem werkt en vooral ervaren hoe ze in jouw lichaam werkt is een basis, die je de rest van je leven van pas zal komen. Ze biedt een veiligheid op het gebied van stemgebruik, een echt stevig fundament, waar je altijd op terug kunt vallen, wat je ook met je stem gaat doen.

Traject Stem & Presence

Heb je al meer ervaring met je stem en ben je je bewust van hoe ze werkt, dan is het Stem & Presence traject een goed vervolg. Stem & Presence, ze kunnen niet zonder elkaar. Zonder Presence zal je stem niet helder, vrij en duidelijk klinken en zonder een volledige stem en goed, gezond stemgebruik zal je Presence iets missen. Gelukkig horen ze van nature bij elkaar en is het gemakkelijk ze weer te integreren tot een geheel.

Traject Ondernemen(d) met je Stem

Ben je ondernemer en wil je de kracht

Ondernemen(d) met je Stem

van jouw stem meer gaan inzetten in jouw bedrijf? Yes, heel slim! Je stem is echt jouw unieke personal branding… als je haar goed inzet, zorgt ze ervoor dat je meteen herkend wordt. Ze geeft je de tools om heel direct jouw ideale klant op het gevoel aan te spreken… en tenslotte is dat wat je graag wil: dat jouw klant voor jou kiest, omdat ze zich goed voelt bij jou. Omdat ze je vertrouwt, omdat je helder, eerlijk en open communiceert en met je hart verkoopt. Speciaal voor jou als ondernemer heb ik het korte traject Ondernemen(d) met je Stem ontwikkeld.

Online stem- en presentatiecoaching

Bijna alle coachingstrajecten zijn ook – deels – online te volgen. Als je met me wil werken en je woont niet in de buurt van Utrecht, is dat geen enkel probleem. We kunnen de sessies dan als online traject doen. Online kun je ook losse sessies volgen, als je bijvoorbeeld extra ondersteuning of advies nodig hebt bij een presentatie of concert.

Zangcoaching

Zingen: een diepe en tegelijkertijd lichte manier voor persoonlijke ontwikkeling

Vind jij zingen fijn om te doen? Dat treft! Zingen is een van de meest diep-werkende manieren om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen die er zijn. Ik zei het al: je stem is wie jij bent in klank. Alles wat jij doet met zingen, is een metafoor voor hoe jij dingen doet in jouw leven, en dan uitvergroot, onder de spotlight gezet. Het zorgt er voor dat je snel stappen kunt zetten in je ontwikkeling en wat ik zelf nog het meest geweldig vind: het is leuk! Werken aan jezelf kan echt gewoon leuk zijn (al mag het natuurlijk best een beetje spannend zijn, en dat is het ook, als je eerlijk en authentiek jouw zangstem gaat gebruiken).

Zangcoaching geef ik graag, als jij er van houdt diep te werken – maar niet persé op zwaarte zit te wachten! Zangcoaching is een diepe manier van werken aan jezelf, van groeien, met een vrolijkheid en lichtheid… een soort van voeten in de klei en je hoofd in de wolken gevoel!

Traject Zang-angst overwinnen

Zangles bij Zing je Eigenwijs
Zangangst voorgoed overwinnen

Heb je last van zang-angst? Zo erg dat je echt niet of nauwelijks mee durft te zingen? Dat je liever play-backt? Of denk je dat je echt niet kunt zingen en heb je wel een verlangen om te zingen? Dan heb ik een speciaal traject voor jou om Zangangst te overwinnen. Na een kort traject met mij voel jij je goed genoeg over jouw zang om precies die dingen te gaan doen, waar jij altijd al van gedroomd hebt.

Privé-zanglessen

Op dit moment is er bij Zing je Eigenwijs alleen nog (beperkt) ruimte voor privé-zanglessen op basis van een strippenkaart. De strippenkaart is voor 8 lessen en is 9 maanden geldig. Heel geschikt als je  een aantal zanglessen willen afnemen voor bijvoorbeeld een auditie of een ander project, of af en toe een opfrisles wilt volgen. Verder kan de strippenkaart ook gebruikt worden om naast reguliere zanglessen  of een theaterklas eens op een andere  manier naar de adem en de stem te kijken.

Het streven is dat je met een strippenkaart ongeveer één keer per maand een les krijgt

Neen contact met me op om de actuele mogelijkheden te bespreken: zingjeeigenwijs@gmail.com

Eén-op-één traject zangcoaching bij specifieke zangproblemen

Ben jij een zanger(es) die al echt van alles heeft geprobeerd op het gebied van stem, maar blijf je toch nog angst voelen om te zingen, veel spanning in je lijf, problemen met je ademhaling of andere problemen, waardoor je niet vanuit vrijheid en vanuit je hart kunt zingen?  Door mijn niet-technische, maar holisitische manier van werken met de stem, waarbij we helemaal teruggaan naar de basis van de expressie en je natuurlijke ademhaling,  komt er vaak een andere en veel gemakkelijkere  ingang naar het zingen.

privé-zangles Zing je Eigenwijs
Zangles volwassenen

We kijken naar jou als hele persoon, met alles wat je bij je draagt, je gevoelens en emoties, je overtuigingen en je fysieke bouw en mogelijkheden en niet alleen naar wie je bent als je zingt. Zodra je contact kunt maken met jouw authentieke wens tot expressie via het zingen, verandert alles. Dan wordt het geen kunstje meer, maar kun je de kunst van jouw eigen, unieke expressie gaan ontwikkelen.

Voel je een ja, als je dat leest? Dan resoneert mijn werkwijze  vermoedelijk op een diep niveau met jou èn je zangstem. Kijk voor meer informatie bij het één-op-één traject zangcoaching.

Ja?? Gaan wij dat doen? Jouw hele stem weer terugvinden?

Als werken met mij op één van de bovenstaande manieren jou aanspreekt, neem dan contact met me op om een  afspraak voor een gratis online-kennismakingssessie te maken – ik geef jou mijn advies voor jouw stem en we kunnen ervaren of er een klik is om jouw stem-wedergeboorte samen te gaan bewerkstellingen.

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)