Wisdom of a Womans Voice – Workshop

Wisdom of a Woman’s Voice – Workshop (online) In deze online workshop maak je kennis met de wijsheid van jouw vrouwenstem. Een diepe vreugde-schenkende wijsheid die we voor een groot deel vergeten zijn. 

Hoe mooi, hoe bijzonder is het, dat we juist nu hier op deze aarde zijn, in deze bijzondere tijd. Een tijd waarin het – voor het eerst misschien wel in vele duizenden jaren – veilig en mogelijk is om onze eigen innerlijke wijsheid te onderzoeken en haar een stem te geven! 

Wisdom of YOUR Woman’s Voice

Het valt me op, dat veel vrouwen al veel weten over hun innerlijke wijsheid en ermee in verbinding staan. Dat ze vaak al hard gewerkt hebben aan hun innerlijke ont-wikkeling. Omdat ze voelen, een innerlijk weten hebben, dat het bij hen begint – dat ze letterlijk alleen de wereld kunnen verbeteren, door bij zichzelf te beginnen. Dat ze alleen zichzelf kunnen veranderen – en dat ze daarmee een stukje verandering in eigen hand hebben.

De vrouwenstem: ze mag eindelijk gehoord worden!

Toch is de stem voor heel veel vrouwen nog onbekend terrein – en een stem geven aan onze innerlijke wijsheid vraagt iets anders en ook meer dan lef (alhoewel er zeker moed voor nodig is!). Onze stemmen zijn al lang niet meer heel – onze moeders, oma’s en overgroot-oma’s en de voormoeders die voor hen kwamen hebben nooit de kans gehad te ontdekken hoe ze op een vrouwelijke manier hun stem in konden zetten en hun wijsheid konden delen met de wereld. 

De meeste voorbeelden komen van mannen, of zijn door mannen bepaald. Iets wat we ons niet altijd realiseren als vrouwen. Het waren immers vele eeuwen lang mannen die de verhalen, de geschiedenis schreven. En de kracht van de verhalenverteller is enorm: hij bepaalt immers wat er vertelt wordt, en wat niet, en vanuit welk perspectief. 

En dat maakt deze tijd zo bijzonder voor ons Westerse vrouwen: dat we in een tijd leven, waarin het Vrouwelijke een eigen stem mag gaan krijgen. Dat elke vrouw haar eigen unieke stem mag gaan vinden, en haar eigen (stem)verhaal mag schrijven. Zodat ze niet meer leeft volgens de “erkende archetypen” van “het brave meisje, de moeder” òf de “rebelse vrouw/de slet”, maar op zoek gaat naar de Hele Vrouw die ze in werkelijkheid is. En die ze vaak van binnen al ontdekt heeft – maar die ze nog geen stem durft te geven of kan geven. Want ook dát hebben we niet geleerd: hoe je dat doet, hoe je vrouwenstem werkt en, nog belangrijker, hoe ze jou kan dienen in je werk en je leven. 

En dat doet ze zo graag, onze stem. Een vrouwenstem heeft een oneindig palet en kleuren en emoties  – kleuren en emoties die jou maken tot wie je bent. Je stem is ècht letterlijk wie jij bent, in klank. Ze beschikt dus, net als jijzelf,  over een oneindig diepe wijsheid. Zou het niet gaaf  zijn haar in al haar schoonheid, vreugde en lichtheid, haar kracht en haar authenticiteit te gaan horen, te gaan belichamen en tot klinken te brengen?

Kom je de diepe vreugde en de kracht van de wijsheid van jouw stem ervaren?

In de online workshop Wisdom of a Woman’s Voice maak je kennis met de diepe wijsheid, de veelkleurige vreugde de magie van unieke vrouwenstem. Je gaat ervaren hoe het voelt om haar weer echt te belichamen – hoeveel lichtheid en kracht je dat geeft. Je gaat ervaren dat jouw (stem)verhaal er heel erg toe doet. Dat jij er toe doet… als je gezien en gehoord wordt in een oordeelloze, dragende en uitnodigende kring van vrouwen. Als we onze (stem)verhalen delen, onze stemmen onderzoeken en ontdekken en weer heel en vrij maken. 

Een vrije, hele vrouwenstem, die spreekt vanuit de diepe innerlijke wijsheid die jij bezit, wordt moeiteloos gehoord en serieus genomen. Waarom zou je je best doen, om jezelf hoorbaar en zichtbaar te maken, als je de magie van jouw eigen stem bij je draagt? Je hoeft haar geschenken alleen maar uit te pakken, te ontdekken en er mee te gaan spelen! 

Zodat je vreugde, vrouwelijkheid, authenticiteit en vrijheid de wereld in stuurt – voor jezelf, maar daarmee ook als uitnodiging voor anderen. Zodat je zelf het voorbeeld wordt wat je als meisje nooit hebt gehad. En nee, onze moeders en oma’s valt niets te verwijten, zij hadden het voorbeeld immers ook niet! Maar we kunnen ons eigen voorbeeld worden… leiderschap nemen over de toekomst, zorgen voor meer balans in het stukje wereld waar jij leeft… een voorbeeld zijn voor de generatie vrouwen na ons. Zodat zij dat voorbeeld wèl hebben en daar weer op verder kunnen bouwen.

Om verandering teweeg te brengen moet je gehoord worden

En dat klinkt heel gewichtig en in zekere zin is het dat ook, want jij doet er toe. Jouw stem doet er toe. Al onze stemmen doen er toe en zullen samen een prachtige harmonie van vrouwelijke energie vormen… die krachtig en licht de wereld in mag stromen. Om zich daar te verbinden met de mannelijke energie, die van nature ook wijs is. 

We hebben allemaal een stukje van de puzzel in handen – juist als we onze unieke talenten en gaves delen met de wereld. En je eigen stem is nou eenmaal het allermooiste en meest persoonlijke expressiemiddel wat je hebt gekregen! Ze verklankt de stem van je ziel….

En je lichaam is het voertuig… van je diepe wijsheid èn van je stem! Voelen dat letterlijk jouw hele lijf aanwezig is, áán staat als je spreekt en zingt is een geweldig krachtige ervaring. We laten je graag voelen hoe de stem en het lichaam één hele en vrije expressie kunnen zijn, zoals ze zijn bedoeld. 

Verwelkom je verloren stem-delen weer thuis!

De sociaal geaccepteerde vrouwenstem – we hebben zo vaak te horen gekregen wat we wel en juist niet met onze stem mogen doen (te hard, te zacht, te schel, te onzuiver, te hoog, te laag, ge mannelijk, te krachtig, te zwak… herkenbaar?). Daardoor hebben we afstand gedaan van delen van onze stem en is onze expressie niet meer heel. Welke delen naar de schaduw zijn gestuurd, is voor elke vrouw anders. Het heelmaken van je stem is niets anders dan het weer thuis verwelkomen van je stem-wezen: het zal je heel veel voldoening en vreugde schenken, en je je heelheid als vrouw laten voelen, elke keer als jij je stem gebruikt. Heelheid kan met spreken en met zingen te maken hebben, of allebei. Ook dat is voor elke vrouw anders.

Voel je dat je graag bij deze workshop wilt zijn?

Dan heeft jouw innerlijke wijsheid je vertelt dat dit een juiste stap voor jou is – hoe spannend ook! Want dat het spannend is, onze vrouwenstemmen heel en vrij maken, ontdekken, laten klinken, ieder voor zich èn samen, dat zal niet één vrouw ontekken. Ik óók niet dus! Maar je weet: de mooiste dingen liggen aan de andere kant van je angst. En zo is het ook met de wijsheid van jouw stem! Ik zie, spreek en hoor je dus heel graag in de workshop!

Online de workshop volgen

We werken via Zoom en vormen zo een online cirkel, waarin we delen, leren en zingen. Je hebt zelf geen Zoom-account nodig voor deelname. Na aanmelding krijg je van ons een link, waarmee je op de afgesproken tijd in de online classroom komt. Je hebt alleen een computer of laptop nodig – tablet kan ook, maar is vaak voor een langere workshop niet handig – en een koptelefoontje met microfoon – de meest simpele variant doet het al prima.

Jouw diepe wijsheid vanuit vreugde met de wereld delen?

En als je nou helemaal valt voor de wijsheid van jouw stem in deze workshop? Dan ben je van harte welkom om mee te doen met het eerstvolgende jaartraject  Wisdom of a Woman’s Voice – waar je op 12 maandelijkse vrijdagavonden in een vaste groep met maximaal 6 vrouwen op onderzoek gaat naar de geschiedenis van jouw stem, de onderliggende overtuigingen van je stemgebruik, het helen, weer vrij maken en delen van jouw unieke stem. Een traject waarin de nadruk ligt op voelen, ervaren en verklanken van de wijsheid die je al bij je draagt! Je hebt al hard gewerkt om te staan waar je nu staat – het is tijd om te gaan voelen en verklanken dat je meer dan goed genoeg bent om te doen wat jij hier komt doen! En we snappen dat je daar nog wel even mee wilt oefenen 😉 

Je vindt hier meer informatie over dit jaartraject: Informatie online jaartraject Wisdom of a Woman’s Voice.

Praktische informatie Online Workshop Wisdom of a Woman’s Voice: 

Data eerstvolgende workshop:
vrijdag 24 juli 2020 18.30 – 21.00 uur
Locatie: online,  via Zoom dus vanuit jouw eigen huis
Aantal deelnemers: maximaal 6 vrouwen
Kosten deelname: € 55,– per persoon per workshop (inclusief 21% BTW)

Mag jouw stem voortaan ook doen waar ze echt goed in is?

Meld je dan aan voor één van de online workshops Wisdom of a Woman’s Voice – vermeld de datum waarop je mee wil doen in je aanmelding!

Nog twijfels of andere vragen over jouw stem en hoe dat nou voor jou kan werken me die stemwijsheid? Dan kijk ik graag even met je mee in een gratis online gesprek van 30 minuten. Je kunt het hier rechtstreeks boeken: