Woman: You Are Freaking Awesome

Woman: Your are Freaking Awesome

 
8 maart vandaag, Internationale Vrouwendag… Moet dat eigenlijk nog wel?
 
Het antwoord is volmondig JA! Daar moeten we bij stilstaan, er aandacht aan geven…
 
Want er zijn nog zo veel en zo vaak vrouwen, voor wie het niet gewoon of zelfs maar veilig is om op een authentieke manier expressie te geven aan wie ze zijn.
 
Om haar eigen-wijsheid te delen, om haar intuïtie serieus te nemen, mannen te vertellen dat ze aan het woord was, als ze midden in een zin onderbroken wordt… Om haar eigen woorden te kiezen, vanuit haar hart, en niet altijd maar vanuit strategie. Om hysterisch te mogen klinken als ze boos of verdrietig is. Om emotioneel te mogen worden tijdens een presentatie, omdat iets haar diep raakt. Om haar dromen en plannen te delen, voor een mooiere en gelijkwaardiger wereld, waarin er plaats is voor iedereen. Om te vertrouwen op haar bijzondere talenten. Op haar gevoeligheid.
 
Om trots en vol lof over zichzelf te praten, om groots te durven zijn in haar presentatie en met hun stem. Om die kick-ass heals te mogen gebruiken om te schoppen, tegen wat haar niet aanstaat. Om heel veel geld te mogen verdienen met een dienst die ze aanbiedt. Om een eerlijk loon te mogen ontvangen voor het werk wat ze doet.
 
Om luid te mogen zijn, of juist heel zacht en kwetsbaar… breekbaar. Om klein te mogen zijn, als ze angst voelt opkomen. Om te schreeuwen, te huilen, te gillen, te fluisteren, met een bibberstem te delen wat er in haar leeft… Te zingen, vals te zingen of loepzuiver, altijd te zingen alsof er niemand luistert.
 
Om te stoppen met de zelfkritiek, te stoppen met zichzelf voortdurend op haar kop te geven omdat ze nog niet goed genoeg is, omdat ze het wéér niet goed geeft gedaan. Zichzelf te vertellen dat ze “nog een lange weg te gaan heeft”. Dat het anders had gemoeten, het anders had gekund, als zij het anders had gedaan.
 
Om te stoppen met zelf-haat als ze voor de spiegel staat, omdat ze in de spiegel een vrouw zien die niet voldoet aan “de ideale vrouw”. Om te genieten van haar eigen lichaam, haar eigen seksualiteit te omarmen, te weten dat het háár levensenergie is en dat zij degene is die bepaalt of ze dat met iemand wil delen.
 
Om zelfliefde als prioriteit te mogen hebben in haar leven: om diep te belichamen dat een een gevulde karaf gewoon veel fijner stroomt. Om zich veilig te gaan voelen in haar eigen lichaam. Om in haar eigen tempo te mogen leven. Om rust te mogen nemen, als haar lijf daar om vraagt. Om haar menstruatie de ruimte te mogen geven, niet dóór dóór dóó te hoeven, omdat haar baas daar om vraagt, of de klanten.
 
Om haar schuldgevoel te mogen gaan zien, als iets wat niet echt van haar is, maar als iets wat door generaties lange indoctrinatie, subtiel of minder subtiel, als “haar schuld” is gaan voelen. Om de innerlijke saboteurs die elke dag uren tegen haar aanpraten te gaan zien voor wat ze zijn: liefdevolle stemmen die proberen haar veilig te houden. Maar op die manier haar groei naar Volwaardig Vrouwzijn blokkeren.
 
Om zorgeloos door een bos te lopen, zingend, dansend, of midden in de nacht over de straat in een druk uitgaansgebied, helemaal alleen… omdat ze daar zin in heeft. Om de schuld en schaamte los te laten, als ze slachtoffer is geworden van gefluit, catcalling, ongewenste opmerkingen, ongewenste aanrakingen of nog veel erger… Als Nee weer eens niet als Nee werd gehoord. Er is niet 1 vrouw op de wereld die dat niet vaker dan eens is overkomen… Het is niet jouw schuld!
 
Om zich zorgeloos te kleden voor de dag, in de felste kleuren in haar kledingkast en het meest sexy rokje wat ze heeft. Zonder bh, ook al heeft ze een F-cup, gewoon omdat het heerlijk voelt als de meiden mogen bouncen. Om te kiezen om wel of geen lichaamsbeharing te willen dragen, dikke lagen make-up op te willen smeren, of om helemaal naturel te gaan in een joggingbroek. Om op palen van hakken te lopen, omdat ze houdt van wat die met haar billen doen, of juist sneakers omdat het zo heerlijk comfy is.
 
Om haar leeftijd te omarmen, te voelen dat het een privilege is om ouder te worden. Dat ook leeftijd niet haar waarde bepaalt. Haar grijs wordende haar wel of juist niet te verven… kleding te blijven dragen die er uit knalt. Te zien dat schoonheid helemaal niet iets is wat verwaterd met de jaren, maar dat expressie juist vele malen mooier wordt in de loop van de tijd… Haar eigen definities daarvoor te durven creëren.
 
Om superkorte rokjes, een bikini of een lekkere strakke broek te dragen met een “niet-gangbaar-slank-figuur”, zonder (zelf)oordeel die tweede Bossche Bol naar binnen te werken, met haar handen te eten… dat extra wijntje te nemen. De weegschaal niet als vijand te beschouwen…
 
Zelf te mogen kiezen wat zij met haar lijf wil doen... een kind baren op haar 53ste, trots op haar lijf dat het dat nog kan!, of juist niet… een zwangerschap afbreken, omdat ze weet dat dat voor haar de juiste keuze is.
 
Om alle kanten van haar vrouw-zijn te omarmen: de bitch, de heks, het kleine meisje, de hysterica, de wijze vrouw, de zakenvrouw, de I-don’t-give-a-fuck meid, de stoeipoes, de introverte… de moeder, de Maria, de maagd en de herrieschopper, de Money Magnet. De dramaqueen, de diva, de nu-even-niet vrouw… de godin, de schaduwrouw… De Queen.
 
Ja, het is dus nog nodig, op Internationale Vrouwendag 2021… dat we de Volwaardige Vrouw gaan zien en belichamen… Dat we haar gaan waarderen, liefhebben en vieren. In onszelf en in elkaar…
 

Woman: You Are Freaking Awesome! Ik cheer you, I love you and I believe in you!

 
Monique van der Hoeven
Zing je Eigenwijs
 
Kan jouw authentieke expressie nog wel wat onderzoek en ondersteuning gebruiken? Ik help je er met liefde bij… Maak gewoon om te beginnen eens een afspraak met me voor een gratis online ontdekkingssessie, dan kijken we er samen naar.
 
Je kunt dat hier rechtstreeks in mijn agenda doen