Workshop Vind je Eigenwijs

Workshop Vind je Eigenwijs

Workshop Vind je Eigenwijs

 

 

Vind je Eigen-wijs: jouw unieke expressie vinden

Je kent ze vast wel, van die mensen, die als ze spreken of zingen alle aandacht naar zich toe trekken… Mensen waar je naar toe getrokken wordt of je dat nou wil of niet. Stem-charisma hebben ze…

Gezien en gehoord worden is voor ons allemaal belangrijk – en het is ook voor ons allemaal weggelegd, al geloof jij dat misschien niet.

Hoe jij je uitdrukt in deze wereld, is echt uniek. Jouw expressie is uniek. En zo mag ze ook gehoord worden!

Maar durf jij dat ook, jezelf als jezelf uit te drukken? Dat het gewoon genoeg is te spreken en te zingen als jij? Dat je niet je best hoeft te doen te zingen als Anouk of Maria Callas, of te spreken als Obama of Oprah Winfrey. En als je het  wel durft, voelt het dan moeiteloos en vrij? Ik vermoed dat je je daar nog wel wat ongeloof, twijfel en angst bij voelt… als je lijkt op mij en op heel veel van mijn klanten tenminste 😉 

Dus je bent niet de enige… dat is alvast goed nieuws denk ik. En er is nog veel meer goed nieuws, want authentiek klinken, jouw Eigen-wijs moeiteloos en vrij in de wereld zetten èn daarmee gehoord en gezien worden, het is voor iedereen bereikbaar!

Jouw Eigen-wijs is uniek! 

Je stem is wie jij bent in klank!

Elke stem is uniek en bijzonder. We hebben alleen van jongs af aan geleerd om maar een heel klein deel van onze stem te gebruiken… we zijn ontzettend vaak “afgerekend” op ons stemgebruik… en dat voelde (bewust of onbewust) heel erg rot. Logisch: want je stem is wie jij bent in klank!

Ken je dat? Dat je te horen kreeg dat je te hard, te zacht, te verlegen, juist veel te aanwezig praatte? Of dat je te veel woorden nodig had, of juist te weinig zei? Dat je beter niet mee kon zingen, of dat je je aan moest passen met jouw stem om mee te mogen doen? Dat je hoorde dat je niet zo hard moest lachen, niet zo boos moest doen? En realiseer je je, dat je bent gaan geloven, dat jouw stem – en dat is dus wie jij BENT in klank – maar voor een klein deel goed genoeg is. En dat je dus je best bent gaan doen, om je met je stem aan te passen… aan wat anderen vonden of aan wat jij dacht dat anderen vonden.

Je bent je Eigen-wijs kwijt geraakt…

Dat is misschien best confronterend en veel mensen voelen zich zelfs verdrietig als ze zich realiseren dat dat echt zo is. En als je je Eigen-wijs bent kwijtgeraakt, dan ben je dus jezelf voor een deel kwijtgeraakt…

Maar ik heb alweer goed nieuws voor je:

Jij kunt jouw Eigen-wijs weer hervinden!

Je Eigen-wijs hervinden

En het mooie is: het is geen zware weg met graven in je verleden, geen moeilijk proces, waarbij je van alles moet leren – technieken, spreek- en presentatie-trucjes en zo, moeilijke zangtechnieken en noten, om te zingen.  Jouw eigen-wijs laten klinken is jouw geboorterecht – met spreken èn met zingen! Sterker nog: jij bent de enige die jouw Eigen-wijs kan laten klinken, niemand anders kan dat, heb je daar wel eens bij stilgestaan? Nogal jammer als dat verloren gaat, toch?

Mag ik je helpen jouw Eigen-wijs (weer) te vinden? 

Ik help je ontzettend graag  om je je Eigen-wijs weer te herinneren, haar weer terug te vinden, zodat je voortaan wel die vrijheid en de vreugde in jouw spreken en zingen gaat ervaren. Jezelf met hart en ziel in een lied of presentatie durft te gooien… Om spreken en zingen weer een natuurlijk onderdeel wordt van jouw totale lichaamsexpressie – die o.a. bestaat uit je lichaamstaal, je gezichtsuitdrukking, de kleur van je stem en de woorden die je (intuïtief) kiest.

Na 20 jaar als stemprofessional werkzaam te zijn geweest, weet ik het gewoon zéker: het is niet moeilijk, het is niet een kwestie van de juiste technieken leren, het is geen kwestie van een bijzonder talent of een grandioos mooie stem… Het is een kwestie van je Eigen-wijs vinden – de juiste toonsoort, de juiste liedjes voor jouw stem, woorden vanuit intuïtie en gevoel kiezen in plaats van eerst verzonnen door je hoofd, en van spreken en zingen vanuit je hart.

Je Eigen-wijs weer gaan ervaren – kennis maken met Zing je Eigenwijs

Jolien en Monique

In deze dagworkshop, die ik samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg geef, kun je komen ervaren hoe je je weer met jouw Eigen-wijs kunt gaan verbinden. Je gaat op deze dag stappen zetten om jouw eigen-wijs terug te claimen in jouw leven – dat stuk van jou, wat zich niet meer vrij voelt om zich uit te drukken.

In deze workshop starten we met met een ontspannende lichaamsbewustzijn-sessie- tenslotte is je lichaam je instr ment en werken we met de adem, die het voertuig van de stem is. We gaan expressie-oefeningen met de stem doen en we gaan ook zingen, want zingen is een superfijne, leuke en effectieve manier om je eigen-wijs verder te ontdekken. De liedjes die we daarvoor kiezen studeren we samen in en daarvoor heb je precies 0 zangervaring nodig (en noten komen in deze workshop niet aan bod ;-)).

Ik geef deze dagworkshop samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg, met wie ik ook veel van onze meerdaagsen geef, waar we werken aan verdieping van het hervinden van je Eigen-wijs.

Gun het jezelf om weer Eigen-wijs te gaan klinken en gun het de wereld, dat jouw unieke expressie gehoord mag worden! 

Zet de eerste stap en meld je aan voor de workshop en kom het zelf ervaren – we kunnen er pagina’s met tekst aan wijden, maar jouw Eigen-wijs is uniek en dat geldt ook voor jouw eigen ervaring. En die gunnen we je!

Praktische informatie workshop Vind je Eigenwijs:

Datum eerstvolgende workshop: zondag 28 april 2019
Tijd:  10.30 – 16.30 uur
Locatie: ’t Hart op Zolder, Schalkwijk (vlakbij Houten/Utrecht)
Maximaal aantal deelnemers:  20
Kosten: €  120,– per persoon (inclusief 21% BTW, koffie/thee/water/fruit en versnaperingen en een eenvoudige, huisgemaakte lunch)

De volgende workshop Vind je Eigenwijs staat gepland voor zondag 27 oktober 2019. Je kunt je ook voor deze workshop alvast aanmelden – vermeld bij aanmelding wel even goed de datum!

Aanmelden Workshop Vind je Eigen-wijs

Aanmelden voor de Workshop Vind je Eigen-wijs kan door te bellen of te mailen:

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com
telefoon:
 06 53171756 (Monique)

 

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)