Workshop Zing je Eigenwijs

Workshop Zing je Eigenwijs

Je bent op een oude/niet meer actieve pagina van Zing je Eigenwijs uitgekomen. De workshop Zing je Eigenwijs wordt niet meer aangeboden. 

Je kunt hier kijken voor het actuele aanbod van Zing je Eigenwijs-Wisdom of a Woman’s Voice: Actueel aanbod Zing je Eigenwijs – Wisdom of a Woman’s Voice

Wil je meer weten over de wijsheid van jouw eigen stem – dan kun je ook een afspraak met me maken voor een gratis online ontdekkingssessie van 30 minuten. Je kunt hier rechtstreeks boeken:

 

 


 

 

Alle informatie die hieronder volgt is niet meer actueel/geldend – kijk hierboven hoe je bij het actuele aanbod van Zing je Eigenwijs – Wisdom of a Woman’s Voice komt.


Op verzoek van een heleboel mensen, die nieuwsgierig zijn naar hoe we bij Zing je Eigenwijs te werk gaan (en die misschien niet meteen een heel weekend “aan ons vast willen zitten”;-) of een heel weekend of langer gewoon nog net wat te spannend vinden) organiseren we een paar keer per jaar de  Workshop Zing je Eigenwijs. Een workshop waarin je kunt kennismaken met ons, de behoorlijk unieke manier van werken bij Zing je Eigenwijs èn natuurlijk met jouw eigen-wijs.

Praktische informatie Workshop Zing je Eigenwijs 

Datum: zaterdag 18 april 2020
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: ’t Hart op Zolder (Schalkwijk/Houten)
Aantal deelnemers: deze workshop gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen, en er is plaats voor maximaal 12 deelnemers

Inhoud workshop Zing je Eigenwijs

In deze workshop gaan we een begin maken met het zoeken en vinden van jouw eigenwijs. En dat betekent dat we gaan zingen, vanuit wat er in jou zit – in plaats van wat je denkt dat er zou moeten zitten. Met andere woorden: we gaan uit van jouw eigen-wijsheid, om je eigen-wijs de wereld in te laten stromen…

Wij zullen daarvoor een veilige, respectvolle plek creëren, zodat jij je vrij voelt om jezelf te zijn, want daar begint het mee. Zodat je je open kunt voelen – en er moet niks, dus ook dit is niet iets wat moet, maar iets wat we uitnodigen – en nieuwsgierig om op een andere manier dan je misschien gewend bent te leren over jouw eigen stem.

Jouw stem is onderdeel van je totale lichaamsexpressie

Omdat je stem een onderdeel is van jouw totale lichaamsexpressie als mens – en er is niemand op de wereld die dezelfde expressie heeft als jij (besef je wel hoe bijzonder dat is??) – beginnen we de dag met een mooie oefening, waarbij jij jouw intentie even helder krijgt voor deze ochtend  –  dat doen we onder het genot van een kopje thee of koffie met wat lekkers.

Daarna volgt een fijne, rustige (adem)meditatie om lekker te landen en om meer vanuit je lichaam te gaan ervaren in plaats van alleen vanuit je hoofd (zoals we zo vaak doen in ons dagelijks leven).

Vervolgens gaan we een leuke, speelse warming up doen met onze stemmen – je zult kennismaken met een mooie combinatie van “zangoefeningen” en “stemexpressie” die we bij Zing je Eigenwijs gebruiken.

Samen zingen, met jouw Eigen-wijs

De rest van de workshop gaan we zingen – je krijgt van ons een lijst met liedjes, waar jij er drie van mag kiezen die jou aanspreken – op die manier heeft elke deelnemer een aantal liedjes die hij/zij kent en leuk vindt. In deze mid-winter edietie hebben we gekozen voor sfeervolle liederen die passen in de tijd van het jaar, maar ook feestelijke kerstliedjes. We kiezen samen wat er tijdens de dag gezongen gaat worden.

Het gaat er daarbij niet om, om de liedjes “netjes volgens de regels” te zingen, maar juist om er met elkaar een eigen versie van te maken, zodat er iets bijzonders en unieks kan ontstaan en zodat iedereen op zijn/haar eigen manier mee kan doen.

Je mag zelf kiezen of je lekker alleen wil samenzingen, of dat je – en dat mag je ook tijdens de dag zelf beslissen – af en toe jouw eigen-wijs wel eens even solo wil laten klinken, of misschien in een klein groepje.

Welkom met jouw Eigen-wijs!

Jolien Dalenberg & Monique van der Hoeven

We zeggen letterlijk: je bent welkom met jouw Eigen-wijs en dat menen we ook. Het betekent, dat ALLES wat jij meebrengt welkom is, dus ook je angst, je spanning, mogelijk tranen die gaan komen, je frustratie over zingen, je pijn over wat er in het verleden over jouw stem gezegd is… en natuurlijk ook je vreugde, je blijheid en je enthousiasme. Je mag gerust zangervaring hebben – want ook hiermee ben je welkom met jouw Eigen-wijs – en het is ook geen enkel probleem als je nog geen of heel weinig ervaring met zingen hebt. Zingen is echt voor iedereen… en we doen het allemaal op onze eigen manier, met onze unieke stem, en dat is veel interessanter dan “het niveau” waarop je het doet.

We hebben in onze meerdaagsen en workshops dan ook complete beginners, zangst-hazen, (semi)professionele zangers (die meestal eens wat anders willen dan ontzettend hun best doen), koorzangers, badakamer- en auto-zangers en mensen die denken dat het echt niet voor hen is weggelegd… (omdat ze geen goede stem denken te hebben, of bang zijn dat ze vals zingen en niet muzikaal zijn). Elke Eigen-wijs is van harte welkom – misschien ga je wel ervaren (zoals we al heel vaak hebben gezien en gehoord) dat de ideeën die jij over je eigen stem hebt, de oordelen die er op zitten, helemaal niet blijken te kloppen.

Ervaren dat jij echt een Eigen-wijs hebt die de moeite waard is

Lijkt het je wat? Om eens op deze manier met zingen aan de gang te gaan? Om eens te ervaren dat het echt veel gemakkelijker en ook leuker kan, dat je heel veel kunt leren, zonder “je best te hoeven doen”?

Je gaat deze ochtend ervaren dat jouw stem een onderdeel is van je totale lichaamsexpressie, dat, je hele lijf mee mag doen en wat de kracht van je adem daarin is. Dat het veilig is om met je hele lijf en met je stem jouw lied te zingen… sterker nog, dat het zal worden bekrachtigd en toegejuicht. Daardoor zul je meer zelfvertrouwen en vreugde gaan ervaren in het zingen, en minder hard gaan werken. Misschien ga jij dan eindelijk die stap met zingen zetten die je al zo lang (stiekem) heel graag wil zetten…

Meld je dan gauw aan! We hebben in onze workshop plaats voor maximaal 16 deelnemers

Aanmelden? of meer informatie?

Om je aan te melden voor deze superleuke workshop kun je een mail sturen of telefonisch contact opnemen:

e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com
Je ontvangt dan een bevestiging, een factuur en de benodigde informatie voor deelname.

Wij kijken heel erg uit naar jouw Eigen-wijs!