Zang- en stemcoaching

Zang- en stemcoaching

Zang- en stemcoaching, dat gaat alijd over JOU. Over jouw stem ontdekken en haar door en door leren kennen. Het gaat over wie jij graag wil zijn, wat jij graag wil delen en hoe je dat met vertrouwen en op een eigen-wijze manier kunt doen. 

Voor mij maakt het eigenlijk niet echt verschil of je dat met zingen of met spreken doet. Je hebt één stem en zij kan zo ongelofelijk veel! Onder andere zingen en spreken, de twee meest bekende dingen. Maar ze kan nog veel meer! Het is een kwestie van stemgebruik – iedereen kan het leren en ontwikkelen en inzetten. Zodat je je vrij voelt, verbonden met je stem en met anderen, en vol vertrouwen om te delen wat jij graag wil delen.

 

 

Zingen en spreken hebben altijd invloed op elkaar: als je veel zingt, zal je spreken vloeiender en krachtiger worden. Als je veel spreekt, helpt dat om je teksten met meer helderheid te zingen. 

Je stem gaat over verbinding

Zang – en stemcoaching, je stem leren kennen en haar ontwikkelen, gaat over verbinding. Het leert je bewust  in verbinding te zijn met jezelf, je lichaam, je ademhaling, je emoties en gevoelens, je wensen en verlangens… Het is een heel nieuwe manier van jezelf leren kennen.

Je stem is wie jij bent in klank. Jij, met al jouw kanten, kleuren, overtuigingen, ideeën, wensen, verlangens, dromen… maar ook je angsten, je onzekerheden, je teleurstellingen. Kortom: je stem is wie jij bent, met ál jouw levenservaring en levenswijsheid. En dus is het belangrijk haar te leren kennen en op de juiste manier te leren gebruiken: ze is een deel van jou!

Jouw stem is letterlijk jouw energie die tot klinken gebracht wordt als je zingt of spreekt – en dat staat zelfs los van je woordkeuze of je taalgebruik, de woorden die je spreekt. De stem zelf heeft een unieke frequentie. De frequentie van JIJ.

In verbinding blijven met die frequentie als je zingt en spreekt is een krachtige tool. Het helpt je om moeiteloos aanwezig te blijven, bij jezelf, je instrument, jouw intentie en de boodschap die je overbrent, èn je luisteraar(s). 

Je stem geeft expressie aan wat je voelt

Bijna iedereen kent wel het vrije en blije gevoel dat zingen kan geven – samen met anderen, of lekker luidkeels in de auto, in je koor misschien. Dat is niet voor niks zo. 

Je stem is bedoel om op allerlei manieren expressie te geven aan emoties. Als je zingt is jouw emotionele kanaal meestal heel open. Zingen is daarom een prachtige manier om te ervaren hoe je expressie aan emoties kunt geven. Als je dat met plezier doet – en vaak als we even over onze angst en gene heen kunnen stappen – voel je dat het om iets anders gaat, iets groters… dat het niet uitmaakt of je het “goed” doet. Dat je het alleen maar hoeft te doen zoals jij. En dat het dan goed genoeg is. Want niemand kan klinken zoals jij. Hoe bijzonder is dat? Als je er even bij stilstaat?

Je stem leren kennen is empowering

Ontdekken dat jouw stem heel veel meer is en kan dan jij nu denkt is ongelofelijk empowering. Ik heb in al die jaren dat ik met vrouwen werk aan stemgebruik en zingen nog nooit één vrouw ontmoet die niet meerdere geweldige ontdekkingen deed over haar eigen stem.

Dat komt, omdat we eigenlijk allemaal geleerd hebben alleen een klein deel van onze stem te beschouwen als “mijn stem”. Dat deel, waarvan we geleerd hebben dat het “sociaal acceptabel” is. 

Als je je bewust wordt van de keuzes die je daarin hebt – je hoeft het niet zo te doen zoals je altijd hebt geleerd of gedacht hoe het moet – kun je andere manieren gaan uitproberen. Jouw eigen-wijze manieren. 

Er is weinig meer empowering dan voelen hoeveel je kunt, als je loslaat waar je bang voor bent. En wees eerlijk: jezelf laten horen is behoorlijk spannend.

Werken aan je stem en zingen helpen je moedig te worden daarin, omdat je letterlijk gaat ervaren hoe heerlijk bevrijdend het voelt om vanuit vreugde en niet vanuit angst te zingen, spreken èn dus ook te leven. 

Durf jij op stem-avontuur te gaan?

Dan neem ik je heel graag mee op een magische reis met jouw stem – een uniek en heel persoonlijk avontuur, waarin ik je graag begeleid.

En je zult merken dat deze reis echt over jou gaat en niet over het leren van techniek, zoals veel vrouwen denken. Eigenlijk, gaat het vaak veel meer over het afleren van gewoontes die ons niet zo dienen… En over het ontdekken van een kant van jou, die er altijd al was, maar die je nog nooit echt goed hebt beluisterd. En natuurlijk ga ik je ook vertellen hoe het allemaal werkt en in elkaar zit, dat prachtige instrument van jou – als je daar nieuwsgierig naar bent. Dus…

Zullen we eens verder kennismaken?

Want ik kan er nog pagina’s over volschrijven. Hoe geweldig onze stemmen zijn en hoe belangrijk het is dat jij de jouwe claimt en gaat gebruiken zoals ze is bedoeld. Maar daarmee heb jij nog geen enkele ervaring van hoe het voor jou werkt en precies dát is wat ik je zo gun. Dus: laten we eerst eens kennismaken. Zodat jij weet met wie je te maken hebt en ik jou en je stem kan ontmoeten – ik ben nieuwsgierig! 

Jij ook? Boek dan hieronder een gratis online kennismakingssessie met me: 

Natuurlijk mag je ook gewoon een mailtje sturen, misschien wil je meer informatie of heb je liever eerst mailcontact. Mail me gerust!

soultosassy@gmail.com

En misschien wil je eerst nog wel verder rondkijken op de website, waar je ook al een heleboel informatie vindt over alles wat er mogelijk is met de stem, bijvoorbeeld: 

Hoe zingen kan helpen in de overgang

Het Voice Empowerment Traject

Zang- en podiumangst overwinnen

Zing je Zachte Kracht Zangcoaching

Zing je Eigenwijs & Soul to Sassy

Sinds de zomer van 2021 is Zing je Eigenwijs onderdeel van Soul to Sassy – in de loop van 2023 zal Zing je Eigenwijs overgaan in Soul to Sassy. Bij Soul to Sassy ben ik momenteel naast zang- en stemcoaching voor vrouwen bezig met het ontwikkelen van de VrouwenStemAcademie, waar een online aanbod gaat komen over allerlei kanten van de vrouwenstem.

Als je daar meer over wil weten, kun je het beste even op de website van Soul to Sassy kijken, die vindt je hieronder: 

www.soultosassy.nl

Nog even niets van dit alles, maar wel op de hoogte blijven van Zing je Eigenwijs/Soul to Sassy en gratis inspiratie ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor de gratis tweewekelijkse inspiratiemails:

Ongeveer 1x per maand schrijf ik bij Soul to Sassy een inspiratiemail over van alles wat met authentieke zelfexpressie te maken heeft. Wil je ook geïnspireerd worden?

Uiteraard ben ik heel zuinig op jouw gegevens en gebruik ik die alleen voor deze inspiratiemails