Zang- en stemcoaching

Zang- en stemcoaching

Zang- en stemcoachingZang- en stemcoaching, dat gaat over: Jouw stem ontdekken en ontwikkelen. Dat doen geeft je vrijheid, plezier èn verbinding.

Voor mij maakt het niet echt verschil of je dat met zingen of met spreken doet. Je hebt één stem en zij kan zo ongelofelijk veel! Onder andere zingen en spreken, de twee meest bekende dingen. Maar ze kan nog veel meer! Het is een kwestie van stemgebruik – iedereen kan het leren en ontwikkelen en inzetten.

Zingen en spreken hebben bijvoorbeeld invloed op elkaar: als je veel zingt, zal je spreken zangeriger worden. Als je veel spreekt, kun je weer sprekender zingen.  Alle kanten van je stem doen er toe – het is een prachtig, verrassend, heel persoonlijk en bekrachtigend avontuur om die allemaal te ontdekken en te ontwikkelen. 

Je stem brengt verbinding

Zang – en stemcoaching brengt je verbinding met jezelf, je lichaam, je ademhaling, je emoties en gevoelens, je wensen en verlangens… je leert kanten van jezelf kennen, die tot dan toe verborgen bleven, waarvan je niet eens wist dat je ze had!

Je stem is wie jij bent in klank. Jij, met al jouw kanten, kleuren, overtuigingen, ideeën, wensen, verlangens, dromen… Juist daarom is het zó waardevol haar te leren kennen. Ze is een déél van wie jij werkelijk bent.

Je stem is bedoeld om verbinding met anderen te creëren. Hoe meer je haar in vrijheid kunt gebruiken en hoe authentieker ze gaat zijn, hoe makkelijker het wordt om die verbinding met anderen te voelen en te leggen. Je zult gaan merken dat de stem véél meer is dan de woorden die je kiest. Ze heeft een eigen melodie, een eigen ritme, een eigen klankkleur, met daarbinnen een heel spectrum aan kleuren, waarmee jij op een dieper niveau dan alleen “intellectueel” verbinding maakt. Je stem is energie: jouw eigen unieke frequentie.

Verder brengt je stem ontdekken en ontwikkelen je in verbinding met de boodschap die jij graag wil brengen. Welke woorden kies je en waarom? Vanuit welk deel van jezelf spreek en zing jij? Met je hoofd? Of met je hart? Wat is het eigenlijk dat jij met de wereld wil delen en waarom wil je dat? Wat voor impact wil jij maken? Wat zou je graag willen veranderen? Je stem is je meest krachtige instrument om daar iets mee te doen – moeiteloos en als jezelf. 

Je stem brengt vreugde

Bijna iedereen kent wel het vrije en blije gevoel dat zingen kan geven – samen met anderen, of lekker luidkeels in de auto, in je koor misschien. Dat is niet voor niks zo. 

Je stem is bedoel om op allerlei manieren expressie te geven aan emoties. Als je zingt is jouw emotionele kanaal meestal heel open. Zingen is daarom een prachtige manier om te ervaren hoe je expressie aan emoties kunt geven. Als je dat met plezier doet – en vaak als we even over onze angst en gene heen kunnen stappen – voel je dat het om iets anders gaat, iets groters… dat het niet uitmaakt of je het “goed” doet. Dat je het alleen maar hoeft te doen zoals jij. En dat het dan goed genoeg is. Want niemand kan klinken zoals jij. Hoe bijzonder is dat? Als je er even bij stilstaat?

Je stem ontdekken is empowering

Voor alle mensen waarmee ik de afgelopen jaren heb mogen werken aan hun stem, zónder ook maar één uitzondering, is gebleken,  hoe empowering het is om je eigen stem te ontdekken. We hebben nou eenmaal geleerd om ons qua stemgebruik heel erg aan te passen aan wat we denken dat “sociaal acceptabel” is. Dat doen we zowel met zingen als met spreken bijna automatisch. 

Als je je bewust wordt van de keuzes die je daarin hebt – je hoeft het niet zo te doen zoals je altijd hebt geleerd of gedacht hoe het moet – kun je andere manieren gaan uitproberen. Jouw manieren. 

Er is weinig meer empowering dan voelen hoeveel je kunt, als je loslaat waar je bang voor bent.

Je stem ontwikkelen helpt je moedig worden daarin, omdat je letterlijk gaat ervaren hoe heerlijk bevrijdend het voelt om vanuit vreugde en niet vanuit angst te zingen, spreken èn dus ook te leven. 

Klaar om aan jouw stem-avontuur te beginnen?

Ik neem je graag mee op reis in het magische landschap van jouw eigen stem… ik ben misschien wel net zo nieuwsgierig als jij naar alles wat er tot bloei mag komen, de kleuren die we gaan ontdekken, de avonturen die we gaan beleven en de prachtige groei die jij gaat doormaken. 

Jouw stem-reis zal een unieke reis zijn – gewoon omdat jij een uniek mens bent. Geen regeltjes, geen moeilijke technieken en ik ga je niet vertellen hoe je het vanaf nu moet doen (want hoe kan ik dat weten?). Wel heel veel leren, onderzoeken, loslaten, ontdekken en uitvinden wat bij jou past. Je eigen wijsheid een stem geven. Stem geven aan je verlangens en een paar van je dromen uit laten komen. Je zult jezelf verrassen, dat weet ik zeker. En doe dit gewoon helemaal alleen voor jou – een prachtig en waardvol cadeau voor jezelf! 

Nieuwsgierig naar hoe we samen aan de slag kunnen met zang- en stemcoaching? Dan is het een goed idee dat we eerst gewoon eens kennismaken. Zoals ik al zei: je stem is wie jij bent in klank. Dat is heel persoonlijk, heel intiem, dus is het superbelangrijk dat we kunnen ervaren of we dit avontuur samen aan willen gaan. Maak je een afspraak met me voor een gratis online ontdekkingssessie? Je kunt het hier rechtstreeks in mijn agenda doen:

Natuurlijk mag je ook gewoon een mailtje sturen, misschien wil je meer informatie of heb je liever eerst mailcontact. Mail me gerust!

zingjeeigenwijs@gmail.com

Of kijk nog even verder rond op de website! Misschien wil je het coachingsaanbod eens bekijken? Dat kan hier:

Zang- en stemcoachingstrajecten

Masterclass – Voice Connection

Voice Empowerment – de kracht van jouw eigen stem

Rock your Star – zingen maar dan anders

Op de hoogte blijven van het aanbod van Zing je Eigenwijs en gratis inspiratie ontvangen? Meld je dan hieronder aan voor de gratis tweewekelijkse inspiratiemails:

 

Meld je hier aan om de twee-wekelijkse gratis inspiratiemails van Zing je Eigenwijs te ontvangen. Je kunt je op elk moment hiervoor weer uitschrijven.

Uiteraard ben ik heel zuinig op jouw gegevens en gebruik ik die alleen voor deze inspiratiemails