Zangangst overwinnen

Zangangst overwinnen

Zangangst overwinnen. Zangangst… als je er last van hebt, weet je precies wat ik bedoel.

Het komt in heel veel vormen voor – van heel ernstig (echt nergens je stem durven laten horen) tot nauwelijks merkbaar (je zingt al jaren in een koor bijvoorbeeld, maar voelt je eigenlijk nog altijd niet vrij).

Zangangst kan voorkomen in combinatie met podiumvrees, maar dat hoeft niet. Er zijn vrouwen die prima op een podium durven spreken, maar nergens durven zingen. Of omgekeerd: wel durven zingen, maar het zweet breekt je uit als je denkt aan een zaal met publiek. Alle combinaties zijn mogelijk.

Zangangst: je hoeft er niet mee te leren leven

Zangangst is iets waar heel goed iets aan te doen is. Het is namelijk een aangeleerde angst, die vaak al op jonge leeftijd is aangewakkerd en in de loop van de jaren erger is geworden. Je bent dingen over jezelf gaan geloven, die beslist niet waar zijn. 

Zangangst is iets wat veel vrouwen voor de buitenwereld verstoppen. Andere vrouwen hebben het opgegeven: tenslotte kun je ook zonder zingen (maar is dat echt zo? als je diep van binnen dat verlangen hebt?).

Zangangst overwinnen

Zangangst kun je dus overwinnen… al weet ik niet of ik dat wel zo’n mooie term vindt, als ik eerlijk ben. Zangangst is een deel van jou en eigenlijk zijn er wat mij geen delen in jezelf die je zou moeten overwinnen. Wel delen in jezelf die niet in jouw voordeel werken – zoals zangangst – en die je op een andere manier moet leren benaderen om ze wél vóór jou te laten werken, zoals ze zijn bedoeld.

En dat is waar een Traject Zangangst Overwinnen over gaat: ontdekken waar het vandaan komt, welke denk- en gedrags-patronen er onder zitten en vooral hoe je ze kunt vervangen door nieuwe, gezonde patronen. Namelijk: hoe je met plezier en met vertrouwen kunt gaan zingen! Hoe je veel positiever over je eigen stem en lichaam kunt gaan denken en hoe zingen een avontuur mag worden. Een ontdekkingsreis naar een deel van je zelf, wat wel degelijk bij jou hoort.

Zangangst overwinnen werkt door in je leven

Je zangangst overwinnen zal namelijk doorwerken in de rest van je leven – de patronen en overtuigingen die bij jouw zangangst horen, komt je vast op meer plekken in je leven tegen. En het mooie van zingen is, dat je daar prachtig uitgelicht en uitvergroot ziet wat je doet. En: hoe je dat anders kunt gaan doen. 

En – als je eenmaal door je koudwatervrees in ons traject heen bent – zul je gaan merken hoe heerlijk en hoe leuk het is om met jouw stem, met zingen kanten van jezelf te ontdekken en te ontwikkelen, die je nog niet eerder op deze manier tegenkwam.

Zangangst overwinnen: hoe pakken we het aan?

Een zangangst-overwinnen traject volg je altijd online! Op die manier hoef je er geen reistijd voor in te plannen en is het voor iedereen bereikbaar. De ervaring heeft daarnaast geleerd dat een meerwaarde is om vanuit je eigen omgeving te werken, omdat het daardoor veel sneller normaal wordt om te zingen in jouw leven! En dat is precies waar je naar toe wil werken, toch?

Zangangst overwinnen is altijd een combinatie van zingen en coaching, beide komen in elke sessie aan bod.

Om zangangst te overwinnen werk ik met een soort abonnement – de reden daarvoor is, dat het behoorlijk persoonlijk is hoe lang iemand begeleiding nodig heeft om het gevoel te hebben dat de zangangst voor een groot deel overwonnen is en het zelfs daarna nog vaak als prettig wordt ervaren om een poosje begeleiding te houden.

Je start met 3 maanden zangcoaching. Elke maand hebben we 2 online sessies van 45 minuten. Daarna kun je per maand besluiten of je nog door wil gaan met de coaching. Je boekt dan telkens per maand bij.

Eén maand coaching kost € 170,00 (2 sessie van 45 minuten) – je start dus met een traject van 3 maanden, waarvan de kosten € 510,00 zijn. Voor aanvang van het traject ontvang je daarvoor een factuur. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Voorzichtig een teentje in het water dippen?

Om eens te verkennen of je zou durven gaan kijken naar jouw zangangst? Eens kletsen over hoe jouw leven er uit zou zien zónder die toch wel verlammende angst?

Maak dan om te beginnen een afspraak met me voor een online kennismakingsgesprek – ik beloof je dat je niet hoeft te zingen (nog niet in elk geval ;-)) en dat ik niet bijt! In tegendeel: ik gun jou met heel mijn hart dat je jezelf dat heerlijke vrije gevoel wat zingen kan brengen gaat geven. Want het kan! Er waren al een heleboel vrouwen die je voor gingen – er was er niet één die spijt had van haar keuze…

Dus – nú dat eerste teentje in het water dippen en eens kletsen samen?

Je kunt hier een gratis online kennismakingsgesprek met me inplannen:

Natuurlijk mag je me ook een mailtje sturen, misschien heb je nog vragen of vind je mailcontact in eerste instantie prettiger:

soultosassy@gmail.com

Zing je Eigenwijs & Soul to Sassy

Sinds 2021 is Zing je Eigenwijs een onderdeel van Soul to Sassy – die naam kom je hier dus ook tegen! Bij Soul to Sassy coach ik vrouwen zichzelf eigenwijs en met zelfvertrouwen te presenteren. Met hun stem, hun lichaamstaal, hun houding, hun manier van bewegen. Een ook met hun persoonlijke stijl, kledingkeuze, make-up, taalgebruik en woordkeuze.

Ben je benieuwd hoe dat er uit ziet? Kijk dan op de website van Soul to Sassy:

Website van Soul to Sassy

Ik ontmoet je heel graag – ook met ál je bibbers rondom zingen! Die mogen er zijn – absoluut – maar je hebt ze niet nodig. Dat weet ik zeker.

Levenservaring die klinkt!