Zangangst overwinnen

Zangangst overwinnen traject

Je bent op een oude/niet meer actieve pagina van Zing je Eigenwijs uitgekomen. Het traject Zangangst overwinnen wordt niet meer op deze manier aangeboden.  Je kunt nog steeds terecht bij Zing je Eigenwijs – Wisdom of a Woman’s Voice met zangangst – er is alleen geen specifiek traject meer voor, omdat elk traject wordt afgestemd op de vraag van de klant. Je kunt hier kijken voor het actuele aanbod van Zing je Eigenwijs-Wisdom of a Woman’s Voice: Actueel aanbod Zing je Eigenwijs – Wisdom of a Woman’s Voice Wil je meer weten over de wijsheid van jouw eigen stem – dan kun je ook een afspraak met me maken voor een gratis online ontdekkingssessie van 30 minuten. Je kunt hier rechtstreeks boeken: Alle informatie hieronder is niet meer actueel/geldend bij Zing je Eigenwijs – Wisdom of a Woman’s Voice. Lees hierboven hoe je de meest actuele informatie kunt vinden.
Vrijuit zingen is een van de heerlijkste dingen om te doen – zonder angst, zonder blokkades, gewoon zingen omdat het zo heerlijk is om te doen, omdat je vanuit je tenen en met je hele lichaam klinkt, om je vreugde of om je verdriet te uiten, gewoon omdat zingen nou eenmaal hoort bij ons mensen! Het is een heerlijke, blije manier van expressie geven aan onszelf, aan wat er in ons leeft.
Zangangst overwinnen
Zing jij maar niet mee!
Bijna dagelijks ontmoet ik mensen die niet durven zingen… mijn hart doet pijn als ze daarover vertellen, omdat ik weet wat ze missen.  Misschien kreeg je dit rotzin al jong te horen:  “Zing jij maar niet mee”… of misschien kwam de angst later. Misschien heb je het jaren weggestopt, met een soort gedachten “ach, het is niks voor mij”, of “ik kan ook best zonder. Misschien doe je toch mee, maar ervaar je elke keer weer die spanning, die angst, dat zelfoordeel… Misschien ben je zelfs zo ver, dat je in een koor bent gaan zingen – jezelf heerlijk verschuilen achter mensen die het wel durven… (hoe jammer is dat, jezelf moeten verschuilen… dat doet toch een beetje pijn). Of ben je gewoon “alsof” gaan doen, zing je niet mee of alleen maar heel zachtjes. Of, mischien zing je wel,  maar zit je vol met zelfoordelen, dat je vals zingt, dat het nergens naar klinkt, dat het voor niemand prettig is dat jij meedoet Er zijn ontelbaar veel redenen waarom iemand het zingen gewoon een soort van opgeeft. En toch blijft het eigenlijk bij al die mensen kriebelen, want er mist iets. En ik weet eigenlijk zeker dat dat voor jou ook zo voelt, anders was je niet op deze pagina beland…

En ik heb goed nieuws voor je: zangangst is op te lossen… ja, óók die van jou!

Vrijuit zingen is echt voor iedereen haalbaar

Vrijuit zingen is echt voor iedereen haalbaar!
Lees dat nog maar eens: vrijuit zingen is echt voor iedereen haalbaar. Sterker nog, het is je geboorterecht om te zingen, om jezelf met je stem en met een mooie melodie te uiten! In 20 jaar werken met honderden stemmen, heb ik nog nooit iemand ontmoet die het niet kon leren… dus ook jij kunt het leren! En dat gaat sneller dan je denkt. Het is een kwestie van een aantal blokkades wegnemen, waardoor je je niet vrij voelt om te zingen. Speciaal voor jou “zangsthaas” heb ik, op basis van alles wat ik tegenkwam in het werken met mensen met grote zangangst, een prachtig traject ontwikkeld, waarmee je voor eens en voor altijd van je zangangst af komt. Waarmee je eindelijk met zingen kunt gaan doen wat je ziel wenst, waar je hart naar verlangt. In een koor zingen, of misschien wel solo… of zingen met je klanten, met de leerlingen in je klas, in een klein ensemble of gewoon voluit meezingen op een feestje of tijdens een mantra-bijeenkomst.

Inhoud traject Zangangst overwinnen

Het traject start met een intake/kennismakingssessie. Dat doe ik, omdat je iets heel kwetsbaars van jezelf gaat delen met me, het is ongelofelijk belangrijk dat jij je vrij voelt om bij mij dat kwetsbare stuk te laten horen en zien en daarmee aan de slag durft te gaan.  In de eerste sessie kijken we samen waar jouw zangangst ligt en vooral naar wat je verlangen is op het gebied van zingen en je stem laten horen. We zetten een paar eerste stapjes, zodat je ervaart dat het echt kan voor jou. Vervolgens gaan we in 8 wekelijkse (of als dat beter blijkt te passen in jouw geval deels tweewekelijkse) sessies aan de slag met jouw zangangst. Niet om te analyseren waar ze vandaan komt, nee we gaan stap voor stap je blokkades helen en zorgen dat je verlangen voor jou steeds haalbaarder wordt. Zodat je gaat ervaren hoe heerlijk het is, zodat je een realistisch beeld van je eigen zang en stem krijgt en zodat je zelfvertrouwen krijgt in zingen.

Adem, stem en hartcoherentie: jouw team tegen zangangst

De kracht van ademen - ook voor zangersWe werken met de stem, met zingen, maar ook met de adem. De adem als voertuig van de stem en we werken met hartcoherentie-daarvoor gebruik ik ook een ademmethode. Hartcoherentie  is een eenvoudige en gemakkelijk aan te leren, èn wetenschappelijk onderbouwde methode, om meer connectie, meer kracht en minder angst te ervaren –  zorgt ervoor dat angst naar de achtergrond verdwijnt, omdat je intuned op je verlangen. Hierdoor zul je je meer gegrond voelen en zul je merken dat je verlangen niet zo ver weg is als jij misschien denkt. Hartcoherentie is meetbaar – we zullen tijdens het traject een ademsessie doen, waarbij ik je leer hoe je meer hartcoherentie kunt bereiken in jouw leven, dus ook bij het zingen.

Praktsche informatie zangangst overwinnen

De 9 sessies van dit traject vinden gedeeltelijk plaats in mijn adempraktijkruimte in Utrecht en gedeeltelijk in De Tuinkamer, waar je heerlijk vrijuit mag zingen (en niemand, behalve ik ;-), je hoort). Er zijn op dit moment mogelijkheden voor een zangangst-overwinnen-traject op de woensdagmorgen, de dinsdagmorgen of -middag en de donderdagmorgen.  Wil je op een ander moment komen, neem dan toch even contact met me op, vaak vinden we een ander moment waarop het beiden in kunnen passen.

Ga jij het aan met jouw zangangst? 

Blogs
Tijd om jouw zangangst aan te pakken!
Is het tijd? Ga jij je zangangst eindelijk overwinnen? Gun jij jezelf 9 sessies, 9 weken, om voor eens en voor altijd vrij te zijn om jouw stem te laten klinken en vrijuit (mee) te zingen voortaan? Dan is het tijd om een afspraak met me te maken, zodat we een eerste sessie kunnen afspreken, zodat je zelf kunt ervaren hoe het in zijn werk gaat bij jou! Ik help je ongelofelijk graag jouw zangstem te bevrijden, omdat ik weet hoe heerlijk het is, als je jezelf toe gaat staan te klinken zoals jij klinkt! Wil je een afspraak met me maken of eerst nog even overleggen of dit traject voor jou is? Neem dan gerust contact met me op – ik maak graag een afspraak met je voor een kennismakingssessie. e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com