Zanglessen

Zanglessen

Bij Zing je Eigenwijs gaan de zanglessen… je raadt het al: op een eigenwijze manier, dus vermoedelijk anders dan jij tot nu toe gewend bent.

Zanglessen
Eigen-wijze zanglessen

Zingen – het is heerlijk, leuk en fijn en een verlangen van heel veel mensen.  Het is zelfs nog zoveel meer dan dat! Zingen is je geboorterecht – het vermogen om te zingen en om daarvan te genieten is voor (bijna) alle mensen aangeboren. En dat is niet voor niks! Zingen is een vreugdevolle, verbindende en uitermate persoonlijke manier van jezelf, wie jij wezenlijk bent, in de wereld zetten. Je stem is wie jij bent in klank.

Bij de zanglessen werken we aan wat jou nog tegenhoudt om helemaal in vrijheid je eigen klank te laten horen, een nummer of lied op jouw unieke manier vorm te geven en te presenteren, en jouw eigen stem, met al haar kanten, verder te ontwikkelen.

Zingen bij Zing je Eigenwijs: alles behalve  notenvreten, saaie oefeningen, techniekjes leren en het goed moeten doen

Zingen bij Zing je Eigenwijs gaat over JOU. Over JOU en je prachtige, subtiele instrument wat zangstem heet – en wat het eigenlijk meestal al heel goed doet. En wie wil er nou leren wat er al vanzelf goed gaat? 

Zingen bij Zing je Eigenwijs gaat over JOU!

Als je weet hoe het werkt, diep ervaren hebt hoe het werkt, dan is zingen zo ongelofelijk makkelijk. Je kan het namelijk al! Jouw stem – werkt op voorstellingsvermogen en fantasie, en op je adem – niet op ingewikkelde methodes en lastige techniek.

Privé-zanglessen

Op dit moment is er heel beperkt ruimte voor privé-zanglessen bij Zing je Eigenwijs – er is op dit moment nog plaats op de vrijdagmiddag en de donderdagavond voor twee-wekelijkse zangcoaching.  Kosten voor zanglessen van 45 minuten zijn € 56,25 per les (inclusief 21% BTW).

Daarnaast is er een mogelijkheid om op basis van een strippenkaart zanglessen te nemen. Je koopt dan een strippenkaart van 8 lessen van 45 minuten, die we in overleg binnen een jaar inplannen. Het streven is dat je dan ongeveer één les per maand hebt.

Strippenkaarten kosten € 56,25 per les  (inclusief 21% BTW). Je koopt een strippenkaart van 8 lessen, waarvoor je vooraf een factuur krijgt, die je in één of twee termijnen mag betalen.

Neem contact met me op als je hier interesse in hebt: of als je je toch wilt aanmelden voor regulieren zanglessen, je kunt op de wachtlijst worden geplaatst: zingjeeigenwijs@gmail.com

Eén-op-één zangcoaching

Loop je tegen dingen aan met zingen, waarvoor je graag één-op-één met mij wil werken? Heb je bijvoorbeeld last van zang-angst of podiumvrees? Zing je al langere tijd, maar lukt het niet meer? Ben je in de overgangsleeftijd en doet je stem niet meer  wat jij wilt? Merk je dat je adem niet gemakkelijk stroomt bij het zingen en loop je daarin vast? Kijk dan hier voor de verschillende korte trajecten die ik aanbied op het gebied van zangcoaching

Groepslessen zingen: genieten van solo-zingen èn samen zingen

Regelmatig starten er groepscursussen waarin je samen met andere zangers alle mooie kanten van jouw ware stem verder gaat ontdekken.

Hierbij mag zingen gewoon hartstikke leuk en gezellig zijn, en mag jij leren wat jij te leren hebt – mèt ondersteuning en aanmoediging van jouw groepsgenoten en met mijn professionele input op het gebied van adem, zingen, stem en presentatie. De kracht van zingen in een groep – solo èn samen – is enorm . Ik zie het elke keer weer: hoe mensen stappen, steeds meer hun eigen geluid vinden, door te luisteren naar elkaar en door zichzelf steeds meer te durven laten horen met de bemoediging van een groep gelijkgestemden.

Hier vind je meer informatie over groepslessen

Samen naar een voorstelling toewerken

Een aantal keren per jaar gaan er groepen van start die samen naar een voorstelling toewerken. Ook in deze cursus staat jouw stem centraal en ga ik je helpen alles wat jou nog blokkeert om je vanuit vrijheid te laten horen met jouw stem te bevrijden.

We werken in een kleine groep, je zingt solo en samen en er is begeleiding van een pianist, ter ondersteuning van jouw zang. Repertoire mag zijn wat jij graag wil: wil je eens een opera-aria proberen, of musical, cabaret of gewoon een mooi lied? Waar word jij blij van?

Als je op de oranje link klikt, vind je informatie over een opstap-cursus opera/muziektheater voor beginnende zangsolisten.

Ben je een meer gevorderde zanger met al podium-ervaring, dan is het jaartraject opera/muziektheater voor gevorderde amateurzangers een echte aanrader! Je manier van zingen en op het podium staan zal na dit jaar nooit meer hetzelfde zijn: jouw eigen-wijs mag de wereld in!

Zangretraites en meerdaagsen

Zangles is uiteraard ook een onderdeel van onze zangretraites en meerdaagsen. We hebben elk jaar een lente-meerdaagse, de zomerzangweken, een herfstmeerdaagse en een heel bijzondere midwinter-meerdaagse. Naar de meerdaagsen komen zangers van verschillende “niveaus”. Eigenlijk werken we bij Zing je Eigenwijs niet met niveaus, om het simpele feit, dat waar jij staat met het laten horen van jouw eigen, unieke geluid en hoe je dat verder gaat bevrijden op elk niveau interessant is voor jou om aan te werken en voor andere zangers om van te leren. Ook in de de meerdaagsen zing je solo en samen.

Hier vind je meer informatie over de zangretraites en zangmeerdaagsen van Zing je Eigenwijs.

Zangles voor kinderen

Ben je op zoek naar zangles voor je zoon of dochter, kijk dan bij Kinderzanglessen.

Meer informatie? 

Neem contact met me op als je je wil aanmelden voor zangles bij Zing je Eigenwijs of als je graag meer informatie wil!

Tel.: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com

Be a voice not an echo (Albert Einstein)