Zangmeerdaagsen

Zangmeerdaagsen

Zangmeerdaagsen
Monique en Jolien

Sinds enkele jaren organiseer ik bij Zing je Eigenwijs ook zangmeerdaagsen. Dat doe ik samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg.

Deze meerdaagsen zijn er om je heerlijk onder te dompelen in zang, adem en je lichaam en samen met andere zangers aan je zang en persoonlijke groei te werken.

Bekijk hier het introductiefilmpje van de zangmeerdaagsen van Zing je Eigenwijs om een indruk te krijgen – de data van de zangmerdaagsen in 2019 staan al op de webiste!

 

Je werkt altijd op jouw niveau – onze methode is er niet een van “beginners” en “gevorderden”. We hebben gemerkt dat juist gemengde groepen, waarin iedereen aan zijn of haar eigen stuk op het gebied van zingen en podiumpresentatie mag werken, heel veel resultaat hebben en een heel fijn en goed gevoel opleveren voor alle deelnemers – en voor ons!

Binnenkort komen de zomerzangweken er weer aan – lees hier meer daarover!

Zingen is lichaamsbewustzijn

Body-awareness en ontspanning voor zangers

Na ruim 20 jaar zelf zingen en meer dan 15 jaar beroepsmatig werken met mensen op het gebied van zang en stem weet ik het zeker: zingen IS lichaamsbewustzijn. Als je zingen op die manier benaderd – je stem is een onderdeel van jouw lichaam en je adem is het voertuig van de stem – en dat echt gaat ervaren, dan wordt zingen makkelijk en leuk en ga je voelen dat jij het eigenlijk al lang kunt. Dat je eigenlijk te veel geleerd hebt en niet te weinig.

Dat is wat we doen in de zangmeerdaagsen: we sporen samen met jou op waar het voor jou nog lastig is om jezelf vrij te uiten. Soms is dat je stem die niet helemaal doet wat jij wil, soms is het je adem die je nog veel makkelijker kunt gaan laten stromen. Soms is het een overtuiging dat je niet hoog kunt zingen. Of een overtuiging dat solo niets voor jou is.

In de zangmeerdaagsen mag je alles uitproberen en leren – we helpen je met liefde alles te onderzoeken. Zó kun jij in vrijheid èn met plezier leren!

Leren en groeien zoals bij jou past

Wij weten vanuit ervaring en omdat het wetenschappelijk is aangetoond, dat mensen veel meer leren vanuit plezier en ontspanning, dan wanneer we heel hoge eisen stellen en een set met technieken en regels aanbieden. Juist met zingen – iets wat zo diep van jou is, het is echt wie je bent in klank! – is het zó belangrijk dat je je veilig en vrij voelt om te leren.

Onze groepen zijn zodanig

Samen zingen mèt een vakantiegevoel

samengesteld dat mensen dit met heel veel respect en begrip voor elkaar beleven en uitdragen. Zo kunnen we elkaar dragen en ondersteunen in het beter leren zingen – wordt het ongelofelijk leuk om juist in een groep te leren. En het is leerzaam: soms is het heel lastig om, als je zelf aan het zingen bent, de feedback van mij of Jolien direct te integreren. Als je dan ziet hoe we met een ander werken, valt het kwartje vaak wel. Het gaat allemaal over lichaamsbewustzijn: spiegelneuronen zijn daarbij heel belangrijk. We leren heel goed door te kijken naar anderen!

Vakantielocaties

Zingen op een vakantielocatie

Omdat we vinden dat een zangmeerdaagse naast leerzaam heel zeker ook leuk en fijn moet zijn – echt een cadeau voor jezelf, zoals de meeste van onze deelnemers na afloop uitroepen – geven we alle zangmeerdaagsen op vakantielocaties! Plekken met sfeer en met ruimte om je af en toe even terug te trekken. Plekken waar je ook lekker even naar buiten kunt en soms zingen we ook buiten of vindt de body-awareness buiten plaats.

Krijg je er al zin in? (Wij wel!)

Kijk dan gauw naar het actuele aanbod in het menu hieronder! We hebben alle data voor de zangmeerdaagsen in 2019 al vastgesteld, kijk gauw in het menu hieronder om te zien wat er mogelijk is.

Leuk als je zangvakantie met ons komt vieren!