Zomercursus Zingen voor Beginners

Zomercursus Zingen voor Beginners

Je bent op een oude, niet meer actuele pagina van Zing je Eigenwijs uitgekomen. De Zomercursus Zingen voor Beginners wordt niet meer gegeven in deze vorm.

Deze zomer vindt een bijzondere zomer-zang-cursus plaats: Find your Inner Diva – 4 online lessen over jouw Inner Diva en hoe ze je kan helpen vrijer en blijer je stem te gebruiken. Je vindt hier meer informatie. 

Je kunt ook hier kijken voor het actuele aanbod van Zing je Eigenwijs – Wisdom of a Woman’s Voice – misschien vind je iets wat aansluit bij je interesse? Natuurlijk mag je contact met me opnemen voor meer informatie. Je kunt daarvoor mailen naar: zingjeeigenwijs@gmail.com 

——————————————————————————

LET OP: alle informatie die hieronder nog volgt is oud niet meer geldend/actueel. Lees hierboven hoe je het actuele aanbod van Zing je Eigenwijs- Wisdom of a Woman’s Voice kunt vinden.

Ook in 2017 geeft Zing je Eigenwijs weer een korte cursus Zomercursus Zingen voor Beginners. Deze cursus vindt plaats op 5 maandagavonden in juli en augustus en je kunt de cursus combineren met een aantal leuke thema workshops.

Zomercursus Zingen voor Beginners

Zingen is heerlijk, zingen maakt blij, het is goed voor onze gezondheid, het werkt verbindend, het is een beetje spannend en uitdagend, het is verrassend en het leuke is dat iedereen het kan!

Voor wie is de zomercursus Zingen voor Beginners?

  • Ik ontmoet regelmatig mensen die geloven dat het niet voor hen is weggelegd, dat ze niet zo muzikaal zijn of simpelweg geen mooie zangstem hebben. Ik raad je echt aan om eens te onderzoeken of dat idee wat je hebt dan wel klopt. En ik weet bijna zeker dat het niet klopt! Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet kon leren zingen. Het is gewoon een kwestie van meer bewustzijn van de eigen stem en adem, weten welke toonhoogte bij je past en vooral je oordelen loslaten en een beetje lef in de strijd gooien.
  • Ook zijn er veel mensen die het gewoon heel erg spannend vinden om hun stem te laten klinken. Dat is jammer, want elke stem is mooi en elke stem kan vrijuit klinken. Gewoon een kwestie van in een veilige omgeving wat meer bewustzijn van de eigen stem krijgen en oefenen. Deze zomercursus is een uitstekende gelegenheid om daar eens mee aan de slag te gaan.
  • Ook voor mensen die wèl al zingen bijvoorbeeld in een koor of op projectbasis, maar die eigenlijk geen idee hebben hoe ze dat doen of wat ze nou eigenlijk doen met hun stem. En dat is jammer, want op die manier heb je wel plezier in het zingen samen met anderen, maar kom je ook niet helemaal op eigen benen te staan en laat je prachtige mogelijkheden van jouw eigen stem liggen. Je kunt nog veel meer plezier beleven aan het zingen met anderen, als je ook weet wat jij als zanger te brengen hebt, met jouw unieke stem.

Inhoud van de Zomercursus Zingen voor Beginners

 

Zomercursus Zingen voor Beginners
Basiscursus zingen in de zomer

In deze  zomerzangcursus zingen ga je de eerste basisbeginselen van het zingen leren. Ik ga je uitleggen en laten ervaren hoe jouw stem werkt en het daarmee heel veel makkelijker voor je maken om te zingen en te spreken. Onderwerpen die aan bod komen en waar mee geoefend wordt in de lessen zijn:

– goed ademhalen
– ademtechniek bij het zingen
– ademsteun
– ademstroom
– klankvorming
– articuleren
– houding

We gaan oefeningen doen, waarmee je je eigen stem (beter) leert kennen en we passen het geleerde toe in makkelijke, op gehoor te leren liederen. We zingen samen in de groep, dus juist ook als je het erg spannend vindt om te zingen kun je meedoen. Solozingen komt in deze cursus nog niet aan bod. Je mag je in je eigen tempo de basis van het zingen eigen maken en jouw eigen stem verkennen.

Je hoeft geen enkele ervaring met zingen te hebben en noten lezen is ook niet nodig. Liedjes zijn envoudig te leren op het gehoor met ingezongen mp3’s  of via het youtubekanaal.

Praktische informatie Zomercursus Zingen

De zomercursus Zingen voor Beginners wordt gegeven in een kleine groep tot maximaal 10 personen. In de cursus wordt aandacht besteed aan de basisonderdelen en -technieken van stemgebruik en gezond zingen. De cursus bestaat uit 5 lessen van vijf kwartier.

Er wordt alleen in groepsverband gezongen en merendeels eenstemmig. Repertoire kun je beluisteren via een speciale link naar het youtubekanaal.

Wil je je aanmelden voor deze zomercursus of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met me op:

Email: zingjeeigenwijs@gmail.com
Telefoon: 06-53171756 (Monique van der Hoeven)

Laat zien en horen wie je bent