Zomerweekend Zang & Body-awareness

Zomerweekend Zang & Body-awareness

Omdat er zoveel mensen zijn die deze zomer gewoon doorwerken en dus niet de luxe hebben om een zomerzangweek bij ons te volgen, hebben we ook dit jaar weer een weekend zomerzingen met body-awareness gepland: zaterdag 24 en zondag 25 augustus a.s. – en dat gaat voelen als een week vakantie 😉

Zomerweekend Zang & Body-awareness

 

 

 

 

 

De unieke en krachtig combinatie van zingen en lichaams-bewustzijn

Ook het zomerweekend Zang & Body-awareness geef ik weer samen met lichaamsbewustzijnscoach Jolien Dalenberg. Een heel weekend in een kleine groep, waarin jij meer zelfvertrouwen krijgt in jouw eigen instrument, in  je lichaam, je stem en je adem, waardoor je met meer ontspanning gemak en dus ook met meer plezier verder gaat met zingen. Waarin je gaat ervaren wat er allemaal al vanzelf gaat, zónder dat je zo ontzettend je best doet… en geloof me: dat is bij de meeste mensen heel veel meer dan ze hadden durven dromen. En dan blijft er ruimte over om te genieten van het zingen voor en met anderen, voor het overbrengen van jouw mooie expressie en boodschap in je lied en om ontspannen en met vreugde aanwezig te blijven in de ervaring van het zingen.

De dag begint met body-awareness: ontspannen en alert zijn

Je gaat samen zingen èn solo, als je dat leuk vindt (anders mag het ook samen met iemand!) en er zijn elke dag body-awareness sessies om te gaan ervaren hoe gemakkelijk jouw lijf eigenlijk al kan zingen. We laten voor dit weekend het lichaam leidend zijn in het zingen – dat zegt niet dat het hoofd “weg” moet, wel dat het hoofd -met al jouw ideëen en oordelen over zingen en hoe jij zou moeten klinken, even plaats mag nemen op de achterbank.

Vakantiegevoel locatie

Voor het Zomerzangweekend mogen we ook weer gebruik maken van de prachtige muziekzolder ’t Hart op Zolder in Schalkwijk (vlakbij Houten).

De prachtige muziekzolder ’t Hart op Zolder

Deze meer dan ruime en sfeervolle boerderij-zolder met een werkelijk prachtige akoestiek pas perfect bij onze vrolijke en leerzame zangactiviteiten

 

 

Onze werkwijze: kleine groepen, een veilige en rustige leerplek, lichtheid en vreugde

Onze werkwijze is door de combinatie van zang en body-awareness en vooral door onze persoonlijke afstemming op iedere individuele deelnemer uniek. We creëren op deze manier een veilige plek, waar jij je vrij voelt om te groeien, je verhalen te onderzoeken en stap voor stap dingen los te laten.

Onze groepen zijn bewust klein, tot maximaal 8 deelnemers in dit zomerzangweekend.

Solo zanglessen en samen zingen

Ademen, zingen met alles wat daarbij komt kijken en lichaamsbewustzijn zijn vreugdevolle en lichte manieren om “aan je zelf te werken”  – er vindt dus geen “zwaar” proceswerk plaats, iets waar veel mensen wat huiverig voor zijn. Wij geloven, en weten inmiddels uit ervaring, dat het lichaam, de adem en de stem zelf de weg wijzen naar wat er overboord mag en dat dat op een manier mag gebeuren die vrijheid en ruimte geeft, met plezier en vaak zelfs met humor. Jouw eigen-wijsheid staat voorop – we zullen haar uitnodigen meer naar boven te komen en jou helpen meer vertrouwen in haar te krijgen. Tenslotte weet niemand zo goed wat jij graag wilt uitdrukken met je stem als jijzelf… Alleen is dat nou net iets, wat de meeste mensen nog niet eerder is gevraagd en wat ze dus niet gewend zijn om te volgen. Wij hebben inmiddels al ontzettend vaak mogen zien, horen en ervaren wat er voor mooie dingen gebeuren als die eigen-wijsheid met de juiste ondersteuning wordt ingezet.

Voor wie is het Zomerweekend Zang & Body-awareness? 

Dit Zomerzangweekend is voor iedereen die graag meer uit zijn of haar stem wil halen. Als je bijvoorbeeld in een koor zingt of zangles hebt, is het een uitstekende gelegenheid om wat meer over jouw eigen stem te leren en misschien een klein beetje aan een solo stuk te werken. Heb je nog weinig ervaring met zingen, dan ben je ook van harte welkom in dit zangweekend – het is een prima gelegenheid om meer te leren over je eigen stem en te ervaren hoe jouw lichaam, stem en adem met elkaar samenwerken. Ook als je al ervaring hebt met solo-zingen is dit zangweekend voor jou: de aanpak van deze cursus is holistisch, dat wil zeggen dat we de adem, de stem en het lichaam en jou als uniek persoon als één geheel zien en op die manier aan de slag gaan met je stem – vermoedelijk heel anders dan je tot nu toe met je stem aan het werk bent geweest.

Inhoud van het Zomerweekend Zang & Body-awareness

Solozingen en samenzingen

Op welk niveau je ook zingt: jij gaat in dit weekend verdere stappen zetten met jouw stem en met je zang. En juist de diversiteit in een groep is ongelofelijk leuk en leerzaam en geeft een bijzondere dynamiek, die je bijna nergens anders kunt ervaren.

Natuurlijk gaan we met elkaar een fantastisch weekend hebben –  het is nog zomervakantie en genieten van je hobby is dus een belangrijk onderdeel van deze cursus. Als jij plezier hebt met de cursus en de ruimte voelt om helemaal jezelf te zijn, leer je bovendien veel meer! Als je met plezier nieuwe dingen leert of een nieuwe aanpak van iets wat je al eerder deed, gaat het leren vele malen sneller èn efficiënter.
De lessen zijn ingedeeld in een groepsdeel (lichaamsbewustzijn, inzingen, ademoefeningen en zangtechniek) en een solo-zang deel (individuele lessen voor elke deelnemer, waarbij we met een eigen gekozen lied werken aan zang- en ademtechniek en presentatie).Het zomer-zangweekend bestaat uit 2 volledige lesdagen van 10.00 – 16.30 uur.

Zangers van alle niveaus: een toffe dynamiek

Er zijn twee docenten in deze cursus – ikzelf voor de zang- en adem- en presentatie-techniek en Jolien voor het lichaams-bewustzijns en ademtechniek deel specifiek voor zangers.

Elke dag besteden we aandacht aan:

  • body-awareness voor zangers – je lichaam is je instrument, hoe beter jij je instrument kent en hoe beter het contact ermee is, hoe beter en moeitelozer jij gaat zingen
  • ademhaling voor zangers – ademhaling bestaat uit veel meer dan alleen techniek en wat al goed werkt van nature, hoef je niet te “doen”
  • zang- en ademtechniek voor zangers – als we goed willen leren zingen komen we er niet onderuit: weten hoe het technisch werkt en daarmee oefenen
  • samen zingen – we kiezen voor deze cursus een aantal stukken uit die we samen zingen
  • samen improviseren – we gaan improviseren met de stem aan de hand van een thema, met of zonder woorden
  • solo-zingen en werken aan je eigen stem vanuit jouw eigen-wijsheid en je eigen wensen – elke dag is er voor een aantal zangers gelegenheid om een eigen les te krijgen, elke deelnemer krijgt 2 solo-lessen  in het zangweekend waarvan 1 gecombineerd met body-awareness

En natuurlijk gaan we met heel veel plezier en met een fijne groep samen zingen – een beetje vakantie mag je in dit weekend zeker ook ervaren!In dit zomerzangweekend ligt de nadruk op het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en meer gemak bij het zingen. en op het meer gaan voelen, volgen en vertrouwen van jouw eigen-wijsheid. Na dit weekend heb jij een beter contact met je instrument, heb je meer begrip en ervaring van hoe de adem en stem samenwerken en voel je je veiliger om te zingen in het bijzijn van anderen.

Praktische informatie Zomerzangweekend

Op dit moment is er nog plaats in het zomerzangweekend van 24 en 25 augustus 2019 – je bent van harte welkom!

Docenten Jolien en Monique

De cursus wordt gegeven door Monique van der Hoeven – zangeres, zang- en spreekstemcoach, ademcoach en eigenaar van Zing je Eigenwijs en Jolien Dalenberg. Jolien is lichaamsbewustzijns-specialist en een ervaren zangeres. Jolien heeft een eigen bedrijf, Paardenfeest, waar zij werkt aan lichaamsbewustzijn voor paard en ruiter, zowel in privé-trainingen als in workshops en trainingen.

Data Zomer-weekend Zang & Body-awareness: zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019
Lestijden:  dagelijks van 10.00  – 16.30 (inclusief eenvoudige lunch)
Locatie: ’t Hart op Zolder, Schalkwijk (vlakbij Houten/Utrecht)
Maximaal aantal deelnemers: 8 zangers (het weekend gaat door bij minimaal 5 aanmeldingen)
Kosten zangweek: € 375,00 per persoon (inclusief 21% BTW, de solo-sessies zang en body-awareness, lesmateriaal, koffie/thee/water/versnaperingen en een eenvoudige lunch *))

*) Er wordt een eenvoudige, gezonde, huisgemaakte lunch door ons gebruikt, zoveel mogelijk biologisch en meestal vegetarisch, we nodigen je als extraatje van harte uit om met ons mee te eten. Heb je specifieke dieetwensen, dan mag je natuurlijk ook je eigen eten meebrengen. 

Aanmelden of meer informatie aanvragen?

Je kunt je aanmelden voor het zomerweekend Zang & Body-awareness door te bellen of te mailen. Twijfel je of dit weekend voor jou een passende optie is, neem dan gerust contact met me op om je vragen voor te leggen.

telefoon: 06 53171756 (Monique)
e-mail: zingjeeigenwijs@gmail.com 

 

 

Be a voice not an echo (Albert Einstein)